Deze afleveringen mogen niet ontbreken in Drive to Survive seizoen 3!

  Met de releasedatum van Drive to Survive seizoen 3 bekend (19 maart 2021) kan elke Formule 1-fan alweer warm lopen voor het nieuwe kijkje achter de schermen in de koningsklasse. Een vreemd seizoen in de sport zelf, dat 2020, maar wel een jaar met de nodige sappige momenten. Wij nemen een aantal gebeurtenissen met je door waarvan wij menen dat ze niet mogen ontbreken in het derde seizoen van de F1-serie op Netflix!

  The Show must go on

  Wat eind 2019 nog ver weg leek, drong in de eerste maanden van 2020 overal door: COVID-19. De griepvariant greep bloedsnel om zich heen en voor we het wisten zaten we in lockdown hopend op verbetering. COVID kwam ook bij de eerste race van het seizoen als ongenode gast binnen op het paddock, waarna de GP van Australië werd geannuleerd. En dat was pas het begin van de ellende.

  De race in China (die iets later op het programma stond) was al snel een onzekerheid, maar het ene na het andere land gaf aan vrij weinig trek te hebben in grote mensenmassa’s bijeen te willen hebben voor een evenement als een Grand Prix. Maar goed: in een miljardensport als de Formule 1 is een streep door het hele seizoen geen optie. Hoe nu verder?

  Naarmate 2020 voorbij strompelde, werd er achter de schermen keihard gewerkt door het management van de Formule 1 (bijgestaan door promotors en teams) om toch iets op de rails te zetten. Het resultaat mag er zijn: zeventien races en de nodige uitstapjes naar vooraf ongeplande locaties. Een kijkje achter de schermen hoe het de organisatoren in hemelsnaam is gelukt, mag logischerwijs niet ontbreken in Drive to Survive seizoen 3.

  De andere kant van Lance Stroll

  Een paydriver, een brokkenpiloot en af en toe een niet al te snuggere jongen; Canadees Lance Stroll heeft de nodige schijn tegen zich, maar wist in 2020 met een aantal prachtige momenten aan te tonen niet voor niets op de F1-grid te staan. Want waar anderen faalden, wist de jonge Stroll aan het langste eind te trekken.

  Dat de Canadees een aardig potje kan racen bleek in het verleden al wel, met onder andere zijn podium in Baku in 2017. In 2020 eiste Stroll nog tweemaal de derde plaats op en wist hij, tegen alle verwachtingen in, op Istanbul Park de pole position in de wacht te slepen. Logischerwijs tot groot ongenoegen van favoriet Max Verstappen die tot op dat moment elk rondje vele malen sneller was dan de rest.

  Als de teaser van seizoen 3 van de Netflix-serie iets doet vermoeden, dan is het wel dat we de jonge Canadees uitgebreider in beeld zullen krijgen. En terecht, want 2020 was het beste seizoen van de als paydriver-afgeschilderde Stroll!

  De ondergang van Alexander Albon naast Max Verstappen

  Teamgenoot zijn van de beste coureur op de grid is geen simpele taak: vraag het maar aan Valtteri Bottas. De Fin speelt al seizoenen lang de tweede viool naast de Brit en wordt geregeld opgeofferd om Hamilton een handje te helpen. Maar Max Verstappen heeft inmiddels ook een reputatie als opvreter van teamgenoten. Iets dat Alexander Albon in 2020 mocht ervaren.

  Daniel Ricciardo vluchtte met de staart tussen de benen naar Renault nadat Verstappen het mannetje bleek bij Red Bull, waarna de Fransman Pierre Gasly een kans kreeg zich te bewijzen. Een niet al te best avontuur voor de jonge Pierre, die vervolgens wél weer opbloeide bij B-team Toro Rosso (tegenwoordig Alpha Tauri). Alexander Albon kreeg vervolgens de kans om zich te bewijzen naast de Nederlander, maar ook dat eindigde op onfortuinlijke wijze.

