Deze iPhone 13 features maken een upgrade de moeite waard!

Article
zondag, 10 oktober 2021 om 13:00
iphone 13 release 1f1660808883
Het is weer zover, Apple heeft de nieuwe iPhones onthuld. Ook dit jaar kun je een hele line-up met fonkelnieuwe telefoons van het Amerikaanse bedrijf verwachten. Deze special vertelt je welke iPhone 13 features je allemaal kunt verwachten als je de upgrade naar de nieuwe smartphone maakt.
Hoewel de nieuwe iPhone 13 telefoons er aan de buitenkant wellicht bekend uitzien, heeft Apple ook dit jaar weer een aantal mooie updates doorgevoerd in haar line-up. Tijd om te zien welke iPhone 13 features er dit jaar allemaal omarmd mogen worden.

Een gloednieuwe chip met betere accuduur

Te beginnen bij het hart van de telefoons: de chip waar alles op draait. De iPhone 13 draait op de gloednieuwe Apple A15 chip. De chip bevat een CPU met zes kernen, bestaande uit twee performance kernen en vier efficiency kernen. Verder bevat de A15 een Neural Engine met 16 kernen, waarmee de telefoon 'machine learning' taken kan uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan Siri die op basis van jouw input slim probeert suggesties te geven.
Naast dat de A15 momenteel de krachtigste chip is van Apple, is hij ook een stukje zuiniger tijdens het gebruik. Op de iPhone 13 Mini kun je tot wel 1,5 uur langer door tot je batterij leeg is dan wat de iPhone 12 Mini presteerde. Het grotere model doet daar nog een schepje bovenop. De iPhone 13 heeft een tot 2,5 uur langer batterijleven dan de maximale accuduur van de iPhone 12.
iphone 13 release 2f1631705532

Verbeterde camera's met nieuwe features

Maar daar houdt het niet op. Een van de andere nieuwe features op de iPhones is een set met verbeterde camera's. De iPhone 13 rockt een 12 megapixel wide en ultrawide camera. De primaire wide camera heeft een verbeterde f/1.6 apertuur, waardoor er tot wel 47 procent meer licht kan worden opgevangen door de sensor. Dit resulteert in veel mooiere foto's onder omstandigheden met weinig licht, zodat je ook 's avond mooie scherpe foto's en video's kunt schieten.
Verder zorgt sensor-shift stabilisatie ervoor dat de camera ook bij bewegingen altijd scherpe resultaten krijgt. De ultrawide heeft die techniek niet, maar maakt met een verbeterde f/2.4 apertuur ook mooiere foto's met weinig licht.
Die verbeterde camera's zijn leuk, maar het pakket is pas compleet met een aantal toffe software features. Gelukkig heeft Apple ook op dat front niet teleurgesteld. Zo kun je met Cinematic modus gemakkelijk de focus schakelen tijdens het filmen en optimaliseert Smart HDR je foto door gezichten te herkennen tijdens het maken van foto's.

Minder notch, meer scherm

Een belangrijk onderdeel van een nieuwe telefoon is natuurlijk een mooi groot scherm waar je mee kunt spelen. Apple heeft ook op dat front een aantal upgrades toegepast. Zowel het 5.4-inch scherm van de iPhone 13 Mini als het 6.1-inch scherm van de iPhone 13 is namelijk een zogeheten Super Retina XDR display.
Zo zijn de schermen 28 procent helderder dan de iPhone 12, met een maximale helderheid van 1200 nits. Het kijken van HDR films en series is op de iPhone 13 dus zeker een genot. True Tone zorgt er verder voor dat de kleuren van jouw scherm zich aanpassen op basis van de hoeveelheid licht om je heen.
Maar de meest baanbrekende van alle scherm features vind je terug aan de bovenkant van de telefoon. Apple heeft namelijk aan de notch zitten sleutelen en ervoor gezorgd dat de zwarte balk bovenaan het scherm 20 procent kleiner is geworden. Dat betekent dus meer scherm om mee te spelen.
apple iphone 13 kleurenf1631893638

iPhone 13 verkrijgbaar in nieuwe kleuren

Apple heeft dus zeker een aantal iPhone 13 features geïntroduceerd die de aanschaf van een nieuwe telefoon aanmoedigen. En al die gloednieuwe techniek is dit jaar verkrijgbaar in een aantal nieuwe kleuren. zowel de reguliere als de mini-variant zijn verkrijgbaar in de kleuren: rood, middernacht (zwart), sterrenlicht (wit), blauw en roze.
Met al die nieuwe features kun jij met je iPhone 13 nog jaren vooruit. Kijk je verder en ben je geïnteresseerd in een duurdere telefoon? Lees dan zeker de iPhone 13 Pro review, waarin we het vlaggenschip van Apple aan de tand hebben gevoeld. Ook hebben we alle verschillende modellen van de nieuwste reeks met Apple smartphones overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

Populair Nieuws