Death Stranding Details - Wat wij denken te begrijpen van de trailers

  De eerste trailer van Death Stranding werd door Kojima Productions voor het eerst uitgebracht in 2016. Sindsdien hebben alle trailers van de aankomende game meer verwarring gebracht dan verduidelijking. Wij hebben onze hersenen gebroken om te proberen een logische verklaring te vinden voor deze bijzondere vruchten en denken dat dit de Death Stranding details zijn.

  Timefall

  In één van de trailers vertelt Sam Bridges over een grote knal; de knal die de geboorte is van tijd en ruimte. Een knal die de aarde liet draaide, en het leven bracht. Daarna kwam de volgende knal. Een explosie die de laatste zal zijn. Naar ons idee heeft Bridges het in eerste instantie over de wel bekende oerknal. Daarna lijkt het erop dat er een tweede oerknal zou zijn in de toekomst. Zoals we zien in de trailer heeft deze oerknal alleen niet zo'n mooi effect als de eerste oerknal.

  In de trailer bespreken ze ook regelmatig het woord “Timefall”. Het lijkt erop dat de regen in deze game versneld ouderdom veroorzaakt. Of dit ook iets is waar de vreemde schaduwfiguren/zwarte handen over beschikken, weten we niet zeker, maar het is zeker een mogelijkheid. In een van de trailers zien we een man namelijk wel heel verouderen. Deze man ligt in een plas met zwarte vloeistof, dus het is mogelijk dat de schaduwen wel degelijk een invloed hebben op het verouderingsproces. Timefall is de eerste op de lijst van Death Stranding details.

  Embryo’s

  In de eerste, verwarrende trailer van Death Stranding zien we dode krabben en een naakte Norman Reedus die huilend met een baby in zijn armen staat. Later wordt het niet veel duidelijker, aangezien er embryo’s in een soort glazen capsule zitten die mensen aan hun pak kunnen koppelen. Hierdoor komt er een apparaat tevoorschijn dat de zwarte schaduwmonsters kan detecteren. Vervolgens zien we ook nog eens dat het embryo in Sam Bridges (Norman Reedus) zit, we even zijn lichaam induiken met de camera en het embryo doodleuk zijn duim opsteekt.

  Wat gebeurt hier?

  Timefall veroorzaakt waarschijnlijk versnelde veroudering bij mensen. Een baby is uiteraard de jeugd zelf, dus veel mensen die de trailers hebben bekeken speculeren dat de baby’s zorgen voor een nieuw leven van de drager. Een van onze favoriete theorieën is dat de baby de herinneringen en hersenfuncties van de persoon waar deze mee verbonden is overneemt, zodat de baby het nieuwe leven wordt van dat persoon wanneer zij doodgaat. Als deze baby dan even in de verouderings-regen zou liggen, zou deze binnen no-time volwassen zijn, waardoor je weer een hele nieuwe Sam hebt.

  Of dit ook daadwerkelijk het nut is van de baby’s is onduidelijk, maar de minimensjes komen zo vaak in de trailers voor dat het niet anders kan dat ze één of andere functie in de game zullen hebben. Ze behoren in ieder geval tot één van de vreemde Death Stranding details.

  De dood

  Dood zit in de titel en is ook regelmatig te zien in de trailers van Death Stranding. Dood speelt dan ook een grote rol in de aankomende game. Dit vertelt Kojima wanneer hij over zijn game praat. In de meeste games zal je als je doodgaat terugkeren naar je laatste checkpoint of opnieuw moeten beginnen. Kojima wil dit een hele nieuwe betekenis geven.

  Dit zegt de gamemaker erover:

  “Checkpoints zijn ontworpen voor arcades, zodat mensen iedere keer een extra kwartje in de machine willen werpen. De gameindustrie is ondertussen al jaren aan ervaring verder dan dat, dus het is tijd voor verandering."

  Het is een erg vage uitspraak en wat er precies met de dood zal gebeuren is onduidelijk. Waarschijnlijk zal er een wereld voor de levenden en een wereld voor de doden zijn, waardoor je er dus ook twee kunt verkennen. Wij denken dat je bij iedere dood kun je een stukje meer van het leven na de dood zien, tot (volgens ons) het magische embryo je weer tot leven wekt.

  De personages

  We hebben het nu al een aantal keren gehad over Sam Bridges, maar wie is hij? Waarom heeft hij een embryo in zijn keel? Sam is een pakketbezorger. Maakt dat het logischer? Nee. Waarom zouden ze het logisch maken, want de Death Stranding details zijn doorweek met mysterie.

  Sam is wel een bijzondere pakketbezorger. Hij reist te voet om bij zijn bestemmingen terecht te komen en klimt daarbij over bergen en loopt door de rivieren. Het is niet alsof dit een gemakkelijke baan is, want hij loopt continu het risico om aangevallen en gedood te worden door de schaduwmonsters die op ieder moment op kunnen duiken.

  Er zullen meerdere bekende acteurs meespelen in deze prachtige, verwarrende game. De cast bevat onder andere Mads Mikkelsen, Leá Seydoux, Guillermo del Toro, Troy Baker en zoals eerder genoemd Norman Reedus. Er zijn verder geen namen en functies genoemd die de acteurs die we in de trailers hebben gezien zullen spelen. Mads Mikkelsen zag er wel wat kwaadaardig uit, maar wat dat verder te betekenen heeft, is een raadsel.

  Het is mogelijk dat de onbekende vrouw in een van de trailers, gespeeld door Lindsey Wagner, de dochter of de vrouw is van Sam. Sam laat in een van de trailers een foto vallen in de regen waarop je zijn gezin ziet, maar deze is verder niet geïntroduceerd. Je ziet de dochter maar kort op deze foto, omdat een regendruppel de foto verpest, maar het uiterlijk lijkt op de onbekende vrouw. Hoewel Sam zegt dat hij haar niet kent, lijkt het erop dat de onbekende vrouw Sam wel kent.

  Wat doet Sam?

  Sam bezorgt pakketten. Tot die conclusie waren we al gekomen. De vraag is nu: waarom is een simpele pakketbezorger ons hoofdpersonage? PlayStation heeft ons een kleine beschrijving gegeven van het plot van Death Stranding, wat ook eigenlijk alle echte “duidelijke” details zijn die we hebben gekregen.

  “Belegerd door het tij van de dood in elke hoek, moet Sam Bridges een wereld trotseren die totaal is getransformeerd door de Death Stranding. Met de gestrande overblijfselen van de toekomst in zijn handen, begint Sam aan een reis om de gebroken wereld stap voor stap te herenigen. Wat is het mysterie van de Death Stranding? Wat zal Sam ontdekken op de weg die voor hem ligt? Een genre bepalende gameplay-ervaring bevat deze antwoorden en meer.”

  Sam moet dus een held en een pakketbezorger tegelijkertijd zijn. Daarbij komt het misschien wel goed uit dat Sam lopend de wereld trotseert met zijn pakketten. Dat maakt het in ieder geval een stuk makkelijker om dingen te ontdekken.

  Death Stranding details die wij denken te weten

  Ondertussen zien wij door de bomen het bos van deze hersenkrakende trailers en verwarrende theorieën niet meer. Wel is onze nieuwsgierigheid gevoed met nieuwe informatie en onze brandende vragen. Wat zijn jullie ideeën over Death Stranding en welke details vinden jullie het meest interessant?

  De releasedatum van Death Stranding is nog niet bekend. De verwachting is dat de game in 2019 of in 2020 uit zal komen, afhankelijk van hoe lang Kojima nog de tijd wil nemen om zijn game te perfectioneren.

  Death Stranding

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.