Deze 5 game studio's zijn overrated

Article
zaterdag, 16 oktober 2021 om 11:00
call of duty ww2 vanguardf1617103914
Er zijn al heel wat game studio's, en de één is natuurlijk beter dan de ander. Helaas komt het ook voor dat een game studio overrated wordt, en eigenlijk helemaal niet meer relevant is. Deze vijf game studio's hebben dat meegemaakt.

Sledgehammer Games

Het is je misschien nooit opgevallen, maar elke Call of duty game is niet door maar één studio gemaakt. Sterker nog, meerdere game studio's zoals Infinity Ward en Sledgehammer Games hebben de Call of Duty franchise opgebouwd. Maar waarom staat de game studio Sledgehammer Games hier dan wel tussen en Infinity Ward niet? Dat komt omdat de Call of Duty games die door Infinity Ward zijn gemaakt erg geliefd zijn in de game wereld. Terwijl Sledgehammer Games er een beetje een potje van gemaakt heeft.
Sledgehammer Games is wel flink ondersteund tijdens het maken van de verschillende Call of Duty games, maar één ding valt op. De games die gemaakt zijn onder leiding van Sledgehammer Games zijn niet zozeer slecht, maar hebben het over het algemeen slechter gedaan dan de games die onder leiding waren van Infinity Ward.
Kijken we naar de laatste game die ontwikkeld is door Sledgehammer Games: Call Of Duty: Vanguard, dan is dit het enige spel dat niet gemaakt is met hulp van Infinity Ward. De hulp gekregen kwam van game-studio’s zoals Beenox en Raven Software. De game spel heeft tijdens de Beta- en de Alpha-test enorm veel kritiek gekregen. Het leek op een kopie van andere games, er waren bugs, de zon nam soms je hele beeldscherm in beslag en als kers bovenop de taart zat een finisher in de game waarbij een pistool gebruikt wordt. Dit past helemaal niet in het tijdperk van Vanguard.
Sledgehammer games heeft zonder de hulp van Infinity Ward blijkbaar niet een stabiele en logische game neer kunnen zetten. Vandaar dat deze studio op het lijstje staat van overrated game studio’s.
activision blizzard rechtszaakf1675693351

Blizzard

Blizzard staat bekend om games zoals Overwatch en World Of Warcraft. Alhoewel World Of Warcraft een vrij goede game is, geldt dat niet voor elke Blizzard titel. Neem bijvoorbeeld Overwatch: De game krijgt nog updates, aankomende Halloween komen er zelfs nieuwe skins uit. Het probleem is alleen dat Overwatch spelers daar totaal niet op zitten te wachten. Zij willen iets nieuws zien. En met iets nieuws bedoelt menig Overwatch speler eigenlijk gewoon Overwatch 2.
Wat een ander probleem met Blizzard is, is dat er snel en vrij vlot updates uitgepompt worden, maar dat geen van de updates echt iets betekent. Uiteraard ligt dit aan de speler, de een vindt een minimale update prima terwijl de ander juist naar iets groots verlangt. Het lijkt een beetje alsof Blizzard zelf niet meer haar eigen games bij kan houden. Sommige titels lijken een beetje te verdwijnen naar de achtergrond. World Of Warcraft was bijvoorbeeld een gigantisch succes voor het bedrijf, maar het zorgde er wel voor dat de andere franchises voor zes jaar zo goed als dood waren.
Wat wel opvalt is dat de meningen over Blizzard verdeeld zijn. De een vindt het allemaal wel prima, games worden van updates voorzien en zijn redelijk leuk om te spelen. De andere helft vindt dat Blizzard ballen moet tonen en met wat nieuws moet komen. Zolang Blizzard haar servers online kan houden, hebben genoeg mensen plezier van Blizzard games.
ea sportsf1646753305

