Vanaf het moment dat je de Destiny 2 beta opstart word je midden in de actie gegooid, voordat je ook maar een menu te zien krijgt. De aarde heeft namelijk een klein probleempje in de vorm van een enorme invasie door de Cabal, een neushoornachtig ras dat het niet zo heeft op de Guardians en inwoners van onze planeet. Binnen enkele seconden is het grootste gedeelte van de Tower gereduceerd tot een hoopje as en puin.

Heerlijk schietwerk

Het is vervolgens de taak om te hergroeperen met de rest van de Guardians en natuurlijk om elke Cabal die in het vizier komt onder de zoden te leggen. En de eerste keer dat we een kogel afvuren weten we het meteen: met de gun mechanics zit het weer snor, net zoals in het origineel. Voordat we bij het grote plein van de Tower aankomen hebben we de uitsterving van neushoorns een goed handje geholpen.

Op het plein moet je samen met andere Guardians ervoor zorgen dat de Cabal niet door de hoofdingang kunnen komen. Gelukkig krijgen we ook de hulp van Commander Zavala, want we worden niet alleen bestookt door voetsoldaten, maar ook de ruimteschepen vuren artillerie op het plein af. Het is belangrijk om veel te schuilen en gebruik te maken van de krachten tot je beschikking, doe je dit niet dan is het niet vreemd als je zelf ineens dood op de grond ligt.

Dominus Ghaul, aangenaam

Het wordt pas echt leuk wanneer je wordt getransporteerd naar het moederschip van de Cabal om de shield generators uit te schakelen, zodat de Guardians mogelijk het tij kunnen keren. Op het schip wordt duidelijk dat Bungie de moeilijkheidsgraad niet omlaag heeft geschroefd, zelfs niet bij de openingsmissie. Meerdere keren werden we compleet vernietigd door de vele vijanden bewapend met illegaal vuurwerk.

Uiteindelijk is het ons gelukt om de generatoren uit te schakelen, maar veel effect heeft het niet gehad. De Traveler is door de Cabal ontdaan van zijn krachten, waarna eveneens alle Guardians hun krachten verliezen. De openingsmissie heeft ons in ieder geval een goede reden gegeven om Dominus Ghaul, commandant van de Red Legion, te vermoorden in Destiny 2. Hij is gewaarschuwd.