De 10 beste games van 2019 volgens Remco Hayes

  2019 was een Walhalla voor gamers. De ene na de andere geweldige game werd aangekondigd en mijn portemonnee werd hier niet echt vrolijk van. Gelukkig heb ik hier dit jaar wel heel veel plezier uit gehaald en om dat met jullie te delen is hier mijn top 10 beste games van 2019.

  10. Apex Legends

  Op nummer tien van mijn beste games van 2019 staat Apex Legends. Na Fortnite had ik geen hoop meer voor het battle royale-genre, maar toen kwam daar Apex Legends. Alles wat tegenviel aan Fortnite werd goedgemaakt op het moment dat ik Apex opstartte. De fijne gameplay en graphics dankzij Respawn Entertainment waren echt een opluchting.

  De enige reden waarom Apex Legends slechts op nummer 10 staat is simpelweg dat ik echt een grote afschuw heb voor het hele genre. Battle Royale is niets meer dan een uitgemolken gamemodus, waar studio's nu grof geld aan verdienen. Nou ja, als we die afschuw even opzij zetten is Apex nog best wel een goede game toch?

  9. Ring Fit Adventure

  Dit is misschien één van de titels waarvan zelfs ikzelf verbaasd ben dat hij de lijst heeft gehaald van beste games van 2019. Toen de aankondiging van Ring Fit Adventure er eenmaal was kropen mijn game-sensoren weer diep terug mijn lichaam in. Wie wil er nou leuk gaan sporten terwijl je een game aan het spelen bent?

  Dit alles veranderde toen de vuurnatie aanviel. Nee grapje, dit is geen herbeleving van Avatar The Last Airbender, maar mijn totale verbazing van hoe leuk Ring Fit Adventure uiteindelijk is. Zelfs voor degene die helemaal niets met sporten heeft is dit een geweldige RPG, waar je urenlang zoet mee kunt zijn. Nu raad ik wel aan om hier en daar een pauze te nemen, aangezien je wel in het zweet gaat werken.

  8. Call of Duty: Modern Warfare

  Op nummer acht van mijn persoonlijke beste games van 2019 staat Call of Duty: Modern Warfare. Ik ben iemand die elk jaar de nieuwste Call of Duty op releasedag in huis heeft, waarna ik dagenlang ‘ziek’ ben van werk om vervolgens elke dag de game te spelen. Misschien is dit ook één van de redenen dat ik extreem snel ben uitgekeken op Call of Duty-titels.

  Bij elke titel was ditzelfde tafereel aanwezig. Black Ops, Black Ops 2 en nu ook de nieuwste Modern Warfare. Nu vind ik dit persoonlijk de beste Call of Duty in een zeer lange tijd, maar jammer genoeg is het recept van COD totaal niet verandert in de laatste jaren. Het enige wat mij zou motiveren om weer terug te gaan naar Modern Warfare is de toevoeging van een zombie-modus.

  7. Deltarune

  Als groot fan van indie-titels heb ik mij dit jaar een ongeluk gezocht naar de perfecte indie-game en Deltarune komt zeer dichtbij. Als je Undertale, de game waar Deltarune op gebaseerd is niet kent, dan adviseer ik je om nu heel gauw die titel te spelen, want dit is oprecht één van de beste titels ooit.

  Deltarune borduurt verder op dit fantastische verhaal en maakt het alleen maar beter. Iedere keuze die je maakt heeft effect op het einde en je weet nooit wat er nu gaat gebeuren. Nu moet je wel echt van de stijl van Deltarune en Undertale houden, aangezien het niet voor iedereen weggelegd is.

  6. Borderlands 3

  Nou, we zijn al bij nummer zes. De tijd vliegt als je het leuk hebt. Mijn lijst van beste games van 2019 is niet compleet zonder deze titel. Borderlands heeft altijd al een speciaal plekje in mijn gamershart veroverd en dat werd alsmaar groter toen Borderlands 3 uitkwam in 2019.

  Ik dacht dat geen enkele Gearbox-titel Borderlands 2 zou kunnen overtreffen, maar Borderlands 3 komt daar toch wel echt heel dichtbij. En ik zeg specifiek ‘heel dichtbij’, omdat niks beter is dan Borderlands 2 (Try to change my mind).

  5. Kingdom Hearts 3

  Kingdom Hearts 3 staat op nummer vijf op mijn lijst van beste games van 2019. Nu moet ik wel iets bekennen. Nog nooit, en ik bedoel ook echt nooit heb ik een Final Fantasy-game gespeeld. Waar dat aan ligt? Geen idee. Waarschijnlijk trok het mij gewoon niet.

  Nu ben ik wel een extreem grote Disney-fan, dus heb ik toch een poging gewaagd aan Kingdom Hearts 3 en wat is dat een fantastische game. Nu snapte ik helemaal niets van al die gasten met gekleurd haar, maar daar ging het mij niet om. Ik wilde gewoon door al die Disney-werelden lopen en inhakken op monsters.

  4. Pokémon Sword

  Als er één titel is waar ik al mijn hele leven onbewust op heb gewacht, dan is het Pokémon Sword wel. Mijn eerste echt leuke kerstcadeau (geen stomme scheerspullen of een paar sokken onder de boom) was een GameBoy Advanced. En welk spel kreeg ik daarbij? Pokémon FireRed. Sindsdien heeft Pokémon een groot deel van mijn leven in beslag genomen, want hoeveel uur kun je wel niet aan een Pokémon-game spenderen?

  Toen waren daar Pokémon Sword en Shield. Mijn keuze viel voor de Sword-versie en sinds ik de titel heb ben ik er niet vanaf te slaan. Mijn team bouw ik altijd zo zorgvuldig mogelijk op met de sterkste en mooiste Pokémon en daar alleen ben ik al uren mee bezig. Dit is dan ook één van de beste games van 2019.

  3. Star Wars Jedi: Fallen Order

  Oké, bij deze titel komt mijn innerlijke nerd dus echt naar buiten. Star Wars is in mijn ogen het beste wat sciencefiction ooit heeft gebracht. Jammer genoeg beschik ik zelf alleen over The Force in mijn dromen (ja, dit is een waargebeurd verhaal).

  Na het fiasco van Battlefront 2 was het weer eens tijd voor een goede Star Wars-game. En zie hier Star Wars Jedi: Fallen Order. Een perfecte mix van Dark Souls, Uncharted en Star Wars. Nooit eerder heb ik mij een echte Jedi gevoeld in dit wijde universum. Nog een ding: Probeer zo snel mogelijk het dual-lightsaber te bemachtigen.

  2. Cat Quest 2

  Misschien had je hier een AAA titel verwacht, maar niets is minder waar. Cat Quest 2 is oprecht mijn op één na beste games van 2019. Dit komt vooral door het extreem goede verhaal, dat verpakt is in simpele, maar extreem snelle gameplay. Zelfs de hele omgeving ziet er fantastisch uit. Het is alsof je over de kaart van Middle Earth rond banjert als een kat of hond.

  En die trouwe viervoeters maken zelfs gebruik van magische krachten en dodelijke wapens die je in de wereld moet verzamelen. Een volwaardige RPG kun je dit zeker wel noemen. Ik zou je deze titel echt aanraden, want als je er eenmaal mee bezig bent dan kom je er niet meer vanaf.

  1. Sekiro: Shadows Die Twice

  Op nummer één van mijn beste games van 2019 staat Sekiro: Shadows Die Twice. Deze titel heeft zelfs op de Game Awards 2019 de prijs gewonnen voor ‘Game of The Year’ en terecht ook. Als langgekoesterde fan van Dark Souls en Bloodborne hadden mijn handen iets nieuws nodig om hun agressie kwijt te raken. Sekiro: Shadows Die twice is nog veel moeilijker dan Dark Souls of Bloodborne, omdat het level van skills veel hoger is.

  Je kunt de game niet uitspelen door alleen te rollen en te hakken en dat is er zo mooi aan. Combineer dit met een prachtig Japans landschap en je hebt het pareltje van FromSoftware genaamd: Sekiro: Shadows Die Twice.

  Apex Legends

  Verkijgbaar vanaf 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.