5 Destiny The Taken King tips voor beginners

Article
maandag, 28 september 2015 om 17:40
xgn google image
Met alle nieuwe content die The Taken King biedt, kunnen beginnende spelers zichzelf snel verliezen in de wonderlijke werelden van Destiny. Het spelen van de game kan daardoor een behoorlijke klus lijken. Geen zorgen: met deze 5 Destiny The Taken King tips wordt het spelen van Destiny een stuk makkelijker!

5. Speel de game in volgorde

Wanneer je net begint aan The Taken King, kan het verleidelijk zijn om meteen te starten met de nieuwste content en missies die deze uitbreiding te bieden heeft. Dit is echter niet aan te raden, aangezien het vrij belangrijk is om het spel in volgorde te spelen.
Op deze manier kan je namelijk veel beter kennismaken met de ervaring die Destiny heet, krijg je meer mee van het verhaal mee en leer je bovendien de technieken en fijne kneepjes van het spel een beetje kennen voordat je deze in de moeilijkere missies probeert toe te passen. Begin dus met de originele Destiny content, ga daarna verder met de eerste uitbreiding The Dark Below, doe daarna quests voor de Queen in de House Of Wolves uitbreiding, om vervolgens pas aan The Taken King te beginnen.
Op deze manier zul je bovendien veel meer hebben aan de quest-gerelateerde beloningen die je tijdens het spelen in handen krijgt. Deze beloningen krijg je vaak na het voltooien van een quest, en kunnen uiteenlopen van XP tot nieuwe wapens, gear of zelfs ruimteschepen. Het level van de quest bepaalt het level van de beloning; speel je dus een level 10 quest wanneer je zelf al level 30 bent, dan ga je niet erg veel hebben aan het wapen dat je als beloning krijgt. En dat is zonde!
79106 1

4. Gebruik verschillende wapens, personages en subklassen

Destiny is tevens een spel met een uitgebreid scala aan mogelijkheden en speelstijlen. Voor iedere speelstijl is er wel wat wils in Destiny. Zo kan je kiezen uit drie verschillende personageklassen, namelijk de Warlock, de Hunter en de Titan, en beschikt elk van deze personageklassen tegenwoordig over drie verschillende subklassen. Verder heb je als speler de beschikking over een hele hoop wapens, die op hun beurt ook weer unieke perks en upgrades hebben.
Het is dan ook belangrijk dat je hier als speler optimaal gebruik van maakt. Verschillende skills zijn goed voor verschillende vijanden, en zo zijn ook verschillende wapens goed voor verschillende vijanden of spelmodi. Je bent dus als speler in het nadeel wanneer je jezelf slechts richt op één speelstijl.
Aangeraden is om verschillende personages aan te maken, waardoor je als verschillende klassen kan spelen. Het meerendeel van de ervaren Destiny spelers beschikt bovendien over drie verschillende personages: een voor elke personageklasse. Ook is het daarbij handig deze personages met alle subklassen ervaren te maken, in plaats van je slechts te richten op één subklasse.
Neem bijvoorbeeld de Warlock, die de Stormcaller, Voidwalker en Sunsinger subklassen heeft. De Sunsinger subklasse geeft je de mogelijkheid om op te staan uit de dood: ideaal dus voor moeilijke missies als Raids en Nightfall strikes, waarbij het game over is wanneer alle teamleden dood zijn. De Stormcaller subklasse daarentegen laat de speler met behulp van bliksem meerdere vijanden onder stroom zetten, wat ideaal is voor gebruik in de PvP modus. Neem dus zeker de tijd om aan verschillende klassen en wapens gewend te raken, en doe er je voordeel mee!
79107 1

