De verschillen van WWE 2K19 en WWE 2K20 games

Article
vrijdag, 28 februari 2020 om 15:30
wwe2k20f1582640748
Er lijken alleen maar klachten te zijn geweest over WWE 2K20, zelfs zoveel dat het leek alsof je beter de vorige game kon blijven spelen. De game is inmiddels al een enige tijd oud, wat ook betekent dat er tijd genoeg is geweest om alle klachten weg te werken.
Algemeen lijken mensen positiever over 2K19 dan over 2K20. Het leek zelfs alsof 2K20 nog niet klaar was voor uitgave en net iets meer tijd nodig had. Maar nu er al enige tijd voorbij is gegaan en er ook al problemen opgelost zijn, kijken wij naar de verschillen tussen WWE 2K19 en WWE 2K20 om zo tot de conclusie te komen welke game nou eigenlijk ‘beter’ is.

Gameplay

De gameplay is even wennen in 2K20, maar zodra je gewend bent, speelt het wel echt een stuk fijner dan 2K19. Een voorbeeld is dat in 2K19 op de PS4 R2 ontwijken was, en nu is dit driehoekje. Het vechten, het wapens oppakken en het klimmen in de ring verlopen heel fijn, maar targeting daarentegen minder. De knop werkt niet altijd wat in een Tag Team Match of Royal Rumble heel hinderlijk is. Wat wel een goede vooruitgang is, is dat wapens oppakken en de ring in- of uitklimmen niet meer dezelfde knop is wat in 2K19 wel het geval was.

Graphics

Op het eerste gezicht ziet de game er goed uit en heeft het op uiterlijk gebied behoorlijk vooruitgang geboekt. Algemeen hadden de WWE-personages wel iets beter kunnen lijken (hoewel een aantal ook goed zijn uitgewerkt). My Universe ziet er overigens ook heel mooi en gedetailleerd uit. Er zijn veel opties en als dat niet genoeg is, dan kun je andere dingen vrijspelen. Ook zijn er veel meer moves beschikbaar dan in 2K19 en de entrances zien er nog beter uit.

Bugs

WWE 2K20 heeft meer bugs dan 2K19. Bij het downloaden van meerdere afbeeldingen tegelijk krijg je een error. Ook zijn er kleine dingen zoals targeting die niet helemaal perfect werken of baarden die wegvallen. Verder werkt het personage niet altijd even goed mee, sterker nog soms reageert je personage de eerste paar seconden niet.

Mixed Tag Team Match

WWE 2K15 was de laatste die deze fucntie mogelijkheid had, maar na vijf jaar keert deze optie terug. Mixed Tag Team Match is weer teruggekeerd naar WWE 2K20, met nieuwe doubleteams en meerdere opties. Hou wel in de gaten dat een mannelijke worstelaar nooit een vrouwelijke aanvalt, anders krijg je per direct een diskwalificatie en wint het andere team.
WWE2K20 staat echt in het teken van de “Women’s Evolution” en Becky Lynch is ook de eerste vrouwelijke worstelaar die op de voorkant staat van de WWE 2K games.

Conclusie

Voor My Universe is 2K20 een duidelijke verbetering, de zelfgemaakte personages zien er veel mooier uit dan in 2K19. De game heeft veel bugs al opgelost, maar toch zijn er nog wel een paar die ook nog even aandacht nodig hebben. Wat wel absoluut goed is, is dat de game zich ook meer focust op de “Women’s Evolution.” 2019 was een goed jaar voor de vrouwencompetitie en dat komt terug in de 2K20 game. Zo heb je weer Mixed Tag Team Matches en is er meer aandacht besteed aan de vrouwencompetitie. Ook ziet de game er zeker wel beter uit, mensen lijken echter en de entrances hebben meer aandacht gehad.
De gameplay zelf is even wennen, maar speelt daarna wel fijner (op de bugs na). Ook zijn er meer mensen beschikbaar en dus ook meer movesets. De 2K20 game heeft zeker wel verbeterpunten, maar ondanks de bugs is het wel een vooruitgang op 2K19.