Deze steengoede series staan nu gewoon op Netflix

Article
woensdag, 11 maart 2020 om 13:00
rsz thestranger 050419 1 07a 23f1583857327
Met alle series die er op Netflix bijkomen en er vervolgens weer vanaf worden gehaald, is het soms lastig het overzicht te bewaren. Op die manier vliegen er ongemerkt een aantal pareltjes onder radar van veel kijkers. Dit zijn vijf steengoede series die je nu meteen op Netflix kan kijken.

The Stranger

Wat zou je doen als je op een dag wordt benaderd door een vreemde, die je een gruwelijk geheim vertelt over je geliefde? Familieman Adam Price (Richard Armitage) besluit om zijn vrouw (Dervla Kirwan) er simpelweg mee te confronteren. Het blijkt het startschot te zijn voor een reeks gebeurtenissen die de hechte gemeenschap in het dorp in chaos stort, waarbij alle geheimen boven tafel komen.
Deze miniserie op Netflix is gebaseerd op het gelijknamige boek van Harlan Coben. In acht afleveringen wordt een sterk verhaal verteld, dat je op het puntje van je stoel laat zitten. Dat komt ook ongetwijfeld door het sterke acteerwerk van de cast, waar naast Armitage ook Paul Kaye (Game of Thrones) en Siobhan Finneran (Downton Abbey) een grote rol vertolken.
rsz dscf2309 v2 1181248f1583857599

The Last Kingdom

Sinds het enorme succes van Game of Thrones zijn series die zich afspelen in een middeleeuwse wereld als paddestoelen uit de grond geschoten. Denk bijvoorbeeld aan Vikings, Knightfall en aankomende series als The Wheel of Time. Ook The Last Kingdom mag zich in dit rijtje scharen.
De serie volgt Uhtred of Bebbanburg (Alexander Dreymon), een Angelsakser die in zijn jeugd zijn vader heeft verloren en sindsdien is opgegroeid met Denen - beter bekend als vikingen. Ondanks dat hij niet uit Scandinavië komt, verdient Uhtred al snel het respect van de Deense heersers dankzij zijn moed en vaardigheden met het zwaard. Wanneer zijn stiefzus wordt ontvoerd en de rest van zijn adoptiefamilie wordt vermoord, zet de koppige Uhtred de achtervolging in, om vervolgens de geschiedenis van Engeland voor altijd te veranderen.
rsz lucifer 403 unit 00191rf1583857999

Lucifer

Wanneer een serie geannuleerd wordt, beginnen de fans meestal meteen hoopvol in de richting van Netflix te kijken. Door de jaren heen heeft de streamingdienst namelijk behoorlijk wat series ‘gered’. Lucifer is daar één van. Nadat Fox de stekker uit de serie trok na seizoen drie, pakte Netflix de show op om Lucifer met twee extra seizoenen een waardig einde te geven.
De serie draait om Lucifer Morningstar (Tom Ellis), beter bekend als de Duivel, die klaar is met het heersen over de hel. Hij besluit om te vertrekken naar Los Angeles, waar hij een nachtclub gaat runnen en ondertussen per toeval komt te werken als een consultant voor de politie van LA. Bovendien krijgt de stad al snel meer bovennatuurlijke bezoekers.
sons of anarchyf1583858191

Sons of Anarchy

Motorclubs hebben geen beste reputatie, met organisaties als Hells Angels en Satudarah die constant negatief in het nieuws komen, met beschuldigingen van intimidatie, illegale handel, afpersing en zelfs moord. De motorclub Sons of Anarchy zal je in de gelijknamige serie niet het tegendeel proberen te bewijzen, maar geeft je wel een (fictieve) blik achter de schermen.
Sons of Anarchy heeft eerder al een tijdje op Netflix gestaan, maar werd er vervolgens weer vanaf gehaald. Inmiddels is hij weer terug. De serie over de motorclub, met vice-president Jackson ‘Jax’ Teller (Charlie Hunnam) als protagonist, zal je zeven seizoenen lang vermaken en laat je meeleven met zelfs de meest geharde criminelen.
black sailsf1583858491

Black Sails

In Assassin’s Creed: Black Flag worden echte, historische figuren en fictieve karakters gebruikt om een spannend verhaal te vertellen. Black Sails doet eigenlijk precies hetzelfde, maar in plaats van de figuren uit Assassin’s Creed, worden de personages uit Treasure Island toegevoegd. Verwacht dus kleurrijke karakters als Long John Silver, Billy Bones en natuurlijk Captain Flint in de vier seizoenen tellende serie.
In Black Sails gaan deze figuren en andere bekende koppen, zoals Jack Rackham, Anne Bonny en Charles Vane achter de beroemde Urca de Lima aan. De enorme buit die in dit Spaanse schip wordt vervoerd zou van het pirateneiland New Providence in één klap een gevreesde macht in de Caraïben maken. Maar zo makkelijk is het nog niet om het galjoen te veroveren.