  Aangezien Netflix een volledige aflevering wist te vullen met de lijdensweg van Gasly in seizoen 2, is het niet gek om te denken (en te wensen) dat seizoen 3 een aflevering met part 2 van de interne strijd bij Red Bull zal bevatten. Hopelijk krijgen we dan ook een net iets sappigere kant te zien van de keuze die teambaas Christian Horner uiteindelijk maakte door Sergio Perez te bellen en een plekje aan te bieden…

  De man, de legende: Lewis Hamilton

  Ongeacht wat je vindt van Lewis Hamilton als persoon, het is onmogelijk te ontkennen dat de Brit tot de allerbesten in de Formule 1 behoort. Ja, hij mag dan wel voor hét team in de koningsklasse rijden, maar ook in 2020 liet Hamilton zien dat hij op cruciale momenten nét dat beetje extra weet te geven. De Grand Prix van Turkije geldt dan misschien wel als beste voorbeeld.

  Naast de baan had Hamilton het in 2020 ook druk genoeg, met zijn inzet voor het aanhalen van internationale kwesties als Black Lives Matter als voornaamste. Tegen het einde van het jaar bleek dat Hamilton ook eindelijk zijn ridderorde zal ontvangen, waardoor de Brit vanaf dit jaar ook als Sir Lewis Hamilton door het leven zal gaan. Een aflevering die inzoomt op het flamboyante leven van de racer naast de baan, kan dus onmogelijk ontbreken in Drive to Survive seizoen 3.

  Eruit met het oude, het nieuwe erin

  De stoelendans van coureurs is in de wereld der Formule 1 elk jaar een terugkerend fenomeen. Teams kiezen voor het snelle geld door een paydriver aan te nemen waardoor een veteraan het veld moet ruimen, of geven een talentvolle rookie een kans zich te bewijzen. Met maar twintig plekjes op de F1-grid is het elk seizoen weer een nagelbijtend moment voor coureurs op het moment dat teambazen het in de pers hebben over de rijderskeuze voor het jaar daarop.

  Eind 2020 verlieten er weer wat racers de grid om plaats te maken voor een nieuwe lichting. Oudgediende Romain Grosjean verliet de koningsklasse met een klapper (letterlijk, maar de Fransman kwam er wonder boven wonder met lichte verwondingen vanaf) en ook Alexander Albon, Kevin Magnussen en Daniil Kvyat (voor de zoveelste keer ondertussen) moesten het veld ruimen.

  Op de plekken van de vertrekkende racers komen onder andere Mick Schumacher (zoon van racelegende Michael Schumacher) en de inmiddels veelbesproken Nikita Mazepin op de grid te staan. Een kijkje achter de schermen bij de betreffende teams om te zien (voor bij Haas) wanneer de knoop écht is doorgehakt, kan niet ontbreken in Drive to Survive seizoen 3!

  De Verstappen-special

  Tribunes vol met in oranje geklede fans, eindelijk de terugkeer naar het circuit van Zandvoort voor de Grand Prix van Nederland: het is duidelijk dat de Formule 1 leeft onder Nederlanders. Iets dat de koningsklasse te danken heeft aan supertalent Max Verstappen. Maar veel tijd in Drive to Survive kreeg de Nederlander allerminst.

  In een seizoen waar Verstappen binnen een paar puntjes van Valtteri Bottas wist te komen in een beduidend mindere auto, zegt eigenlijk wel genoeg: in een Mercedes zou de Nederlander het wereldkampioen Lewis Hamilton makkelijk nóg lastiger hebben kunnen maken. Toch moest Verstappen genoegen nemen met een reeks aan P3’s, twee overwinningen en uiteindelijk de derde plaats in het kampioenschap.

  Zodoende is het lastig te bedenken dat Netflix de smaakmaker van het 2020-seizoen ook dit deel van de serie links laat liggen en wij genoegen moeten nemen met de (tevens prima) documentaire over Max van Ziggo van eind vorig jaar. Nee, een kijkje in het leven van de nuchtere Nederlander kan simpelweg niet ontbreken in Drive to Survive seizoen 3!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.