De 5 beste tennis games - Meer dan een balletje slaan

Article
zaterdag, 10 maart 2018 om 12:05
de 5 beste tennis games kleine pareltjes 127088 1
Nu we steeds meer informatie weten te verschaffen over Tennis World Tour is het tijd voor ons om de beste tennis games voor jullie op een rijtje te zetten. Want er zijn heel wat pareltjes uitgekomen in dit genre van games die iedere tennisfan wel eens gespeeld moet hebben.

5. Grand Slam Tennis 2 (2012)

Grand Slam Tennis zijn de tennis games van EA Sports, waarvan Grand Slam Tennis 2 meteen de laatste was. Het eerste deel van Grand Slam Tennis kwam uit in 2008 en was alleen te spelen op de Wii. Het tweede deel, dit deel dus, kwam uit in 2012 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.
In onze review kreeg de game een zeer stabiele 7,5. Hierin omschreven we Grand Slam Tennis 2 als een goede tennis game, niets meer en niets minder. Mocht je het spel nog ergens hebben liggen, dan is het zeker de moeite waard om nog eens in je PlayStation 3 of Xbox 360 te stoppen.
127518

4. Virtua Tennis (2000)

Van Virtua Tennis zijn verschillende delen op de markt gekomen. In de maand april van het jaar 2011 verscheen het vierde deel van de serie. Sindsdien is het stil rondom de franchise en dat is jammer, want er is een groot aantal Virtua Tennis games op de markt gekomen die het spelen waard zijn.
Zo is het eerste deel van Virtua Tennis uitgekomen in het jaar 1999. Een jaar later werd het spel beschikbaar op de Dreamcast, de console waar menig gamer voor het eerst in aanraking kwam met de arcade game van SEGA. Voor die tijd zag de game er geweldig uit en het plezier straalt van het spel af.
127519

3. Top Spin 3 (2008)

De eerste Top Spin game verscheen in 2003 en in 2008 kwam uitgever 2K alweer met het derde deel op de proppen. Je kunt de series Top Spin en Virtua Tennis vergelijken met FIFA en Pro Evolution Soccer. De twee games staan op de voorgrond van hun genre en de strijd over welke game beter is krijgt nooit een beslissing.
Top Spin 3 was een knaller van jewelste en wist bijna overal goede scores binnen te halen. Zo ook in onze review, waarin we onder andere het realisme uitstekend vonden. Hopelijk dat de makers van Top Spin genoeg inspiratie uit deze spellen hebben kunnen halen voor hun werk aan Tennis World Tour!
127522

2. Mario Tennis (2000)

Dat het jaar 2000 een goed jaar was voor tennisfans bleek al uit de eerste Virtua Tennis, maar in datzelfde jaar verscheen er nog een pareltje op de markt: Mario Tennis. De game van Nintendo was te spelen voor iedereen met een Nintendo 64 in huis en was het tweede Mario spel waarin de tennisbal centraal stond.
Mocht je nog de mogelijkheid hebben om deze Mario Tennis te spelen dan moet je die niet aan je voorbij laten gaan. Het spel van Nintendo was verslavend, leuk en liet je elke keer weer terugkeren. Als je tegen jezelf zei: ''Oké, nog eentje om het af te leren.'' was dit vaak het begin van een lange reeks potjes Mario Tennis.
127525

1. Top Spin 4 (2011)

Top Spin 4 is samen met Virtua Tennis 4 de laatste en grootste tennis game tot nu toe. Alleen Grand Slam Tennis kwam nog uit na deze twee toppers, maar wist zich niet in het gevecht te mengen. De winnaar van het gevecht is in ieder geval duidelijk: Top Spin 4 is de nummer één van beste tennis games.
De game van 2K wist zich ten opzichte van zijn voorganger op een aantal fronten te verbeteren en dat maakt Top Spin 4 een top game. Met realisme en plezier voorop is het jammer dat er geen Top Spin 5 is gekomen, maar wellicht dat Tennis World Tour dit gat gaat dichten.

Tennis World Tour ook een van de beste tennis games?

Het is dan ook de vraag of Tennis World Tour een van de beste tennis games kan gaan worden. In onze Tennis World Tour preview kun je lezen of de game het gat dat Top Spin en Virtua Tennis hebben achtergelaten kan dichten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties