De tien beste iOS en Android afval apps om fitter te worden

  Januari is voorbij en we zijn allemaal nog druk bezig met onze goede voornemens. Om gezonder te eten, af te vallen en meer te sporten bijvoorbeeld. Om die voornemens wat meer kracht bij te zetten zodat je het ook daadwerkelijk volhoudt zijn er tal van apps te vinden. Wij hebben de tien beste afval apps voor je verzameld om jou een hoop zoekwerk te besparen.

  Lifesum

  Afvallen begint bij eten. Dat klinkt misschien gek, maar wat je eet maakt heel veel uit voor je gewicht en je algehele fitheid. Weet jij bijvoorbeeld nog wat je gisteren allemaal gegeten hebt? Of afgelopen maandag? Geen zorgen als je het niet weet, want met Lifesum kun je dit allemaal bijhouden. Lifesum is een dieetplanner, calorieteller en een eetplanner.

  Je kunt in de app een dieetplan (compleet met recepten) zoeken dat bij jou past, aangeven hoeveel je sport en hoeveel water je op een dag drinkt. Daarnaast geef je aan wat je allemaal op een dag eet. Dat laatste klinkt misschien als veel moeite, maar een kind kan de was doen. In Lifesum hoef je namelijk vaak alleen maar de barcode te scannen van een product en de app doet de rest. Er wordt berekend hoeveel calorieën en wat voor voedingsstoffen er in je maaltijd zitten en of je consumptie in je dieet past. Zo kun je makkelijk bijsturen waar nodig.

  Lifesum is een gratis app voor Androiden iOS. Sommige onderdelen van de app zijn wel betaald.

  Mijn eetmeter

  Een app van Nederlandse bodem is Mijn eetmeter. Deze app komt namelijk van ons eigen Voedingscentrum. De app houdt precies bij wat je eet en drinkt (als je het er zelf inzet tenminste). Op basis geeft de app aan hoeveel mineralen, koolhydraten, suikers en andere dingen je hebt gegeten. Je kunt in mijn eetmeter ook de barcodes scannen van je product.

  Dit komt allemaal in een overzichtelijk schema te staan, verdeeld over de schijf van vijf, waardoor je precies weet of je goed bezig bent of niet. Je krijgt in een ander overzicht ook inzicht in de vetten die je gegeten hebt. Mijn eetmeter is wat minder uitgebreid dan Lifesum, maar het hoeft niet altijd moeilijk te zijn om gezond bezig te zijn.

  Mijn eetmeter is gratis te downloaden voor Androiden iOS.

  Waterlogged

  Zit jij de hele dag aan de koffie of vergeet je soms juist te drinken? Dat kan zomaar eens funest zijn voor je plan om af te vallen of fitter te worden. Water is namelijk een belangrijk onderdeel van ieder dieet. Als je jezelf herkent in deze zinnen dan is Waterlogged de app voor jou. Waterlogged laat je namelijk makkelijk instellen hoeveel water je op een dag wil drinken. De indicatie hiervoor is ongeveer 2 liter per dag of 30 ml water per kilo lichaamsgewicht.

  Waterlogged geeft je verder de keuze waaruit je je water drinkt: een flesje of een glas bijvoorbeeld. De app laat je vervolgens een reminder instellen en herinnert je dan dat je water moet drinken. Op die manier kun je het nooit meer vergeten!

  Waterlogged is gratis voor Androiden iOS. Een account aanmaken kan, maar hoeft niet

  Slimrun

  Een belangrijk onderdeel om af te vallen is natuurlijk ook bewegen. Je kunt op talloze verschillende manieren bewegen, zelfs als je nog nooit één voet in de sportschool gezet hebt en geen idee hebt van een goed trainingsschema. Slimrun is een app die je daarbij helpt, tenminste als je wil bewegen door te gaan hardlopen.

  De app richt zich op de beginnende hardloper en laat je op je eigen tempo een ijzersterke conditie opbouwen, terwijl de kilo’s eraf vliegen. Dat gebeurt onder het genot van de bijgeleverde muziek. Je vult in de app je leeftijd, gewicht en conditie in en de app doet de rest. Zodra je gaat hardlopen zet je de GPS in je telefoon aan en start je de app op om je training te starten. Na de training kun je je resultaten inzien en weet je meteen hoeveel calorieën je verbrand hebt!

  Slimrun is gratis te krijgen voor iOS.

  Sworkit

  Als je liever niet door de kou of de regen gaat rennen, kun je altijd binnenshuis aan de slag met een workout. Sworkit is in Amerika als een van de beste gratis fitness apps uitgeroepen en laat je op verschillende niveaus aan de slag gaan met je gezondheid en je figuur.

  Er zijn verschillende oefeningen beschikbaar in de app en er zijn zelfs complete trainingsschema’s om te volgen. Als je deze gratis app installeert op je telefoon en ermee aan de slag gaat vliegen de kilo’s er binnen no-time vanaf!

  Sworkit is gratis te downloaden voor iOSen Android.

