Deze functies kan je nog gewoon gebruiken op de Apple Watch zonder iPhone!

Article
dinsdag, 04 februari 2020 om 13:32
apple watch 1f1571404479
We maken het allemaal wel een keertje mee: je gaat van huis en komt er later achter dat je je smartphone thuis hebt laten liggen. Voor gebruikers van smartwatches kan het nog een groter probleem zijn, maar heb je een Apple Watch, dan kan je deze functies nog gewoon gebruiken zonder iPhone.

Luisteren naar je favoriete muziek

De Apple Watch heeft al vanaf de eerste editie een interne opslag, die steeds groter is geworden. Zo heeft de Apple Watch Series 4 16GB aan ruimte beschikbaar, terwijl de Series 5 zelfs 32GB heeft. Die opslag kan je gebruiken om muziek, luisterboeken, podcasts en andere audio op te slaan.
Ben je dus je iPhone vergeten mee te nemen, dan kan je alsnog genieten van de opgeslagen nummers en boeken. Daarvoor heb je alleen wel een draadloze koptelefoon of oordopjes nodig, die je via BlueTooth kan verbinden met de Apple Watch, zoals de AirPods.
exercise hobby jog jogger 7432f1580808780

Je activiteiten en voortgang bijhouden

Naast een verlengde van je smartphone, is een smartwatch voor veel mensen ook het ideale apparaat om je sportactiviteiten en gezondheid bij te houden. Gelukkig zal je zonder iPhone niet meteen zonder statistieken komen te zitten, want veel van die functies werken gewoon nog op de Apple Watch zonder iPhone.
Zo wordt je hartslag nog gewoon bijgehouden en kan je ook een ECG-hartfilmpje maken, zodat je niet ineens in gevaar kan komen zonder je smartphone. Om de data vervolgens te verwerken in de gezondheidsapplicatie zal je daarna wel weer verbinding moeten maken met je iPhone.
Daarnaast kan je ook de sportactiviteiten die geïntegreerd zijn met de Apple Watch blijven gebruiken. Vanaf de Apple Watch Series 2 zit er bovendien een GPS in de smartwatch, waardoor je zelfs je hardlooproutes kan bijhouden. Bij je volgende sportsessie kan je je iPhone dus sowieso gewoon thuis laten.
shopping business money pay 50987f1580808990

Betalen met de Apple Watch

Steeds meer mensen laten tegenwoordig hun portemonnee thuis, want door middel van je smartphone kan je contactloos betalen. Dat wordt natuurlijk alleen een beetje moeilijk wanneer je je iPhone ook thuis hebt gelaten of als je de telefoon ‘s nachts niet aan de oplader hebt gehangen.
Gelukkig biedt de Apple Watch hier ook een oplossing. Gebruik je namelijk Apple Pay om te betalen, dan wordt de betaalinformatie ook opgeslagen in dezelfde app op de Apple Watch. Vervolgens kan je de ingebouwde NFC-scanner gebruiken om te betalen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat iemand vervolgens alles kan betalen wanneer ze je smartwatch stelen, want als de Apple Watch van je pols gaat moet je een persoonlijke code invoeren om de functie opnieuw te kunnen gebruiken.
Dat geldt overigens niet alleen voor de pinpas die je gebruikt. Via Apple Pay of third party applicaties van kan je namelijk ook klantenkaarten van andere winkels toevoegen en die vervolgens scannen via de Apple Watch. Denk bijvoorbeeld aan de bonuskaart van de Albert Heijn of de kortingskaart van de Kruidvat.
apple watch 1682821f1620117239

Het blijft een horloge

Het klinkt misschien logisch, maar de smartwatch van Apple is en blijft natuurlijk gewoon een horloge. Zonder verbinding met de iPhone kan je dus gewoon de tijd bijhouden, maar ook wekkers zetten, een activiteit timen met de stopwatch en andere ingebouwde klokfuncties gebruiken.
De Apple Watch blijft daarnaast gesynchroniseerd met je agenda op de iPhone, mits je afspraken hebt ingevoerd nadat de twee apparaten nog verbinding met elkaar hebben gemaakt. Ook zonder iPhone in de buurt zal je dus gewoon kunnen checken welke afspraken je op die dag hebt staan en zal je door middel van een notificatie op de hoogte worden gehouden van bijvoorbeeld een vergadering.
Wil je tijdens diezelfde vergadering aantekeningen maken die je normaal maakt op je iPhone, dan is er ook nog een oplossing naast het klassieke pen en papier. Op de Apple Watch kan je namelijk geluidsopnames maken dankzij de ingebouwde microfoon. We raden je alleen wel aan om niet in de smartwatch te gaan schreeuwen tijdens een belangrijke vergadering.
black iphone 7 on brown table 699122f1580809224

Nog meer functies via WiFi

Alle bovenstaande functies kan je gewoon blijven gebruiken met je Apple Watch zonder verbinding met je iPhone én zonder internetverbinding. Heeft je iPhone verbinding met het internet, doordat je telefoon bijvoorbeeld nog op je kamer ligt, en kan de Apple Watch ook verbinding maken met een bekend netwerk, dan zijn er nog meer functies die je kan blijven gebruiken.
Op die manier kan je bijvoorbeeld applicaties downloaden uit de App Store op de Apple Watch en vervolgens gebruiken. Ook kan je notificaties ontvangen van iMessage en andere applicaties, waar je vervolgens weer op kan reageren, mits de applicatie die functie ondersteunt. Misschien nog wel de handigste functie die je kan blijven gebruiken is Siri. Op die manier kom je nooit zonder je digitale assistent te zitten!

Populair Nieuws