Alles wat we weten van de Demon's Souls remake!

  De populaire game Demon’s Souls gaat een remake krijgen. De game kwam in 2009 voor het eerst uit en werd de elf jaar daarna enorm veel gespeeld. Demon’s Souls groeide uit tot een geliefd spel en dat er een remake van de game uitkomt zorgt voor veel enthousiasme bij velen. Dit is wat je allemaal kunt verwachten van de Demon's Souls remake!

  Betere gameplay

  Dit spreekt natuurlijk een beetje voor zich, maar de gameplay in het spel zal er natuurlijk wel een groot stuk op vooruit gaan. Het zal soepeler spelen en hopelijk ook minder bugs bevatten dan de 2009-versie.

  Ook de grafische kwaliteit van het spel zal natuurlijk een heel stuk beter zijn. Dit is natuurlijk enorm vet voor de mensen die het spel eerder al speelde. Je krijgt het nostalgische gevoel, enorm vette gameplay en het spel ziet er ook nog eens een stuk beter uit. Er zijn al een aantal foto’s van de game online verschenen, waarin te zien is dat het spel er heel mooi uitziet.

  Keihard gewerkt

  De game heeft aan de beelden te zien enorm veel tijd gestopt in het namaken van de locaties en vijanden uit het originele spel. Op de foto’s en een paar cutscenes valt te zien dat het spel er hetzelfde, maar toch beter uit ziet. Dit klinkt heel normaal, maar het kost enorm veel tijd om alles zo ontzettend precies na te maken.

  Er valt dus zeker te zien dat Bluepoint Games, de makers van de remake, keihard gewerkt hebben om het nostalgische gevoel mee te geven aan de spelers. Bluepoint is gespecialiseerd in remakes en heeft dit al een aantal keren bewezen. Over dat punt hoeven Demon’s Souls fans zich dus helemaal geen zorgen te maken.

  Wat kan er fout gaan?

  Het enige wat eventueel een probleem zou kunnen zijn voor veel spelers is dat de sfeer in de game iets anders kan zijn. Zo is in een aantal cutscenes de sfeer misschien wat minder grimmig dan we van Demon’s Souls gewend zijn. Het ziet er allemaal wat mooier en duidelijker uit, waardoor het bij een paar beelden ook lijkt alsof het een wat andere sfeer heeft.

  Zo is er bij de versie uit 2009 wat donkerder en maken simpele dingen als mos op de muren en roest op de uitrustingen een bepaald gevoel binnen het spel. In beelden van de remake valt te zien dat dit er iets minder in is verwerkt. Mogelijk heeft het te maken met het feit dat de PS3 vaker voorzien werd van bruinige tinten die (gelukkig) in die generatie zijn blijven hangen.

  De remake van Demon’s Souls wordt hoe dan ook een speciale game. Een spel dat inmiddels retro genoemd mag worden dat nu op een groot aantal punten verbeteringen ziet. Wat wil je nog meer?

  Daarom zouden wij het spel het liefst nu meteen spelen. Helaas moeten we nog even geduld hebben. De game komt namelijk pas op 19 november uit met de release van de PlayStation 5.

  Demon's Souls Remake

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.