Deze CES 2020 smartwatches hebben onze aandacht te pakken

Article
zondag, 26 januari 2020 om 14:00
suunto 7 collectief1579690455
De wereld van smartwatches blijft constant groeien en in beweging, met steeds meer bedrijven die nieuwe elementen toevoegen. Op CES 2020 zijn er dan ook weer een aantal interessante smartwatches uit de doeken gedaan en deze vijf hebben onze aandacht getrokken.

Suunto 7

Suunto is niet één van de grootste namen binnen de smartwatchwereld, maar de fabrikant timmert hard aan de weg met een aantal interessante wearables, waarvan de nieuwste op CES 2020 is gepresenteerd.
De Suunto 7 draait op Wear OS van Google, maar in tegenstelling tot veel andere Wear OS smartwatches kan dit horloge twee tot drie dagen meegaan op één batterij. Voor fervente sporters is de Suunto 7 daarnaast ook heel interessant.
Naast alle opties die Wear OS namelijk al te bieden heeft, zijn er zeventig ingebouwde sport-modes om te gebruiken en kan je via heat maps zien waar populaire hardlooproutes te vinden zijn. Tel daar een hartslagsensor, ingebouwde GPS en een hoogtemeter bij op en de gemiddelde sporter heeft niks anders nodig dan de Suunto 7. De smartwatch komt alleen wel met een hoog prijskaartje van 479 euro.
withings scanwatchf1579690652

Withings ScanWatch

Met de Withings Steel HR introduceerde het Franse bedrijf één van de eerste hybrid smartwatches in 2018. Het ontwerp was interessant, maar aan de uitvoering zaten nog een paar mankementen. Met de Withings ScanWatch moeten die mankementen opgelost worden.
Naast de hartslagsensor die al in de eerdere versie zat, krijgt de ScanWatch een feature erbij die we nog niet in veel smartwatches hebben gezien. De sensor kan namelijk boezemfibrilleren detecteren bij hartpatiënten en tijdens het slapen analyseert je smartwatch of je mogelijk last hebt van slaap apneu.
Aangezien de Withings ScanWatch een hybride is tussen een smartwatch en een normaal horloge gaat ook de batterij een stuk langer mee dan gebruikelijk. Volgens het bedrijf moet het horloge dertig dagen meegaan, voordat je weer de oplader eraan moet hangen. De geplande prijs voor de smartwatch is 249 euro.

Amazfit T-Rex

Wie op zoek is naar een goedkope smartwatch, maar niet veel wil inleveren op de mogelijkheden van een digitaal horloge, zal waarschijnlijk al de naam Amazfit zijn tegengekomen. Het zusterbedrijf van Huami specialiseert zich namelijk in betaalbare, maar aantrekkelijke smartwatches.
Of de Amazfit T-Rex aantrekkelijk kan worden genoemd zal waarschijnlijk heel erg verschillen van persoon tot persoon. De smartwatch is namelijk gemakkelijk chunky te noemen, met dikke bezels en een ruig uiterlijk. De T-Rex voldoet dan ook aan de militaire eisen voor weerstand. Zeg maar gerust de Nokia 3310 onder de smartwatches.
De batterijduur is op z’n minst ook indrukwekkend te noemen. Volgens Amazfit moet het horloge namelijk twintig dagen meegaan op één charge en kan het ook 66 dagen dienen als normaal horloge. Met daarnaast een ingebouwde GPS, kompas en hartslagsensor is het een raadsel waar adviesprijs van 140 dollar voor de Amazfit T-Rex vandaan komt.
diesel on fadelitef1579690966

Diesel On Fadelite

Als modemerk wil Diesel natuurlijk niet alleen smartwatches maken die functioneel zijn, maar die ook als modestatement om je pols kunnen hangen. De op CES 2020 aangekondigde Diesel On Fadelite is daar een goed voorbeeld van.
Waar veel smartwatches bijvoorbeeld gebruikmaken van metalen of leren polsbandjes, kiest Diesel voor een faded, doorzichtig ontwerp in verschillende kleuren. Naast het opvallende bandje maakt de Diesel On Fadelite gebruik van Wear OS en de nieuwe Snapdragon Wear 3100 chipset, waarmee het de snelste Wear OS smartwatch tot nu toe is.
Met haar nieuwste smartwatch lijkt Diesel zich ook te richten op een iets breder marktsegment. Waar de vorige generatie digitale horloges nog te koop staan voor 349 euro is de adviesprijs van 275 een stuk lager. Alleen is het nog even afwachten wat de prijs precies wordt in Europa.
skagen falster 3f1579691109

Skagen Falster 3

Net zoals Diesel is ook Skagen een merk dat het uiterlijk van haar smartwatches hoog in het vaandel heeft staan. In tegenstelling tot Diesel kiest het alleen niet voor een opvallend design voor haar nieuwe Skagen Falster 3, maar juist keuzevrijheid.
De smartwatch is namelijk beschikbaar met leren, metalen en fel gekleurde rubberen polsbandjes. Op die manier is er voor iedereen wel een geschikte optie en met het no-nonsense design van de smartwatch zelf, ziet geen enkel bandje er raar uit.
De Falster 3 draait ook op Wear OS en lijkt zo’n beetje alles hokjes daarnaast af te vinken. Zo is er een ingebouwde GPS in de smartwatch te vinden, NFC voor betalingen, een hartslagsensor, een microfoon voor telefoongesprekken en Google Assistent en natuurlijk integratie met Google Fit voor het sporten. Voor het hele pakket ben je 295 dollar kwijt, maar net zoals een paar andere smartwatches die op CES 2020 zijn aangekondigd is het even afwachten wat de Europese adviesprijs wordt.
Wat is de smartwatch die jouw aandacht het meeste heeft getrokken op CES 2020? Of ben je meer een liefhebber van de klassieke, mechanische horloges? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws