Deze Hitman 3 locaties willen wij graag zien

Article
maandag, 27 april 2020 om 10:00
hitman 2 20190629200051f1587154161
Agent 47 heeft door zijn loopbaan zowat alle uithoeken van deze aardbol gezien. De wereld van spionage en huurmoordenaars bracht hem onder andere van hartje Parijs naar de sloppenwijken van Mumbai en van een racebaan in Miami naar het Colombiaanse (en fictieve) Santa Fortuna. En daar blijft het niet bij, want IO Interactive werkt alweer aan een nieuwe game. Daarom zijn hier vijf Hitman 3 locaties waarop wij hopen.
Hitman bestaat dit jaar alweer twee decennia, maar de tijd lijkt nog altijd geen grip te krijgen op de bleke, kale huurmoordenaar. In 2016 kwam er een reboot en twee jaar later kwam het vervolg daarop. Vorig jaar kon hij nog op meerdere indrukwekkende nieuwe locaties rondsluipen, maar inmiddels focust IO Interactive zich volledig op het derde deel van deze trilogie.
Eén van de dingen die deze trilogie zo interessant maakt, is de variëteit aan omgevingen die Agent 47 aandoet. Het is natuurlijk puur speculeren welke locaties het nieuwe deel zal bevatten, dus kunnen we nu slechts hopen dat we in de buurt zitten. Met het oog op de eerdere delen hoeven we er in ieder geval niet aan te twijfelen dat IO Interactive ons de meest schitterende, exotische èn grimmige omgevingen zal voorschotelen.
hitman cutscene screenshot airportf1587154941

Internationaal vliegveld

Call of Duty: Modern Warfare 2 heeft in 2009 al eens laten zien hoe belangrijk missies op een vliegveld kunnen zijn. Het hoofdstuk ‘No Russia’ zorgde toen voor een behoorlijke controverse, maar we kunnen wel raden wat er zou gebeuren als Agent 47 op een luchthaven aan het werk gaat.
En waarom zou het geen geschikte plek zijn voor een huurmoordenaar als hij? Hij ziet immers vast talloze vliegvelden om naar alle verre oorden te reizen, maar dat zal ook gelden voor zijn doelwitten. Bovendien kan hij zich tussen alle vakantiegangers en medewerkers aan het zicht kan onttrekken wanneer het te heet onder de voeten wordt. Om nog maar te zwijgen over de mogelijkheden om het op ‘een ongelukje’ te laten lijken...
hitman yacht screenshot

Cruiseschip

In Hitman (2016) hebben we door het eerste trainingslevel al een beetje kunnen proeven van hoe het is om als Agent 47 op een cruiseschip aan de slag te gaan. Helaas was dat een oefening in een nepomgeving, dus we zijn des te nieuwsgieriger naar hoe het is op een groot, echt cruiseschip.
Hitman: Blood Money schotelde ons ook al eens een missie voor op een schip, genaamd Death of the Mississippi. Dat was nog op de vorige generatie consoles, waardoor de schaal van de levels en het aantal mensen dat er rondlopen niet meer te vergelijken is met wat er nu mogelijk is. En een groot nadeel van een cruiseschip voor 47’s slachtoffers: eenmaal op het water is er geen uitweg meer...
hitman 2 screenshot sneeuw

Ski Resort

In de laatste game kon je een Winter Sports Suit vrijspelen, maar waarom is nog steeds een raadsel. Geen enkele van de missies vond plaats in besneeuwde bergtoppen. In plaats daarvan moest je grotendeels zwoegen en zweten in tropische landen.
Hoe zou het zijn om in een Oostenrijks skigebied te kunnen rondlopen? Ski naar beneden met een sniper op je rug, op zoek naar het perfecte plekje met uitzicht over het pittoreske dorpje waar jouw nietsvermoedende doelwit zich in zijn met goons bewaakte chalet verschanst. Het pak heb je al, nu de missie nog!
hitman 2 screenshot strand

Alcatraz

Een van de DLC-missies van Hitman 2 vond plaats in een zwaarbeveiligde bank in New York. Maar hoe zou het zijn om niet te moeten infiltreren in een zwaarbewaakte plek, maar er juist uit te moeten ontsnappen? Een gevangenis à la Alcatraz bijvoorbeeld.
Oké, het daadwerkelijke Alcatraz is niet meer in gebruik als gevangenis. Maar IO Interactive is heer en meester in het bedenken van fictieve locaties en kan het prima als inspiratie gebruiken. De gameplay van Hitman leent zich prima voor een dergelijke missie. Helemaal als hij bij zijn ontsnappingspoging ook nog een of twee belangrijke personen moet omleggen zoals een corrupte directeur en een opgesloten crimineel die het ICA, 47’s opdrachtgever, chanteert met bewijsstukken.
hitman blood money a house of cards

A House of Cards

Voor nieuwe levels hoeven we niet alleen naar bestaande plekken te kijken ter inspiratie. De oudere Hitman games vormen namelijk op zichzelf een grote bron van inspiratie. Een nieuwe visie op een iconische missie kan net zo indrukwekkend zijn. Wist je bijvoorbeeld dat 47 al eens in Nederland is geweest? In de eerste game, Codename: 47, nam hij het in de Rotterdamse havens op tegen wapenhandelaar Arkadij Jegorov en zijn bende.
Eén van de meest memorabele levels in Hitman: Blood Money was A House of Cards. In deze tiende missie moest 47 in een groot hotel met casino op zoek naar een drietal doelwitten. Het meerdere verdiepingen tellende gebouw bood heel wat verschillende manieren om deze mannen te elimineren en daardoor voelde de omgeving heel groot aan. Vergeleken met de levels uit de laatste Hitman games valt dat best mee, des te interessanter om te ontdekken hoe het is om in een opgeschaalde versie daarvan te kunnen rondlopen!
Welke Hitman 3 locaties wil jij graag zien?
Het wenslijstje kan al gauw heel groot worden, maar dit waren vijf Hitman 3 locaties die we graag willen zien in de nieuwe game. Natuurlijk zijn er nog veel meer omgevingen te bedenken. Waar zou jij graag als Agent 47 de perfecte moord willen uitvoeren? Laat het ons hieronder weten!

Populair Nieuws

Laatste Reacties