De top 5 minst favoriete Pokemon van de eerste generatie

Article
zaterdag, 13 augustus 2016 om 12:15
xgn google image
Een Dragonite, Alakazam of Mew willen we allemaal wel hebben in Pokemon, maar voordat je zover bent, moet je je een weg slaan langs een hele hoop andere Pokemon. Dit geldt voor Pokemon GO, maar ook voor de eerste Pokemon games. Daarom hebben we de top 5 minst favoriete Pokemon die we inmiddels wel een beetje zat zijn.
Hoe vaak gebeurt het je wel niet als je de eerste games van Pokemon speelt, of als je op straat loopt om met de Pokemon GO app Pokemon te vangen, dat je herhaaldelijk dezelfde Pokemon tegenkomt? Of dat je Pokemon tegenkomt waar je helemaal niets aan hebt, omdat ze bijvoorbeeld geen aanvallen kennen? Het antwoord is: vaak. Daarom zetten wij de top 5 minst favoriete Pokemon even op een rijtje, zodat als ze dit lezen, ze weten dat ze zich voorlopig even gedeisd moeten houden.

5. Magikarp

Hoe kan het ook anders dan dat Magikarp in de top 5 minst favoriete Pokemon staat? De oranje witte karper die een beetje spastisch spartelt en enkel de aanval splash kent, is vrij nutteloos. In zowel Pokemon GO als de Pokemon games vraagt de Pokemon om veel aandacht.
Zo moet je met Pokemon GO 100 van deze glibberige vissen vangen om er een Gyarados van de maken. In Pokemon Red of Blue ben je alleen maar bezig om IP te scoren door hem in te zetten en weer terug te roepen.
Als je dit zo leest, denk je; waarom staat deze Pokemon nou niet op nummer 1? Dat komt, omdat als je er veel tijd en energie in steekt, zijn evolutie Gyarados wel een angstaanjagende verschijning is. Die met drakenfury je het stuipen op het lijft jaagt. En niet alleen jou, maar ook je tegenstanders.
96007

4. Metapod/Kakuna

Je had deze ongetwijfeld ook wel verwacht in de top 5 minst favoriete Pokemon. Metapod en Kakuna zijn de tussenevoluties van Caterpie en Weedle en kruipen, zoals echte rupsen dat doen, in een pop tot ze uitbloeien tot een mooie vlinder of wesp.
Waar de eerste evoluties nog aanvallen hebben, hebben de tweede evoluties dat duidelijk niet. Metapod en Kakuna kunnen alleen maar 'harden' en zorgen dat ze niet doodgemaakt worden door andere Pokemon. Net als met Magikarp vraagt dit om een grote investering van jouw als Pokemontrainer. Je moet ze namelijk continu IP laten leechen van je andere, meer nuttige, Pokemon.
Ook voor deze twee Pokemon geldt dat de eindevoluties, de Butterfree en Beedrill, wel degelijk de moeite waard zijn, dus daarom nog een bescheiden vierde plaats.
96008

3. Zubat

"A wild Zubat appeared". Als je deze tekst ziet staan, begeef je jou op dat moment ongetwijfeld in een grot in Pokemon red of blue. Bij iedere stap die je zet, houd je jouw adem weer in in de hoop dat je scherm niet gaat flikkeren. Maar tevergeefs, vaker, véél vaker dan je lief is word je uitgedaagd door zo'n ellendige vleermuis.
En iedere drie passen een Zubat tegenkomen, is nog niet alles. De aanvallen van deze Pokemon halen ook het bloed onder je nagels vandaan. Supersonic met het schelle hoge geluid gaat door merg en been, terwijl leech life je de nodige extra seconden kost die je ook in je avontuur had kunnen steken.
96009

2. Rattata

Het spant er om met de nummer één wie er nou het meest irritante, oftewel minst favoriete, Pokemon is. En het is eigenlijk om het even, maar het is Krakkakaa... Uh Rattata geworden. Of het nu Pokemon GO is, of Pokemon Red of Blue, dat maakt niet uit. Waar je ook gaat op straat of het begrasde gebied overal kom je deze paarse rakkers tegen.
Het liefst zou je Rattata gewoon even willen verbannen uit de game. Gewoon een anti-middel in kunnen zetten waardoor er niet een half uur lang Pokemon op je af komen, maar waardoor Rattata gewoon lekker in zijn holletje blijft. Misschien is dat een goede feature voor Niantic om mee te nemen in een volgende Pokemon GO update.
96010

1. Pidgey

Wat voor Rattata geldt, komt eigenlijk bij Pidgey op hetzelfde neer. Tot treurens toe kom je deze Pokemon tegen in je Pokemon GO app of in je game. Vervolgens, als je voor de 7347e keer wordt uitgedaagd door de vogel en je niet kan ontsnappen, strooit hij met sand-attack zand in je ogen. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg is...
Ook met Pokemon GO komt Pidgey net even te vaak op de radar te staan. Het lijkt wel of één en dezelfde Pidgey continu op je schouder meelift of achter je aan vliegt, gewoon om je te irriteren. Het kan dan ook niet anders dat deze dom-uit-zijn-ogen-kijkende vogel (zie foto) bij veel meer mensen op nummer 1 zal staan in de top 5 minst favoriete Pokemon van de eerste generatie.