EA Sports

Waarschijnlijk had je het wel aan zien komen dat EA (Electronic Art) tussen het lijstje met overrated game studio's staat, en dat zegt eigenlijk al genoeg. EA heeft nogal wat games gemaakt. Eén game is uiteraard FIFA. EA heeft allemaal zijtakken, elke zijtak is een Game Studio die games maakt. EA geeft over het algemeen alleen maar games uit. Eén game-studio die het dichtst bij EA zit is EA Sports.
Goed, het woord EA is nu heel vaak voorbij komen, maar waarom is EA Sports dan zo overrated?
Het probleem bij EA Sports ligt vooral bij FIFA. Is ook geen schande, want deze game doet het simpelweg het beste bij EA sports. Vergelijk de 10.000 aantal spelers in FIFA 21 met de 428 spelers die in het spel Madden 21 zitten. Het is daarom ook niet gek dat EA Sports zich vooral focust op FIFA. En ja, de game studio maakt zo hier en daar veranderingen in de FIFA sequel, maar toch lijkt het net alsof EA Sports elke game copy paste en zo hier en daar een kleine aanpassing maakt. Tussen de games FIFA 17 en 19 zat bijvoorbeeld bijna geen verschil.
Een probleem wat bijvoorbeeld nu in FIFA 22 weer naar boven komt is de beweging manier van de keepers. In een reddit post uit 2019 werd al geklaagd over de bewegingen van de keepers, en in FIFA 22 is dit niet anders. Ook FUT komt niet helemaal goed uit de verf, het schijnt onspeelbaar te zijn omdat zo'n beetje iedereen een god in het spel is. Nieuwe mensen hebben geen schijn van kans.
Ondanks dat heeft EA Sports wel veranderingen meegebracht in haar nieuwste game. De meeste zijn goed, maar aangezien EA Sports ook veranderingen uitbrengt met betrekking tot de FIFA Packs lijkt het net alsof ze vooral op geld uit is. En daar staat EA dan ook enorm bekend om: dure games, en veel in-game aankopen. Hoe meer geld je uitgeeft, hoe makkelijker het wordt.
mass effect andromeda singleplayer ondersteuning stopt 116499 1f1634299236

Bioware

BioWare is vooral met haar Mass Effect games bekend geworden. Geen wonder, daar heeft deze game-studio de meeste tijd ingestoken. Het lijkt daarom ook een beetje alsof de andere games van BioWare juist helemaal geen aandacht krijgen van het bedrijf. Anthem heeft bijvoorbeeld twee jaar na zijn release de stekker eruit moeten trekken. BioWare heeft in deze game juist te veel tijd gestoken, maar toch kon het spel niet iedereen bekoren. Het probleem was dat BioWare de game zo graag perfect wilde maken, dat het eigenlijk gewoon helemaal mislukt is.
BioWare’s downfall begon eigenlijk na Dragon Age: Inquisition. Voor deze game waren de spellen die het bedrijf maakte prima. Veel genoten ervan, maar bij Dragon Age waren veel gamers een beetje underwhelmed. Misschien had dit een moment voor BioWare moeten zijn om te realiseren dat ze iets beter haar best moest gaan doen qua creativiteit.
Dan is er nog Mass Effect: Andromeda. Een game die op zichzelf stond en niet heel veel te maken had met de Mass Effect series. De game was te vroeg uitgekomen en bracht enorm veel bugs en glitches met zich mee. En alhoewel de game goed is, zorgt een te vroege release met te veel bugs ervoor dat veel gamers erg vroeg afhaakten.
bethesda game studios logowinef1634132532

Bethesda game studio

Wanneer iemand het over Skyrim heeft, gaat het woord “bugs” ongetwijfeld wel door diegene zijn hoofd. Bethesda game studio heeft nogal wat games gemaakt die simpelweg vol met bugs zitten. Skyrim bijvoorbeeld is een enorm leuke game, wat nog door veel mensen gespeeld wordt. Het spel heeft alleen nogal wat bugs in zijn systeem. Bij dit spel uit 2011 zijn ook meteen de grootste problemen bij Bethesda ontstaan. Het grote succes van Skyrim, en de verandering van stijl hebben ook de game studio aangepast. Al deze veranderingen hebben naar de downfall van Bethesda geleid: Fallout 76.
Iemand kwam met een interessant feitje over Bethesda, en dat is het feit dat de game studio zich probeert te richten op meerdere game genres. Neem bijvoorbeeld Respawn Entertainment. Een game-studio die ontzettend goed scoorde met de game Titanfall 1 en 2. Deze twee spellen zijn tegenwoordig amper te spelen door de hoeveelheid hackers, maar er is ontzettend slim ingezet op het spel Apex Legends. Dit spel lijkt een beetje op Titanfall, met de pistolen en karakters die terug te zien zijn in Apex Legends. Het is duidelijk dat Respawn Entertainment zich focust op één soort game genre.
Bethesda daarentegen heeft games zoals Fallout, en Skyrim. Twee games die eigenlijk helemaal niet op elkaar lijken. Dan heb je dus ook nog het probleem met alle glitches en bugs. Het is net alsof deze standaard met elke game meegenomen worden. Het bedrijf maakt slechte plannen voor hun spellen. En in plaats van deze plannen om te gooien, blijven ze gewoon doen waar ze mee bezig zijn. Bethesda moet met iets heel goed komen willen ze nog een beetje populair blijven.