Devil May Cry 5 tips demonen aan het huilen te maken

  Devil May Cry 5 ligt vanaf deze week in de schappen voor Xbox One, pc en PlayStation 4. Het avontuur leidt tot in het hol van de (demonische) leeuw en legt het vuur aan je schenen. Wij geven je 5 Devil May Cry 5 tips die je helpen om als een echte baas demonen af te slachten.

  5. Ga voor die Smokin’ Sexy Style rang!

  Devil May Cry 5 draait als vanouds om het in elkaar slaan van demonisch gespuis. Vanaf het eerste moment dat je Dante, Nero of V onder de knoppen krijg mag je dit gaan doen. Ieder gevecht zal een beoordeling krijgen die op kan lopen tot een SSS-rank (Smokin’ Sexy Style). Als je deze weet te halen ben je erg goed bezig en weet je demonen op een wel hele stijlvolle manier naar het hiernamaals te sturen.

  Maar hoe haal je die score? Simpel: door je combo’s af te wisselen. Hoe meer je afwisselt tijdens gevechten, hoe sneller je rang zal stijgen. Gebruik je meerdere wapens tijdens één combo? Dan zal de game je daar ook voor belonen en zal je rang sneller stijgen. Let wel op dat vijanden je niet raken, want als dat gebeurt zakt je rang gelijk weer een heel eind.

  Aan het einde van ieder level worden jouw scores bij elkaar opgeteld en kijkt de game hoe je (in combinatie met enkele andere graadmeters) het level doorlopen hebt. Hoe hoger je rang, hoe meer Red Orbs je zult krijgen en die kun je op hun beurt weer inzetten om nieuwe skills te kopen voor Dante, Nero en V.

  4. Koop nieuwe skills wanneer dat mogelijk is

  Die skills kun je telkens voor de start van een level kopen, maar tijdens de levels krijg je ook kansen om even te shoppen. Je kunt bij telefooncellen Nico bellen die dan met haar bus aan komt scheuren en je voorziet van de skills die je wil (en kunt betalen). De klassieke beelden die bekend zijn uit voorgaande Devil May Cry games zijn ook her en der te vinden in de levels. Onze tip is om iedere kans te pakken om skills te kopen.

  In Devil May Cry 5 krijg je namelijk genoeg Red Orbs van verslagen vijanden om regelmatig skills te kunnen kopen. Het opsparen van deze rode dingen is dan ook niet nodig, althans niet in de eerste helft van de game. Bovendien is het vechten tegen vijanden een stuk leuker als je meer skills op zak hebt.

  3. Altijd om je heen blijven kijken

  In de 21 missies die Devil May Cry 5 je voorschotelt kom je in allerlei omgevingen terecht. De ene keer loop je in de diepste krochten van een demonische boom rond en de andere keer wandel je over de verwoeste straten van Red Grave City. Al deze levels zijn vergeven van vijandige wezens die in elkaar geslagen moeten worden, maar er is ook ruimte voor wat geheime plekjes.

  Terwijl je rondwandelt in de verschillende levels is het dan ook zaak om goed op te letten of je niet toevallig een steegje in kunt lopen of een afwijkend pad ziet. De levels bevatten namelijk nogal eens een geheim plekje, waar je dan een voorraadje Red Orbs kunt vinden of zelfs een Secret Missions tegen het lijf loopt. Deze laatste dagen te uit om op een specifieke manier een doel te voltooien en belonen je vervolgens met een flinke dosis Red Orbs of zelfs een Golden Orb, waarmee je jezelf tot leven kunt wekken als je verslagen wordt.

  2. Experimenteer met wapens

  Dante en Nero zijn allebei doorgewinterde demonenjagers, maar dat betekent niet dat ze onsterfelijk zijn. Vooral op de hogere moeilijkheidsgraden van de game kan het zomaar zijn dat je belaagd wordt door meerdere vijanden tegelijkertijd of dat een vijand al je aanvallen afweert. In de game geldt dat voor alles een oplossing is. Val die afwerende vijand dus van achteren aan door slim om hem heen te dodgen of gebruik een wapen dat dwars door zijn afweer heen ramt.

  Experimenteer bij iedere vijand welk wapen het beste werkt en vergeet vooral je Devil Trigger niet. De standaard vijanden zijn gevoelig voor ieder wapen en fungeren voornamelijk als boksbal voor de heren, maar de grotere vijanden zijn vaak gevoelig voor één of twee aanvallen. Onderweg kom je bijvoorbeeld geesten tegen met een enorme schaar die wel geraakt worden door Dante’s zwaard en zijn Balrog aanvallen, maar gevoeliger zijn voor de nieuwere wapens van de held én voor zijn Devil Trigger aanvallen.

  Voor Nero geldt hetzelfde. Hij heeft een heel arsenaal aan armprotheses die ieder een andere aanval doen. Het een werkt beter tegen vijanden dan het ander. Het is een kwestie van experimenteren.

  1. Ruimte vrijhouden

  Zodra je op pad gaat met Nero kun je in de bus van Nico kiezen welke armprotheses je meeneemt. Hiervoor is telkens een aantal slots beschikbaar die je natuurlijk compleet kunt vullen met wapens. Onze tip is om dat vooral niet te doen. Hou altijd een of twee plekjes vrij, want in de levels zijn genoeg extra protheses te vinden als je maar zoekt.

  Als je je rugzak vol hebt zitten met protheses kun je deze niet oprapen en dat is niet zo handig. De protheses van Nero zijn overigens behoorlijk kwetsbaar en gaan stuk nadat je ze een tijdje hebt gebruikt. Ook dan is het handig dat je de protheses overal en nergens kunt vinden.

  Devil May Cry 5 tips - om een echte demonenjager te worden

  Met deze 5 Devil May Cry 5 tips kun je een stuk beter uit de verf komen als het gaat om demonen in elkaar slaan. De game biedt natuurlijk nog veel meer tactieken en slimmigheden die het makkelijk maken voor je, maar we gaan niet alles verklappen. Er moet natuurlijk nog wel wat overblijven om zelf te ontdekken.

  Weet jij nog niet zeker of je Devil May Cry 5 wat voor je is? Lees dan onze Devil May Cry 5 review, waarin we de game met een 7.5 beloonden. Daarnaast kun je lezen over de Devil May Cry 5 features die wij voor je op een rijtje gezet hebben.

  Devil May Cry 5

  Verkijgbaar vanaf 8 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.