3. Gebruik de level boost voor een tweede of derde personage

The Taken King geeft spelers de mogelijkheid een van hun personages gelijk naar level 25 te boosten. Natuurlijk kan je dit met je allereerste personage doen, maar wij raden aan dit niet te doen, met het oog op de eerste tip: om het spel in volgorde te spelen.
Begin je namelijk aan het spel met een personage dat level 25 is, dan word je gelijk in de nieuwe content gestort. Dit kan voor beginnende spelers nogal overweldigend zijn, omdat je opeens enorm veel te doen hebt. Aangezien het beter is om gewoon bij het begin te beginnen, raden we aan deze boost niet voor je eerste personage te gebruiken.
Wij raden juist aan deze level boost voor een tweede of derde personage te gebruiken. Zoals eerder besproken in de vorige tip is het handig om in Destiny over verschillende personageklassen te beschikken, om zo optimaal van het spel te kunnen genieten. Deze level boost biedt dé oplossing wanneer je wel een nieuw personage aan wil maken, maar geen zin hebt om dezelfde missies weer uit te spelen.
79108

2. Doe mee aan events voor extra beloningen

Destiny biedt spelers bovendien een hele hoop extra beloningen, afgezien van de standaard beloningen die je krijgt voor het voltooien van quests. Deze beloningen kunnen op veel verschillende manieren verkregen worden: via public events (willekeurige evenementen in de wereld van Destiny waar spelers aan kunnen deelnemen), bepaalde modi in de Crucible (de PvP modus), dagelijkse missies of wekelijkse events zoals de Nightfall Strikes.
Wanneer je aan een van deze events meedoet, kan je bovenop de normale beloningen zoals XP en loot nog extra beloningen verdienen. Net als de manieren waarop ze te verkrijgen zijn, komen ook de beloningen in veel verschillende vormen: bijvoorbeeld zeldzame engrams, die je kan inwisselen bij de Cryptarch, Strange Coins waarmee je zeldzame exotische wapens kan kopen, of Legendary Marks die je onder andere kan inwisselen voor wapens en gear.
Bovendien is Destiny een echt grind spel in hart en nieren. Hoe vaker je meedoet aan zulke events en hoe meer uur je in de game pompt, hoe beter je beloond wordt. De echte uitdagingen zul je tegenkomen in de Nightfall strikes en de Raids, maar het is beter om nog even te wachten voor je hieraan begint. Een goed fireteam is bovendien vereist om aan deze uitdagingen te beginnen, wat ons naar de volgende en laatste tip brengt.
79109

1. Zoek medespelers

Samenwerken is essentieel in Destiny. Het spelen met anderen helpt je bovendien enorm met zo’n beetje alles in het spel. Zo zullen de missies je een stuk beter afgaan, is het leuker om met een team de Crucible onveilig te maken, en helpt samenwerken een heel stuk tijdens de Strikes. Bij de Raids is het sowieso een must, aangezien deze tot nu toe nog geen matchmaking bevatten: je hebt dus een team van 6 mensen nodig om überhaupt aan een Raid te beginnen.
Raak niet in paniek wanneer je niet genoeg mensen kent om Destiny mee te spelen: via verschillende websites kan je in contact komen met medespelers. Neem bijvoorbeeld de website The100, waardoor je snel en gemakkelijk lid kan worden van een groep met 100 andere Destiny spelers, die overeenkomen met jouw speelstijl en tijdzone.
Zo kan je verschillende voorkeursopties invullen: platform, level, wel of geen gebruik van headset, speelstijl, wanneer je beschikbaar bent om te gamen, leeftijd, tijdzone, en zelfs wat voor mensen je in de groep wil hebben. Je kan bijvoorbeeld aangeven of je liever met studenten, ouders of mensen met net taalgebruik wil spelen.
Ook kan je via de Destiny fora van Bungie in contact komen met verschillende clans waar je lid van kan worden. Destiny bevat heel veel clans, dus de kans is groot dat je op deze manier een clan kan vinden die bij jou past. Let hierbij wel op dat veel van deze clans zich in Amerika bevinden, waardoor je soms kan worstelen met het tijdsverschil.
Dit betekent bovendien niet dat Destiny niet speelbaar is in je eentje; ook wanneer geen van je vrienden online is, of als je liever solo speelt, is het spel enorm leuk. Het is alleen nóg leuker met andere mensen erbij!