De top 5 beste Muse songs in games!

Article
woensdag, 23 september 2015 om 15:11
xgn google image
Twee maanden geleden werd het nieuwe album van Muse, getiteld 'Drones', uitgebracht. In maart 2016 gaat Muse toeren in onder andere België en Nederland en die concerten waren al na een paar uur helemaal uitverkocht. Aangezien Muse-nummers vaak worden gebruikt in games, hebben wij de vijf beste voor je uitgekozen en opsgeschreven. Veel leesplezier!

5. FIFA 2007 - Supermassive Black Hole

Supermassive Black Hole was, naast dat het het eerste nummer was van het door Muse in 2006 uitgebrachte album Black Holes and Revelations, aanwezig in EA's footy FIFA 2007. Het nummer is, volgens zanger Matthew Bellamy:
Wij krijgen nog steeds een FIFA-gevoel als we dit nummer horen, dus blijven hangen deed 'ie zeker.
78857

4. Guitar Hero III Legends of Rock - Knights of Cydonia, Assassin, Supermassive Blackhole en Exo-Politics

In Guitar Hero III Legends of Rock was Muse rijkelijk vertegenwoordigd. Met één nummer vanaf het begin (Knights of Cydonia) en drie nummers die je kon verkrijgen met een DLC-pakket, was het één groot Muse-feestje. Deze vier nummers staan eveneens op het album Black Holes and Revelations. Knights of Cydonia is beroemd vanwege zijn 2:06 minuut durende intro, dat evolueert van symfonische, rustige rock, tot ruige gitaren en drums. Ook de videoclip, bijgevoegd bovenaan deze pagina, is absoluut het kijken waard.
78861

3. Need For Speed Most Wanted 2012 - Butterflies and Hurricanes

In deze alom geprezen remake van Need For Speed Most Wanted uit 2005 begon je de game in een auto, begeleid door dit opzwepende, langzaam opbouwende en brute nummer genaamd Butterflies and Hurricanes. Een beter begin kon je je absoluut niet wensen. Dit nummer stamt uit de tijd toen Muse nog relatief onbekend was en het is erg leuk om te zien dat ook zo'n nummer in een game zit. Hulde voor EA!
78862

2. Guitar Hero 5 - Plug In Baby

Wederom zit Muse in een Guitar Hero-game, ditmaal in deeltje vijf. Plug In Baby verscheen op het in 2001 uitgekomen album Origin of Symmetry en was hun eerste hit(je). Toffe feature in Guitar Hero 5 is dat je in je eigen carrière ook met de zanger van Muse, Matt Bellamy, kunt spelen zodra je Plug In Baby hebt gespeeld in die carrière. En zeg nou zelf, wie wil er nou niet gitaar spelen met Matthew Bellemy?
78863

1. Grand Theft Auto V - Madness

In 's werelds beroemdste gameserie zit ook een nummer van Muse, namelijk Madness, uitgebracht op het album The 2nd Law in 2012. Madness is een nummer vol (synthetische) veranderingen, het switcht namelijk midden in het nummer over op 'normale' rock, terwijl het eerst een synthetisch rock-nummer was. Terwijl jij in Los Santos aan het rondrijden bent met de ietwat gestoorde Trevor, dan is dit nummer perfect om te horen op de radio van je auto.

Populair Nieuws