Destiny 2 Beta - Aan de slag met de PvE-content

Article
vrijdag, 21 juli 2017 om 15:05
xgn google image
De Destiny 2 beta is eindelijk uit op de PlayStation 4 en Xbox One. Wij hebben onze ruimtelaarzen aangetrokken en zijn aan de slag geweest met alle content die de beta te bieden heeft. In deze special vertellen we jullie over de PvE-modi.
Vanaf het moment dat je de Destiny 2 beta opstart word je midden in de actie gegooid, voordat je ook maar een menu te zien krijgt. De aarde heeft namelijk een klein probleempje in de vorm van een enorme invasie door de Cabal, een neushoornachtig ras dat het niet zo heeft op de Guardians en inwoners van onze planeet. Binnen enkele seconden is het grootste gedeelte van de Tower gereduceerd tot een hoopje as en puin.

Heerlijk schietwerk

Het is vervolgens de taak om te hergroeperen met de rest van de Guardians en natuurlijk om elke Cabal die in het vizier komt onder de zoden te leggen. En de eerste keer dat we een kogel afvuren weten we het meteen: met de gun mechanics zit het weer snor, net zoals in het origineel. Voordat we bij het grote plein van de Tower aankomen hebben we de uitsterving van neushoorns een goed handje geholpen.
Op het plein moet je samen met andere Guardians ervoor zorgen dat de Cabal niet door de hoofdingang kunnen komen. Gelukkig krijgen we ook de hulp van Commander Zavala, want we worden niet alleen bestookt door voetsoldaten, maar ook de ruimteschepen vuren artillerie op het plein af. Het is belangrijk om veel te schuilen en gebruik te maken van de krachten tot je beschikking, doe je dit niet dan is het niet vreemd als je zelf ineens dood op de grond ligt.

Dominus Ghaul, aangenaam

Het wordt pas echt leuk wanneer je wordt getransporteerd naar het moederschip van de Cabal om de shield generators uit te schakelen, zodat de Guardians mogelijk het tij kunnen keren. Op het schip wordt duidelijk dat Bungie de moeilijkheidsgraad niet omlaag heeft geschroefd, zelfs niet bij de openingsmissie. Meerdere keren werden we compleet vernietigd door de vele vijanden bewapend met illegaal vuurwerk.
Uiteindelijk is het ons gelukt om de generatoren uit te schakelen, maar veel effect heeft het niet gehad. De Traveler is door de Cabal ontdaan van zijn krachten, waarna eveneens alle Guardians hun krachten verliezen. De openingsmissie heeft ons in ieder geval een goede reden gegeven om Dominus Ghaul, commandant van de Red Legion, te vermoorden in Destiny 2. Hij is gewaarschuwd.
115359

Destiny 2 Beta Strike - Inverted Spire

Wanneer de openingsmissie is voltooid kom je terecht bij het hoofdmenu, waar je de andere PvE-modus van de Destiny 2 beta kan selecteren: de Strike. Deze missie speelt zich af op de planeet Nessus, waar de Vex flink hebben huisgehouden en van de planeet bijna een machine hebben gemaakt. Maar de Red Legion van de Cabal is ook geïnteresseerd in de schatten die te vinden zijn op Nessus en zijn in oorlog met de Vex.
Tijdens de Strike is het van belang om ten alle tijden je ogen open te houden en om te zorgen dat je niet terechtkomt tussen de Vex én de Red Legion. Ondanks dat de twee namelijk met elkaar aan het vechten zijn, vinden ze het geen enkel probleem om even te pauzeren en het vuur te openen op enkele Guardians. Daarentegen kan je ook slim gebruikmaken van de oorlog om ze elkaar te laten verzwakken en daarna zelf toe te slaan.

Een spiraal naar de Hel

Het doel van de Strike is om uiteindelijk een neerwaartse spiraal in de planeet te vinden. Wij zijn geen geleerden in aardrijkskunde, maar getuige de vele sprongen naar beneden zaten we aan het einde niet ver van het middelpunt van de planeet af. In de spiraal hoef je je overigens geen zorgen te maken om de Cabal, want de Vex zijn aanwezig in grote getalen. En omdat de Cabal simpelweg de ingang nog niet hebben gevonden.
Vele sterfpartijen later, grotendeels dankzij gemiste sprongen, zijn we aanbeland bij het einde van de spiraal. Reden tot juichen is er nog niet, want we worden opgewacht door een enorme Vex genaamd The Architect. Wanneer je zijn levensbalk voor een derde hebt beschadigd lost de vloer op en kom je in een andere arena terecht en veranderen zijn aanvallen, evenals hij op twee derde van zijn leven komt. Het is allesbehalve een makkelijk gevecht, waar dekking zoeken nog steeds van levensbelang is, maar gelukkig beloont Bungie je met overheerlijke loot.
115360

Wat zijn de andere PvE-modi?

De openingsmissie en de Strike zijn helaas de enige twee PvE-modi die in de Destiny 2 beta zitten en hebben ons laten snakken naar meer. Daarvoor moeten we nog wachten tot 6 september, de datum dat Destiny 2 in de schappen zal liggen. Maar welke PvE-modi kunnen we in de volledige versie verwachten?
Uiteraard zit er in de volledige versie een volledige campagne, waar we op Dominus Ghaul mogen jagen. In groepsverband zijn er nog veel meer Strikes en het grote broertje van de Strike; de legendarische Raids. Een nieuwe toevoeging in Destiny 2 zijn Adventures, dat zijn opdrachten die NPC’s op planeten je kunnen geven. De Adventures zullen vaak komen in de vorm van Lost Sectors, een soort dungeons die vol zitten met bazen en natuurlijk nog veel meer loot.
Ben jij van plan om Destiny 2 aan te schaffen op de releasedag? Ben je ook al aan de slag gegaan met de Destiny 2 beta? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws