Arizona Sunshine LB VR-experience bij 1337 VR in Rotterdam!

Article
vrijdag, 28 februari 2020 om 14:13
azs lb vr edition key artf1582888848
Arizona Sunshine zal voor VR fanatiekelingen niet onbekend in de oren klinken. De zombieshooter was de eerste volwaardige VR game. Nu kan je de game ook spelen als een location based VR-experience in Nederland.
Als je binnenloopt bij 1337 VR in Rotterdam zie je aanvankelijk niet veel bijzonders. Aan de verre muur zie je enkel een paar HP backpacks met HTC Vive Pro's hangen. Dat deze ruimte over een paar minuten verandert in een raketbasis vol met zombies zie je dan ook niet zo gauw aankomen. Na een korte uitleg van een medewerker over de do's en don'ts van location based VR ga je de uitrusting aantrekken.
Bij 1337 VR zijn ze gelukkig heel erg hygiënebewust. Zo krijg je een haarnetje en zit er aan de binnenkant van de bril een hypoallergeen doekje dat na iedere speler wordt vervangen. Ook is er een dispenser aanwezig met reinigingsalcohol om je handen te reinigen na het spelen. Je wordt heel erg goed verzorgd door de heren van 1337 VR, zo zijn bij iedere speelsessie die je boekt ook drankjes inbegrepen. Ze schenken alleen geen alcohol, dit is om motion sickness te voorkomen. Zo krijg je altijd de beste VR ervaring.
20200227 113351f1582890785

Je voelt het als zombies je raken

Als eerste krijg je een Bhaptic Feedback Vest aan. Dit vest voegt een extra laag toe aan de ervaring. In de game kan je natuurlijk geraakt worden door zombies. Dankzij het vest voel je de aanrakingen ook echt. Er zijn zat momenten dat je een paar leden van de hersenetende horde over het hoofd ziet. Als je dan een aanraking in je rug voelt kan je even schrikken, maar het zorgt wel dat je heel diep in de game zit.
Nadat je het vest hebt aangetrokken krijg je de HP backpack op je rug en een HTC Vive Pro op je hoofd. De backpack zijn gelukkig niet heel zwaar, ze zijn rond de 4,5 kilo. Wanneer alles goed vastgemaakt is, krijg je de wapens in handen. Bij 1337 VR maken ze gebruik van Hyperkin Blasters. Je hebt dus twee pistooltjes in je handen. Door het dual wielden krijg je bijna het gevoel dat je John Wick bent.
azs lb vr edition screenshot01f1582888782

Vergeet niet om naar boven te kijken

Nadat je bent begeleid naar het midden van het speelveld is het tijd om te beginnen. Voordat je het weet sta je bij een raketbasis waar een kolonel zegt wat je missie is. Dan komen de zombies. Ze komen van alle kanten. Gelukkig kan je zelf lopen naar het gedeelte waar je voelt dat je het meeste nodig bent. Mocht je het risico lopen om overspoeld te worden door de horde, dan kan je altijd nog achteruit lopen terwijl je de magazijnen van je pistolen leegt. Pas wel op voor je medespelers, voordat je het weet stoot je tegen ze aan.
Communicatie is dan ook heel belangrijk in de game. Foutieve communicatie kan er al gauw toe leiden dat je overlopen wordt door zombies. Na verloop van tijd ga je eindelijk de raketbasis in. Daar zal je vast wel veilig zijn toch? Natuurlijk niet, ook het interieur is geïnfiltreerd door de waggelende horde. Naarmate je verder gaat worden de zombies sterker en sneller. De uitdaging groeit dan ook, net als de miscommunicatie. Tipje: als je aan het einde van het level bent, kijk dan even omhoog.
azs lb vr edition screenshot02f1582888891

Beware the horde!

Bij 1337 VR bieden ze ook de horde mode van Arizona Sunshine LB VR aan. Hierbij loop je met je vrienden, of in je eentje, een punt te verdedigen. De zombies komen van alle kanten. Gelukkig is in het midden van het speelveld een tafel waar je nieuwe wapens kan pakken. Met iedere ronde dat je verder gaat worden de beschikbare wapens beter, maar de zombies worden ook weer sterker, sneller en komen in grotere groepen op je af. Een gewaarschuwd mens telt voor twee zullen we dan maar zeggen.
Door de restricties in het speelveld en de game kun je met maximaal vier mensen spelen. Dit betekent niet dat je alleen maar met een groepje van vier vrienden naar 1337 VR kan. In de ruimte is een spectator mode. Hier kunnen je overige vrienden meekijken met hoe je het voor elkaar krijgt om opgevreten te worden door een zombie. Ook hier heeft 1337 VR een echte ervaring van gemaakt. Zo kun je op een groot scherm boven het speelveld alles volgen, zonder spoilers natuurlijk. Daarnaast wordt er ook nog gebruik gemaakt van van Ambient Lighting om je naar binnen te trekken bij de ervaring.
azs lb vr edition screenshot03f1582889575

Dé Arizona Sunshine LB VR ervaring

Arizona Sunshine LB VR biedt bewegen zonder restricties. Je hebt tijdens het spelen geen last van vervelende kabels of snoeren. Aan het einde van je speelsessie heb je dan ook het gevoel dat je er een flinke workout op hebt zitten. Het kan natuurlijk ook gewoon angstzweet zijn van alle zombies die op je afkwamen. De oorspronkelijke game was al specifiek ontwikkeld voor een solide VR ervaring. De Arizona Sunshine LB VR editie zorgt dat die ervaring alleen maar beter wordt.
Het is leuk om Arizona Sunshine LB VR in je eentje te ervaren, maar de ervaring wordt wel beter als je met meer speelt. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een leuk bedrijfsuitje of een activiteit met je vrienden, dan kan je terecht op de site van 1337 VR. Heb jij er al zin in?

Populair Nieuws

Laatste Reacties