Destiny 2 beta - Een blik op de PvP modi

Article
zondag, 23 juli 2017 om 10:00
xgn google image
Dit weekend kunnen spelers Destiny 2 al even uitproberen voordat de game in september in de schappen verschijnt. De Destiny 2 beta geeft spelers een voorproefje van wat de volledige game moet brengen. In deze special werpen we een blik op de PvP van Destiny 2, ofwel de Crucible!
Naast de verhalende missies, strikes en raids, viel er natuurlijk ook genoeg PvP plezier te beleven in Destiny. In het tweede deel is dat niet anders en daarom kon een goed potje Crucible in de Destiny 2 beta dan ook niet uitblijven. In deze beta krijgen spelers toegang tot twee verschillende Crucible modi waarin ze het kunnen opnemen tegen hun medespelers: Control en Countdown.
Voor Destiny 2 is de PvP multiplayer aan een aantal grote veranderingen onderhevig geweest; zo zijn alle modi nu 4v4 en gaat de verspreiding van krachtige ammunitie anders in zijn werk. Power ammo, dat te vergelijken is met Heavy ammo uit Destiny, wordt nu op verschillende tijden en op verschillende plekken op de map gedropt, waardoor je eigenlijk het hele potje door toegang hebt tot krachtige ammunitie voor je wapens. Ook ziet de in-game HUD er wat anders uit, met de toevoeging van icoontjes bovenin het scherm waarop je precies kan zien wat de status van je teamgenoten (en vijanden) is.
Wij zijn natuurlijk al aan de slag gegaan met deze twee modi en in deze special lees je alles wat je moet weten over de PvP van de Destiny 2 beta, om te beginnen met de Control modus!

Control in de Destiny 2 beta

Destiny veteranen zullen al bekend zijn met Control, een modus waarin twee teams tegen elkaar strijden om zones onder hun controle te brengen. De modus is wel van grote veranderingen voorzien ten opzichte van zijn voorganger in het 'oude' Destiny. Zo beginnen de teams nu allebei met één zone onder hun controle en moet alleen zone B nog veroverd worden. Daarnaast hoeven zones niet meer eerst geneutraliseerd te worden alvorens ze overgenomen kunnen worden.
Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de Control modus sneller en vloeiender loopt dan voorheen. Waar je eerst een tijdje met je halve team in een zone moest staan om deze zo snel mogelijk te veroveren, verloopt dit allemaal een stukje soepeler in Destiny 2.
115373

Countdown

De andere PvP modus waar spelers van de Destiny 2 beta mee aan de slag kunnen, is Countdown. Dit is een nieuwe modus in Destiny, die wij ook op de E3 al even aan de tand hebben mogen voelen. De modus is opgebouwd uit verschillende rondes die ieder maar een paar minuten van duur zijn. Tijdens een potje Countdown zijn er verschillende charges verspreid over een map, waarbij één team deze charges moet verdedigen terwijl het andere team moet proberen om deze charges te vernietigen.
Na een ronde wisselen de teams van objectives. De rondes komen op verschillende manieren tot hun einde; wanneer het ene team er niet in slaagt om de charges te vernietigen, wanneer alle spelers in een team om het leven komen of simpelweg wanneer de tijd op is. Hoewel je niet zelf kan respawnen tijdens een potje Countdown, kan je wel opgelapt worden door je teamgenoten. Het is dus belangrijk om goed samen te werken met je team, want zo heb je het meeste succes in deze modus.
Een opvallend gemis is een timer voor de charges. Wanneer een charge op het punt staat te ontploffen word je hiervan op de hoogte gesteld door middel van een geluidssignaal, dat steeds sneller luidt. Alleen is het nog niet duidelijk hoeveel tijd je precies hebt om naar de plek des onheils te komen. Hopelijk voegt Bungie nog even een timer aan de modus toe om het speelgemak te bevorderen.
115374

De overige PvP modi in Destiny 2

Wat opvalt tijdens het spelen van de PvP in de Destiny 2 beta, is dat eigenlijk niet heel veel opvalt. En dat bedoelen we zeker niet op een slechte manier, integendeel: de multiplayer voelt juist lekker vertrouwd aan. Een grote verandering is wel te vinden in het maximale aantal spelers in een potje Crucible, dat van zes spelers naar vier gedaald is. Dit betekent wel dat het nog belangrijker wordt om samen te werken met je teamgenoten om succesvol te zijn.
Wanneer Destiny 2 in de schappen komt te liggen, zijn er natuurlijk nog meer PvP mogelijkheden in de game buiten deze twee besproken modi. Om welke modi het hier precies gaat is op dit moment nog niet duidelijk, maar het zou goed kunnen dat we ook andere populaire modi uit Destiny terug zullen zien in Destiny 2.
Zijn jullie al aan de slag gegaan met de beta van Destiny 2? Laat het ons weten in de comments! Lees je liever over de PvE van Destiny 2, dan kan je terecht in onze Destiny 2 beta PvE special. Je kan tot morgenavond aan de slag met de beta.
Destiny 2 verschijnt op 6 september voor Xbox One en PlayStation 4. De game komt op 24 oktober naar PC.