Top 5 beste E3 2017 games volgens Rox

Article
vrijdag, 16 juni 2017 om 20:33
xgn google image
Het was weer een feestje afgelopen E3 met allerlei nieuwe aankondigingen! Dit is de top 5 beste E3 2017 games volgens Rox. Let op: hierbij gaat het om games waar zij een afspraak voor had, waardoor helaas God of War en Call of Duty bijvoorbeeld afvallen.

5. Yakuza 6

Wat ik nog altijd de beste game vind die ik dit jaar heb gespeeld, is Yakuza 0. Ik houd echt van de serie. En daardoor was ik als enige van de Benelux uitgenodigd om in LA tijdens E3 alvast Yakuza Kiwami en Yakuza 6 te checken. Kicken! Ik was zo blij als een kind.
Eigenlijk had ik verwacht dat de game bij mij op nummer één zou staan, maar het feit is dat ik daarvoor té weinig gezien heb. Ik mocht alleen wat gevechten doen op een map en heb eigenlijk niet heel veel gezien. Maar wat ik wel gezien heb stemde me goed. Zo ziet Yakuza 6 er grafisch een stuk beter uit dan andere delen, omdat het draait op een andere engine. En de game gaat wat mee met de tijd. Via een Sony Xperia kun je nu je missies en andere dingen bekijken. Dus hoewel ik eigenlijk maar een kleine sneak peek heb gehad, ben ik toch nu al REUZE benieuwd naar wat Yakuza 6 in 2018 gaat brengen!
113526

4. Super Mario Odyssey

Wauw, Super Mario Odyssey komt al in oktober uit! Wie had dat gedacht? Ik had zelf verwacht dat de game pas eind dit jaar het levenslicht zou zien. Op E3 ging ik alvast de game spelen en ik moet zeggen dat ik helemaal ben weggeslagen. Mario bevindt zich weer in een geheel andere wereld en met zijn petje kun je allerlei coole dingen doen. Gooi het petje waardoor je bijvoorbeeld in een kogel kan zitten om vervolgens als kogel zijnde ergens schade aan te richten. Kicken, toch?
Daarbij oogt de game op de Switch echt geweldig. Het is fantastisch om te zien hoe je als kind met de serie bent opgegroeid en je eigenlijk je favoriete loodgieter nooit uit het oog raakt. Elke generatie doet hij weer mee en altijd gaat hij mee met zijn tijd. Ik vind het geweldig.
113527

3. Mario + Rabbids Kingdom Battle

Op initiatief van Ubisoft komt er gewoon nóg een Mario game, die zelfs nog eerder uitkomt. Dit keer is het een cross-over met de Rabbids serie. Die zag ik totaal niet aankomen (wie wel?!) en I Love it. Het ding is namelijk dat ik een aantal jaren terug al die Rabbids game op de Wii gespeeld heb en me daar zeer mee vermaakt heb. Dus hoe cool is het, dat je dan straks een game hebt die Mario en die konijnen combineert?
Daarbij vind ik het verrassend en leuk dat het om een turn-based game gaat. Ik denk dat iedereen eerder minigames zou verwachten of een typische old-skool platformer. Maar eigenlijk vind ik dit veel leuker. Het is net even wat anders en voor mijn gevoel diepgaander. Ik heb de game alvast gespeeld en dat was erg tof!
113528 1

2. Assassin's Creed Origins

Wauw! Ubisoft, wat ben je aan het doen?! Het ging zo slecht met de Asassin's Creed serie, bergafwaarts kunnen we toch wel stellen. Hoeveel mensen waren niet al 'klaar' met de serie? En opeens is daar Origins met een setting in Egypte! Egypte! Ik ben daar al een aantal jaren terug geweest omdat ik mega geïnteresseerd ben in die cultuur. Dus deze setting voor een AC-game is echt geweldig.
Ik ben nog enthousiaster geraakt na het spelen, want mijn Witcher-hart begint gewoon te kloppen. Op een paard rijden en een RPG-systeem dat steeds beter wordt. Je merkt het, ik ben om.
113529

1. Detroit Become Human

Toch kan er maar één de nummer één zijn en dat is voor mij Detroit Become Human. Dit is toch wel echt de Sony exclusive waar ik naar uitkijk. Dat had ik al na beelden, maar nu helemaal na het spelen. Het speelt lekker en ik merkte aan mezelf dat ik er vanaf de eerste seconden meteen 'in' zat.
Zoeken naar aanwijzingen en per keer keuzes maken. Dat is waar ik wel heel erg van houd. En dan is het een puzzel om een missie te halen. Want hoe meer hints je vindt, hoe meer je in staat bent om succesvol te zijn. En na het spelen had ik meteen zoiets van; wat was er gebeurd als ik dit en dit had gedaan? Dus ik had meteen de drang om hetzelfde stuk nog een keer te spelen, maar dan met andere keuzes. Serieus: houd deze game in de gaten!