  MyFitnessPal

  Een andere app die een poging waard is, is MyFitnessPal. Deze app vraagt je letterlijk wat je doel is. Wil jij afvallen, op gewicht blijven of juist aankomen is de eerste vraag die je krijgt in de app. Daarnaast vul je je gegevens in en je huidige en streefgewicht. Deze gegevens heeft de app nodig om jou een advies op maat te geven. Vervolgens kun je aan de slag om je eetgewoonten te loggen door je maaltijden en snacks in te voeren.

  Net als bij Mijn eetmeter en Lifesum kan dat door producten te scannen via de barcode. Los van je eetgewoonten houdt MyFitnessPal je stappen bij en laat je daarvoor een doel instellen. Als je het doel bereikt hebt zal de app dat aangeven door een notificatie op je scherm. Er zijn ook andere trainingen beschikbaar in de app zoals cardio en krachttrainingen. MyFitnessPal is verder te gebruiken in combinatie met een andere fitness app zodat je in één overzicht ook bijhoudt wat je daar voor progressie boekt.

  MyFitnessPal is gratis voor iOS en Android, met in app aankopen.

  Freeletics Bodyweight

  Er zijn natuurlijk talloze apps te vinden in de App Store en Play Store die je laten bewegen. Door de bomen zie je soms het bos niet meer, met als gevolg dat je na de zesde app maar niks meer installeert en je plan om af te vallen als sneeuw voor de zon verdwijnt. Toch is er tussen al die apps een hele sterke te vinden die trainen en afvallen aantrekkelijk weet te maken, namelijk Freeletics Bodyweight.

  Deze app stuurt je niet naar de sportschool of gooit je onder dure apparaten om in shape te komen, maar laat je trainingen doen waarvoor je de deur niet eens uit hoeft. Freeletics Bodyweight bevat allerlei trainingen waar niet eens een halter aan te pas komt. Zo kun je dus overal trainen én wanneer jij dat wil. Er zijn zelfs coachings en mind set trainingen beschikbaar in de app

  De app is niet helemaal gratis voor iOSen Android, maar de basis wel. Als je coachings, trainingsschema’s en mind set trainingen wil volgen, betaal je daarvoor.

  Runkeeper

  Als je er echt voor wil gaan en keihard op het hardlopen gaat focussen, dan zoek je een gerenommeerde app die dit voor je verzorgt. Als het even kan wil je die app ook aan je smartwatch koppelen. Een van de apps die dit ondersteunen is Runkeeper. Deze app maakt gebruik van je GPS en laat je behoorlijk nauwkeurig zien waar je allemaal gerend hebt. De afstand en de snelheid komen hierin voorbij zodat je precies weet wat je prestaties zijn. Je vorderingen worden in een overzichtelijk schema bijgehouden, net als het aantal verbrande calorieën.

  Met de programma’s in de app kun je kiezen wat je precies wil: conditie opbouwen, afvallen, recreatief hardlopen of een combinatie van al deze dingen.

  Runkeeper is gratis voor iOS en Android.

  Noom

  Waar de meeste apps in deze lijst je aansporen om bij te houden wat je eet, wanneer je drinkt en om meer te sporten, doet Noom iets unieks. Deze app laat je namelijk niet specifiek rennen of 100 push ups doen terwijl je op een krop sla leeft, maar verandert de manier waarop je over dingen denkt. Daarmee is Noom misschien wel de app die dingen het slimst aanpakt in deze lijst, want alles wat we doen begint in ons hoofd. Dus als het daar goed gaat, komt de rest vanzelf, toch?

  Noom speelt in op je gewoontes en zoomt vooral in op het psychologische aspect van afvallen. Daarbij komen eetgewoonten en sporten natuurlijk voorbij, maar ook het belangrijke aspect van rust. Slaap je wel genoeg bijvoorbeeld?

  Noom is gratis gedurende een proefperiode, maar daarna heb je een abonnement voor de app nodig voor de iOS en Androidapp.

  Lose it!

  De laatste app in deze lijst is Lose it! Deze app geeft je een datum om naartoe te werken. Je vult in de app je geslacht in, net als je leeftijd, lengte, gewicht en streefgewicht. Vervolgens maakt de app een plan voor je met een datum waarop je je doel bereikt zou moeten hebben. Als je je aan de planning houdt tenminste.

  Je kunt in de app gerechten en ingrediënten invoeren zodat je precies weet wat je eet. Dit kan handmatig of via een barcode. Lose it! werkt ook met je smartwatch of iPad en geeft op elk apparaat grafieken waarin je vordering bijgehouden wordt. Jammer genoeg is de app alleen in het Engels, maar hij is zo compleet dat hij niet in deze lijst mag ontbreken.

  Lose it! is gratis voor iOSen Android.

  De tien beste afval apps

  Dit zijn volgens ons tien toppers van afval apps. Als je deze installeert zal je dat steuntje in de rug hebben om de kilo’s die je kwijt wil te verbannen. Heb jij een app die niet in de lijst staat? Laat het ons weten!

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.