Deze gerenommeerde serie op Disney+ wil je niet missen

Article
woensdag, 17 juli 2024 om 15:00
the bear carmen
Op 17 juli verschijnt het derde seizoen van The Bear op Disney+ in Nederland. Dit is waarom je de serie nu wil kijken op de streamingdienst.

Persoonlijk familieverhaal

Bij een serie genaamd The Bear zou je misschien een show verwachten over een reusachtige beer, maar daar komt het niet eens bij in de buurt. Het verhaal richt zich op Carmen ‘Carmy’ Berzatto (Jeremy Allen White), een gerenommeerde chef de cuisine die werkt in New York voor één van de beste restaurants ter wereld.
Wanneer zijn broer Michael (Jon Bernthal) zelfmoord pleegt, keert hij terug naar zijn geboorteplaats Chicago om daar de familiezaak over te nemen: een restaurant dat op het puntje van faillissement staat. Het helpt ook niet mee dat er weinig respect is voor Carmen in de keuken, ondanks zijn indrukwekkende staat van dienst.
Met name Richard ‘Richie’ Jerimovich (Ebon Moss-Bachrach), de beste vriend van Michael en de de facto manager van het restaurant, keert zich tegen alle veranderingen die Carmen probeert door te voeren.

Accurate vertoning

Met een serie die draait om een restaurant, spelen er zich natuurlijk veel scènes af in de keuken. En daarvoor hebben de showrunners dan ook goed research gedaan. Mensen die werken of gewerkt hebben in de keuken prijzen hoe accuraat de show is.
Het is dan ook niet een serie om lekker bij te ontspannen. De druk is torenhoog in het restaurant en de show wordt bewust claustrofobisch gefilmd, alsof je zelf in de krappe keuken staat. In het eerste seizoen zit een aflevering met een lange one shot, waar je waarschijnlijk zelf een hele berg stress van zal krijgen.
En dan zijn er ook nog andere aspecten van het restaurantleven die goed naar voren komen. Zoals het inkopen van producten en de lange uren die elke dag gedraaid worden om rond te kunnen komen.

Focus op verschillende personages

Hoewel de show initieel voornamelijk draait om Carmen, wordt de focus later steeds meer gelegd op andere personages. En veel hebben bovendien sterke character arcs in de eerste twee seizoenen van The Bear.
Richie zal je aan het begin waarschijnlijk het bloed onder je nagels vandaan halen. Grote kans is dat het personage een aantal afleveringen later één van je favorieten zal zijn. En zo zijn er ook andere personages die initieel aanvoelen als figuranten op de achtergrond, maar in het volgende seizoen eigen verhaallijnen krijgen.

Rauwe onderwerpen

Niet alleen komt er in The Bear veel stress kijken door alle perikelen in de keuken en financiële problemen, maar ook door persoonlijke relaties tussen de personages. Zoals gezegd heeft Carmen’s broer zelfmoord gepleegd, wat hem natuurlijk niet in de koude kleren gaat zitten. De chef heeft dan ook veel demonen om mee te worstelen.
Daarnaast zijn er nog meer harde onderwerpen die behandeld worden in The Bear. De Berzatto-familie is behoorlijk disfunctioneel en als je zelf geen goede band hebt met familieleden, kan dat mogelijk hard aankomen. Je bent gewaarschuwd.

Om honger van te krijgen

Met zoveel scènes in de keuken wordt er natuurlijk veel voedsel geproduceerd in The Bear. Het restaurant waar de serie om draait specialiseert zich in broodjes vlees, die er erg smakelijk uitzien.
Daarnaast passeren ook andere maaltijden de revue. Zo komt er ook haute cuisine voorbij, naast experimenten met allerlei donuts en desserts. Let op wanneer je de show kijkt, want je gaat er ongetwijfeld honger van krijgen.
Seizoen 3 van The Bear is vanaf 17 juli te bekijken op Disney+.

Populair Nieuws