De top 6 beste westerns - wild west op zijn best!

Article
zondag, 10 januari 2016 om 14:07
xgn google image
The Hateful Eight is de nieuwe film van Quentin Tarantino, met Jennifer Leigh en Samuel L Jackson in de hoofdrol . De film draait nu in de bioscoop en wij schreven positieve woorden in onze eigen The Hateful Eight review! Naar aanleiding hiervan keken wij naar de beste westerns!
The Hateful Eight is niet de eerste poging van Tarantino om een western maken. De regisseur produceerde ook Django Unchained, die in 2012 op het witte doek verscheen. De reacties op deze film waren grotendeels positief.
Er zijn in het verleden al een hoop goede westernfilms gemaakt en het verschijnen van The Hateful Eight is een mooie reden om eens te bekijken welke het tofst zijn. Dit is de top 6 beste westerns!

6. Dances with Wolves

Dances With Wolves is geregisseerd door Kevin Costner, maar daarnaast speelt hij ook nog eens de hoofdrol in de film. Hij sleepte met de film maar liefst zeven oscars in de wacht!
In de film volg je de levensveranderende gebeurtenissen van John Dunbar. Wanneer deze luitenant per ongeluk zorgt dat de troepen van de unie overwinnen in de Amerikaanse burgeroorlog, wordt hij als een held onthaald. Ondanks dat hij vraagt om een post in het Westen, komt hij op een verlaten plek terecht. Toch merkt hij al snel dat hij hier niet in zijn eentje is.
Hij raakt bevriend met een wolf, die hij de naam Two-Socks geeft. Ook ontmoet hij er een stam indianen waarmee hij ook een vriendschap sluit. In de stam zit een blanke vrouw, die als jong meisje opgenomen werd in de groep indianen. Ze heet “Stands With a Fist” en er bloeit een liefde op tussen haar en Dunbar.

5. For a Few Dollars More

De film For a Few Dollars More is de tweede film in de Dollartrilogie van Sergio Leone. Het verhaal gaat over de psychopatische moordenaar Indio, die uit de gevangenis ontsnapt en met zijn bende van plan is om een grote bankoverval te plegen.
De ‘man zonder naam’ (gespeeld door Clint Eastwood) en kolonel Douglas Mortimer zijn twee rivaliserende premiejagers. Zij besluiten om samen te gaan werken en de bende op te rollen. Mortimer is vastberaden om El Indio als eerste te grazen te nemen en blijkt er nog andere doelstellingen op na te houden dan het geld alleen.

4. Unforgiven (1992)

Als je aan westerns denkt, dan kun je eigenlijk niet om Clint Eastwood heen. In deze film gaat dat zeker niet lukken, want naast dat hij de hoofdrol speelt, regisseerde hij deze film ook!
Clint Eastwood speelt in de film Unforgiven William Munny, een ex-treinovervaller die gevangen heeft gezeten voor moord. William is vogelvrij verklaard en heeft al enige tijd een rustig leven met vrouw en kinderen op een boerderij.
Wanneer Williams vrouw komt te overlijden, wordt hij benaderd door een premiejager. Hij is op zoek naar een partner, die hem kan helpen bij het vermoorden van een aantal cowboys. Munny besluit deel te nemen, maar hij komt er al snel achter dat vermoorden hem niet meer zo makkelijk afgaat als vroeger, omdat zijn geweten om de hoek komt kijken.

3. Django Unchained (2012)

Deze western is geschreven en geregisseerd door Quentin Tarantino, die ook verantwoordelijk is voor The Hateful Eight. Met deze film wist Tarantino te bewijzen dat hij op zijn eigenzinnige, creatieve manier van films maken ook zeer goed in staat is om ook een gave western in elkaar te zetten! Het verhaal van Django Unchained is geïnspireerd op de film Django uit 1966.
Deze film speelt zich af in het Mississippi van de negentiende eeuw, waar slavernij voor velen nog de gewoonste zaak van de wereld was. De geliefden Django en Broomhilda worden uit elkaar gezet en verkocht aan verschillende eigenaren.
Django wordt bevrijd van zijn slavernij door de premiejager Dr King Schultz, die enigszins eigenaardig is. Samen met Dr. King Schultz int Django een aantal premies. Hij realiseert zich dat zijn vrijheid hem de mogelijkheid biedt om zijn vrouw Broomhilda te gaan zoeken.
Toch blijkt dit lastiger te zijn dan verwacht, omdat zij het bezit is geworden van de meedogenloze Calvin Candle, die erom bekend staat dat hij vreselijke dingen doet moet slaven. Zal Django zijn geliefde ooit terugzien?

2. Once Upon a Time in the west

Regiseur Sergio Leone is als regisseur verantwoordelijk voor de Dollarstrilogie, maar daarnaast heeft hij nog meer goede westerns gemaakt, zoals Once Upon a Time In The West!
De film gaat over een spoorlijn die dwars door Amerika loopt. De gehandicapte spoorwegeigenaar Morton heeft als droom, om voor zijn dood in een privéwagon de zon in de oceaan te zien zakken.
Hij wil zo snel mogelijk zijn wens in vervulling laten gaan en dit doet hij onder andere door de hulp van Frank in te schakelen. Frank is een misdadiger zonder geweten, die het totaal niet schuwt om met zijn pistool mensen uit de weg te ruimen.
Wanneer Brett McBain een feest organiseert voor zijn vrouw Jill, wordt hij samen met zijn drie kinderen op laffe wijze vermoord. Jill erft alle grond die haar man in bezit had.
Morton is hier op zijn zachtst gezegd niet blij mee, omdat het stuk niemandsland zijn plan voor zijn spoorweg in de weg zit. Hierdoor loopt zijn plan vertraging op en daar zit hij zeker niet op te wachten. Hoewel er een probleem voor Jill ontstaat, krijgt zijn ineens uit onverwachte hoek een redder in nood!

1. The Good, The Bad, And The Ugly

The Good, The Bad, And The Ugly is de derde en voor velen het bekendste spaghettiwestern uit de Dollarstrilogie. Deze film is een ware western klassieker te noemen!
Deze film vertelt het verhaal over drie vrijbuiters, die tijdens de secessieoorlog in Amerika hun slag willen slaan en buit willen maken. Tuco is een bandiet die vogelvrij is verklaard en achternagezeten wordt door tal van premiejagers. Wanneer hij de naamloze premiejager Blondie ontmoet, besluiten zij een samenwerking aan te gaan, waarmee zij een hoop geld kunnen verdienen.
Wanneer Blondie de voortvluchtige Tuco uitlevert aan de politie, wordt er een premie uitgereikt. Wanneer dit is gebeurd zorgt Blondie ervoor dat hij Tuco op het laatste moment weer bevrijdt. Door dit meerdere keren uit te voeren, zorgen zij ervoor dat ze de premie elke keer weer opnieuw kunnen opstrijken.
Gaandeweg lopen de twee de gevaarlijke en sadistische gangster. Angel Eyes tegen het lijf, die een manier heeft om nog meer geld te maken! Ze gaan Samen op zoek naar een geldkist die ene Bill Carson op een kerkhof heeft verstopt.

Populair Nieuws