De vijf beste The Legend of Zelda games

Article
woensdag, 11 juni 2014 om 17:11
xgn google image
The Legend of Zelda Wii U verscheen gisteren tijdens de Nintendo Direct aflevering op de E3. Met een zeer korte trailer kondigt het Japanse bedrijf het vervolg aan op The Legend of Zelda: Skyward Sword. XGN stelt naar aanleiding van de onthulling een top vijf samen met de beste Zelda games..al is dit stiekem wel de persoonlijke top 5 van ondergetekende.
De Legend of Zelda-franchise gaat al bijna dertig jaar lang mee. De eerste game kwam in 1986 uit en in 1998 verscheen het immens populaire Ocarina of Time met, voor die tijd, verbluffende graphics en 3D-animatie. Met de gloednieuwe Zelda voor de Wii U staat ons waarschijnlijk een grootse open wereld te wachten waar je uren de boel kunt verkennen.
Tot nu toe heeft Nintendo achttien games uit de The Legend of Zelda serie uitgebracht, en daarom is het de hoogste tijd om een top vijf samen te stellen. Wie pakt de titel van beste Zelda-game volgens XGN? De cartoonachtige Wind Waker of toch de klassieke Ocarina of Time? Lees snel verder en kijk welke spellen in de top vijf zitten.
top 5 the legend of zelda games 4223

5. The Legend of Zelda: Skyward Sword

Leef in Skyward Sword hoog boven de wolken en reis met je vogel naar de verschillende eilanden. De rust wordt wreed verstoord wanneer een mysterieus wezen Zelda naar de bodem van de aarde meeneemt. Link bereidt zich voor op een avontuur door af te dalen naar de planeet en stuit daar op een veel groter gevaar.
De laatste grote Zelda game heeft net de top vijf gehaald. Verrassende elementen zoals vliegen door de lucht brengt een nieuw aspect in de Zelda-franchise en daarnaast leer je wat meer over het ontstaan van de legende. Met de Wii-remote is zwaardgevechten interactiever dan ooit tevoren en daarom verdient Skyward Swords de vijfde plek.
top 5 the legend of zelda games 4224

4. The Legend of Zelda: Twilight Princess

Begeef je in Twilight Princess in een meer donkere sfeer. Het vredige land van Hyrule krijgt te maken met de terugkeer van Ganondorf. Een gevreesde tiran uit een oude legende is terug van weggeweest samen met sinistere schaduwbeesten. Mensen veranderen in geesten en Link transformeert tot een wolf. Lukt het hem om het licht weer terug te brengen?
Het duistere aspect brengt heel wat teweeg in de eerste Zelda voor de Wii. Je wordt als speler helemaal meegetrokken in het verhaal en de sfeer kan zelfs als beangstigend worden omschreven. De continue dreiging van de schaduwbeesten is steeds aanwezig, net als de angst om voor altijd in het donkere Twilight te zitten.
top 5 the legend of zelda games 4225

3. The Legend of Zelda: The Wind Waker

The Wind Waker kent een cartoonachtige stijl en valt daarmee extra op. In een alternatieve tijdlijn bestaat het koninkrijk van Hyrule niet meer. Het land verandert in een zee vol eilanden die allemaal te verkennen zijn. In deze grootse open wereld moet Link op zoek naar de Triforce om Ganondorf tegen te houden. Onlangs kwam deze game in een HD-jasje uit op de Wii U.
De wereld van The Wind Waker is ongekend groot. De speler kan in totaal 64 verschillende eilanden verkennen en elk gebied bevat leuke extra's zoals schatkaarten, Heart Pieces en nog veel meer. Je kan uren op zee doorbrengen om alles in kaart de brengen en er lijkt geen eind te komen aan het avontuur.
top 5 the legend of zelda games 4226

2. The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Met Ocarina of Time steeg de populariteit van de franchise enorm. Met een grootse open wereld samen met een episch avontuur wist het spel de harten te veroveren van miljoenen gamers. De jonge Link moet door de tijd reizen om het koninkrijk van Hyrule te redden uit de handen van Ganondorf. Hij heeft wrede plannen met het land en deinst voor niemand terug. In 2011 kwam de heruitgave van het spel uit voor de Nintendo 3DS.
Ocarina of Time kwam in 1998 uit en voor die tijd was deze game revolutionair. De vrijheid en het avontuur om door tijd te reizen waren ongekend groot te noemen. Daarnaast is de soundtrack even episch te noemen als het verhaal. Vandaag de dag kennen veel gamers nog de deuntjes uit het spel. Toch krijgt Ocarina of Time niet de titel van beste Zelda game, want er is een andere titel die daarmee aan de haal gaat...
top 5 the legend of zelda games 4227

1. The Legend of Zelda: Majora's Mask

Het duistere Majora's Mask stikt van de mysteries. Link, de held uit Ocarina of Time, trekt erop uit voor een persoonlijke missie, maar komt opeens terecht in een mistig bos dat hem naar Termina brengt. Daar stort de maan binnen drie dagen neer op de stad als niemand Majora tegenhoudt. In 2013 werd een trailer voor een heruitgave voor het spel gepubliceerd, maar vandaag de dag weet nog niemand of de videobeelden van Nintendo zijn of niet.
Majora's Mask mag zich een terechte nummer één noemen. De mysterie en beangstigende maan zorgen voor een zeer cryptische sfeer. In combinatie met de tijdsdruk mag dit wel een zeer uitdagende game worden genoemd, want je hebt telkens slechts 72 game-uren de tijd om iets af te ronden.
Ondanks de drie dagen maakt Link kennis met heel veel karakters in het spel en ieder personage heeft wel een side-quest voor de held in petto. Hierdoor leer je langzamerhand de problemen in het land van Termina kennen. Je raakt betrokken bij de mensen waar je in eerste instantie voorbij loopt en ontdekt dat het veel inspanning kost om iedereen te helpen in het verscheurde land.

Populair Nieuws