Dit zijn de voordelen van Kingston FURY Renegade DDR5 RAM

Article
zaterdag, 14 januari 2023 om 11:00
ktc keyfeatures memory renegade ddr5 rgb 1f1669994970
In de wereld van PC’s is het weer tijd voor de volgende evolutie. Kingston heeft namelijk alweer de volgende stap in DDR5 RAM gelanceerd. Maar wat krijg je er precies voor terug? Dit zijn de voordelen van Kingston FURY Renegade DDR5 RGB RAM.

Hogere snelheden

Wanneer er nieuwe componenten voor PC uitkomen, dan wordt er natuurlijk meteen gekeken naar de verbeterde prestaties. Dat is ook logisch, want daar zijn de meeste PC-gamers op uit. En met het nieuwe DDR5 RAM is dat gelukkig ook het geval.
Dat is goed te merken aan de prestaties van de Kingston FURY Renegade DDR5 RGB RAM. De bekende fabrikant van RAM heeft het nieuwe geheugen uitgerust met next-gen snelheden. Zo kan je profiteren van snelheden tot maar liefst 7200MT per seconde.
Dat betekent dat data veel sneller overgedragen kan worden in vergelijking met de vorige generatie geheugen. Zo’n grote upgrade zien we normaal niet bij een nieuwe generatie aan videokaarten of processors.
ktc product memory renegade ddr5 rgb single 2 zm lgf1669995086

Meer geheugen voor je PC

DDR5 heeft niet alleen als voordeel dat het sneller is in data-overdracht in vergelijking met de vorige generatie. De chips die worden gebruikt voor nieuwe geheugen modules als de Kingston FURY Renegade DDR5 RGB RAM zijn namelijk een stuk efficiënter.
Zo heeft DDR5 RAM een structuur van 32 banks, verdeeld over acht groepen. DDR4 heeft in vergelijking slechts 16 banks, die worden verdeeld over vier groepen. Door de dichtheid van het geheugen veel groter is, is er potentie voor veel meer capaciteit. Daardoor begint de Kingston FURY Renegade DDR5 RGB RAM bij modules van 16GB RAM, waardoor je dus meteen 32GB aan geheugen tot je beschikking hebt bij een standaard dual channel kit van twee modules.
Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je niet genoeg RAM te 'besteden' hebt tijdens het gamen. Zelfs als je aan de slag gaat met veel mods, zal je ruim voldoende hebben om alles soepel te kunnen draaien. En met de potentie van DDR5 RAM, kunnen we in toekomst ook modules met een capaciteit van wel 128GB verwachten.
ktc keyfeatures memory renegade ddr5 rgb 4f1669995289

Minder werk voor je moederbord

Het moederbord vormt het zenuwstelsel van je PC. Alle componenten worden daarop aangesloten en het zorgt voor de communicatie tussen al die verschillende onderdelen. Het moederbord is traditioneel ook verantwoordelijk voor het reguleren van de voltage aan het geheugen.
Daar is alleen verandering in gekomen met DDR5. De nieuwe geheugen modules zijn nu uitgerust met een power management IC (PMIC). Een duur woord, maar het komt erop neer dat de PMIC een input krijgt van 5 volt van het moederbord en vervolgens de juiste voltage levert aan het geheugen.
Omdat het moederbord minder werk hoeft te verrichten zijn er een aantal voordelen. Zo is een PMIC onder andere beter in het reguleren van de juiste voltage, maar het zorgt er ook voor dat een moederbord minder complex hoeft te zijn dan dat momenteel het geval is.
ktc keyfeatures memory renegade ddr5 rgb 5f1669995331

Aanpassen aan je eigen setup

Veel gamers hebben anno 2022 niet meer een simpele zwarte of lichtgrijze PC op of onder hun bureau staan. Door middel van verlichting kan je je setup namelijk helemaal naar je eigen smaak aanpassen en steeds meer componenten bieden hier dan ook opties voor.
Zoals de naam al verklapt valt de Kingston FURY Renegade DDR5 RGB RAM hier ook onder. Niet alleen krijg je toegang tot supersnel geheugen, je hebt ook 16 verschillende RGB presets om mee te spelen met de FURY CTRL software. De verlichting werkt bovendien samen met de software van alle grote PC-fabrikanten, zoals ASUS en Gigabyte.
Het RAM-geheugen maakt daarnaast gebruikt van de Infrared Sync Technology. Dat zorgt ervoor dat de verlichting perfect gesynchroniseerd blijft als je meerdere geheugen modules hebt van de Kingston FURY Renegade DDR5 RGB RAM. Zelfs als je dus vier modules in je moederbord hebt zitten, zal de verlichting prachtig op elkaar afgestemd zijn.
Dit artikel is in samenwerking met Kingston Fury.

Populair Nieuws