De vijf beste nieuwe series op Apple TV+ die je nu kan kijken

Article
zondag, 12 juni 2022 om 11:00
apple tv plusf1654872657
Apple + heeft recent wat mooie nieuwe tv-series toegevoegd. Weet jij tussen al het aanbodgeweld niet meer wat je moet kijken? We hebben nu de vijf beste Apple TV+ series voor je op een rij gezet. Deze moet je kijken!

Prehistoric Planet

Vorige maand kwam Apple TV+ met een nieuwe tv-serie op de proppen: Prehistoric Planet. Dit is een ware serie voor liefhebbers van dino’s! Daarbij wordt de voice-over verzorgd door niemand minder dan Sir David Attenborough himself. Het gave aan de gehele show is dat de beelden gemaakt zijn met behulp van computers. Logisch, want we hebben niet even kant en klare opnames liggen van dino’s!
De stijl van de serie is net zoals Planet Earth. Prehistoric Planet bestaat uit vijf afleveringen, die per week zijn gelanceerd. Inmiddels zijn ze alle vijf te bekijken. Het gaat om:
  • Kusten
  • Woestijnen
  • Zoetwater
  • IJswerelden
  • Bossen
In alle afleveringen zal je dino’s zien. Ze zuren ongeveer veertig minute per keer.
Mocht je nog geen abonnee zijn van Apple TV+, dan kun je gratis de eerste aflevering kijken om te zien of je dit leuk vindt.

Shining Girls

De tweede serie die momenteel aan te raden is op Apple TV+ is Shining Girls. Een nieuwe serie met niemand minder dan Elisabeth Moss in de show. Moss speelde eerder al in een paar succesvolle tv-seriers, waaronder Mad Men en The Handmade Tale. Iemand anders die in de tv-serie speelt is Jamie Bell, die we ook wel kennen als de danser Billy Elliot.
Shining Girls, die verscheen in april dit jaar, telt acht afleveringen en gaat over Kirby Mazrachi (Moss) die er achterom dat zodra er iemand vermoord wordt dit een link heeft met haar trauma. Samen met journalist Dan Velazques probeert ze alles te begrijpen en haar verleden onder ogen te komen. De serie combineert de genres thriller en sciencefiction en is ontzettend spannend! Mocht je nog geen abonnee zijn van Apple TV+, dan kun je gratis de eerste aflevering kijken om te zien of je dit leuk vindt.
atv severance photos 010503 minf1654871427

Severance

Een derde tv-serie die je aanraden bij de streamingdienst en sinds februari te zien is, is Severance. Dit is een thriller, bestaand uit acht afleveringen en heeft best veel bekende koppen weten te strikken. Zo zien we Adam Scott, John Turturro, Christoper Walken en Patrica Arquette. De serie is voor een ieder die houdt van thriller, en sciencefiction.
De show speelt zich af in de toekomst en niemand weet eigenlijk wat voor werk hij of zij doet. Want zodra ze thuis zijn, weten ze niets van hun werk, maar andersom gebeurt hetzelfde: op kantoor verliezen ze alle herinneringen aan thuis. Volg jij het nog? Nee he? Dan is er maar één oplossing en dat is deze show gaan kijken!
wecrashed photos 010503 minf1654871387

WeCrashed

Een andere aanrader, die sinds maart dit jaar te kijken is, is WeCrashed met Jared Leto en Anne Hathaway in de hoofdrol. Het is Leto’s eerste rol in een tv-serie. Ook deze serie heeft acht afleveringen. Het verhaal van de serie is gebaseerd op de oprichter van WeWork, waarvan Leto in diens huid kruipt. Adam Neumann richtte ooit het succesvolle WeWork op om binnen een jaar veertig miljard dollar te verliezen. Als jij wilt weten hoe dit zo gekomen is, kun je met een gerust hart de serie kijken. Met het acteerwerk van Leto en Hathaway zit het wel snor.
pachinko photo 010202 minf1654871404

Pachinko

De laatste aanrader is voor Korea liefhebbers. Pachinko is sinds maart dit jaar te kijken en bestaat ook uit acht afleveringen. De serie is gebaseerd op een New York Times bestseller. In Pachinko wordt het verhaal verteld van vier generaties van een Koreaanse immigrantenfamilie. Het tijdperk is van de jaren tien van de 20e eeuw aan aan de jaren ’80. Als kijker word je meegenomen naar de koloniala tijd, de Tweede Wereldoorlog, de bezetting van Japan en de Koreaanse oorlog.

Dat is flink veel materie voor slechts acht afleveringen, maar de manier waarop dit is gedaan, is ontzettend goed en intrigerend! Het acteerwerk is daarbij van enorm hoog niveau waardoor de serie goed ontvangen wordt. Mocht je geen zin hebben om de bestseller van Min Jin Lee te lezen, kun je dus rustig deze Apple TV+ serie kijken!