Regisseur Michael Bay verdacht van vermoorden duif

News
zaterdag, 14 januari 2023 om 11:45
pexels pixabay 36715f1673692537
Regisseur Michael Bay wordt ervan verdacht een duif te hebben vermoord in Italië. De duif zou tijdens de opnames van de Netflix-film 6 Underground om het leven zijn gekomen, zo meldt The Wrap. Bay ontkent de aantijgingen.
Het is niet iedere dag dat een grote regisseur verdacht wordt van een duivenmoord, maar dit is al vijf jaar lang de realiteit voor Michael Bay. Volgens de Italiaanse autoriteiten werd een postduif tijdens het filmen van 6 Underground geraakt door een dolly, een kar die gebruikt wordt om vloeiende horizontale camerabewegingen te creëren. Duiven zijn in Italië een beschermde dierensoort, waardoor er een aanklacht tegen de regisseur loopt. In een verklaring aan The Wrap ontkent Bay de beschuldigingen:
‘’Ik ben een bekende dierenliefhebber en grote dierenrechtenactivist. Geen enkel dier dat bij de productie betrokken was is gewond geraakt, ook niet in andere producties waar ik in de afgelopen 30 jaar aan heb gewerkt.’’

Genoeg bewijs voor vrijspraak

Het incident kwam in eerste instantie aan het licht doordat een anoniem individu die ter plekke was op de set een foto nam en het voorval meldde aan de autoriteiten. Bay noemt deze foto een ‘paparazzi foto’ die een ‘vals verhaal’ vertelt. ‘’We hebben duidelijk videobewijs, een groot aantal getuigen en veiligheidsagenten die ons vrijwaren van deze beweringen,’’ aldus Bay. Meer details kan hij niet geven vanwege de lopende rechtszaak, maar hij is ervan overtuigd dat ‘we zullen zegevieren wanneer ik in de rechtbank verschijn’.

Populair Nieuws