Destiny 2 Shadowkeep - Zo kom je aan Leviathan's Breath!

  De eerste Exotic Quest is gelanceerd in Destiny 2 Shadowkeep. Deze verhaallijn zal je belonen met de exotische boog Leviathan’s Breath. Deze stappen zal je moeten volgen om het krachtige wapen te bemachtigen.

  Om de Exotic Quest te kunnen starten moeten spelers eerst in het bezit zijn van de Destiny 2 Shadowkeep Season Pass. Zonder de Season Pass is het niet mogelijk om de boog in je bezit te krijgen.

  Een bezoekje brengen aan Banshee-44

  De questline begint in de Tower, de thuisbasis van de Guardians. Loop naar Banshee-44 toe, de Quartermaster en hij zal je naar zijn workshop sturen om een wapen op te halen. Het betreft een geheime kamer in de hangaar, waarbij je een kleine jump puzzle moet voltooien om in de workshop te komen. Banshee heeft overduidelijk geen zin in pottenkijkers.

  Helaas blijkt de boog in een kast te zitten die op slot zit, dus moet je weer terug naar de Quartermaster om de sleutel te halen. Het slechte nieuws blijft maar komen - het is niet voor niets een Exotic Questline - want de Exo informeert je dat hij de benodigde keycode niet heeft. Je moet er zelf voor gaan zorgen.

  De juiste sleutel genereren

  Je krijgt van Banshee-44 wel een key generator, maar om genoeg data voor een sleutel te bemachtigen moet je hard aan de bak. Je kan de benodigde informatie namelijk alleen bemachtigen in Strikes en Gambits. Om de stap van de quest sneller te voltooien kan je ook deelnemen aan Nightfall Strikes en potjes Gambit Prime.

  Heb je eenmaal genoeg data bemachtigd voor de key generator, dan begint de volgende stap in de Exotic Quest, die een stuk langer zal duren. Ten eerste heb je een boog nodig, want je moet precision killing blows maken tegenover Cabal of Vex. Dat betekent headshots maken, of in het geval van de Vex het witte goedje in het midden van hun lichaam raken. Om deze stap te voltooien zal je ongeveer 100 vijanden naar het hiernamaals moeten sturen. Pas op dat je geen kramp krijgt in je vingers.

  Een uitdagende Strike

  De laatste stap in de questline voor Leviathan’s Breath is een speciale Strike die je moet voltooien. Het betreft hierbij de Arms Dealer Strike in de European Death Zone. Je kan de missie gewoon beginnen via de kaart, net zoals elke andere Strike in Destiny 2.

  Maar pas wel op, want het gaat hierbij niet om de reguliere versie van de Arms Dealer Strike, die voor de meeste spelers een eitje is. Het is dus aan te raden om voorbereid te beginnen aan deze opdracht en er niet zonder nadenken in te rennen. Anders zul je ongetwijfeld een lastige tijd tegemoet gaan. Ben je net klaar met de verhaallijn van Destiny 2 Shadowkeep, dan kan deze versie van de Strike misschien zelfs een tikje te lastig zijn voor sommige spelers.

  Genieten van de Leviathan’s Breath

  Heb je eenmaal alle stappen gevolgd en tot een succesvol einde gebracht, dan kan je terugkeren naar Banshee-44 in de Tower. Hij zal je een juiste keycode geven en dan mag je weer het uitstapje maken naar zijn workshop. Daar ligt dan eindelijk de Leviathan’s Breath op je te wachten.

  Deze Exotic Bow is er eentje om je vingers bij af te likken. Het duurt een tijdje om de boog aan te spannen, maar laat je eenmaal een pijl los op volle kracht, dan zal het projectiel enorm veel schade aanrichten. De Leviathan’s Breath heeft bovendien als speciaal effect dat het vijanden naar achteren laat vliegen. Elk schot kost alleen wel Heavy Ammo, dus je kan niet te allen tijde de boog gebruiken.

  Dankzij de void damage die het aanricht is de boog wel perfect te gebruiken in de Garden of Salvation raid en de Vex Invasion. De Vex gebruiken immers void shields, die uit elkaar zullen spatten met de Leviathan’s Breath.

  Destiny 2

  Verkijgbaar vanaf 6 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.