De 5 engste horror games van 2015 - zenuwslopend goed!

Article
zondag, 29 november 2015 om 11:01
xgn google image
In 2015 zijn we verwend met talloze toffe titels. Daartussen zaten de nodige games om je bloed te doen stollen. Lees hier wat de 5 engste horror games van 2015 zijn!
In 2015 zijn veel games uitgekomen die erg dicht tegen het horrorgenre aan zaten. Denk aan Bloodborne, waarin Yharnam toch wel een hele grimmige setting heeft. Natuurlijk zijn er ook games uitgekomen die je een constante spanning opleveren en daarbij zorgen dat je telkens weer een hartverzakking krijgt. En daarvan hebben wij hier de vijf engste neergezet.
top 5 beste horor games

5. Resident Evil: Revelations 2 (PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One)

Capcom is met de Resident Evil serie niet uit deze lijst weg te denken. Deze serie begon ooit als met een ware horrorgame, waarin je in een landhuis vol zombies terechtkwam. De serie ging daarna wat meer richting de actie, maar het horrorgehalte is weer wat hoger in Resident Evil: Revelations 2.
Deze game is uitgebracht in downloadbare delen en daarin volgen we in een aantal episodes Claire Redfield en Moira Burton die op een eiland vol mutanten gedumpt zijn. In andere episodes volgens we Barry Burton en de mysterieuze Natalia. Naarmate de game vordert, ontdek je een heleboel over de oorsprong van het virus, maar ook over de verschillende personages.
Resident Evil: Revelations 2 gaat weer een stapje terug naar zijn roots, maar is daar nog niet helemaal. Het neigt dan ook meer naar een mysterie met een snufje horror, dan naar volledige horror game. Toch zit je gedurende de verschillende episodes regelmatig op het puntje van je stoel.
82284

4. SOMA (PC, PlayStation4)

Een game die je absoluut de stuipen op het lijf jaagt is SOMA. Deze game uit de stal van Frictional Games brengt je naar de onderwaterfaciliteit Pathos II. Daar moet jij zien te overleven terwijl je de mysteries van de faciliteit ontdekt en weg probeert te komen.
Het lullige is dat je niet terug kunt vechten en dat de faciliteit vol zit met corrupte mensen, wezens, doorgedraaide robots die jou moeten hebben. Het is dus zaak om je zenuwen in bedwang te houden en goed te bedenken hoe je je vijanden kunt ontlopen. En anders zul je weg moeten rennen en hopen op het beste. Succes!
82286

3.Five Nights at Freddies 3 (PC)

In Five Nights at Freddies kruip je in de huid van een bewaker van een pizzarestaurant. Een baan die normaal gesproken totaal niet interessant is. Alleen in FNaF is het alles behalve saai. De animatronics in het restaurant zijn namelijk bezeten door de geesten van kinderen die in dat restaurant verdwenen zijn.
Deel 3 gaat erover dat je terugkeert naar het inmiddels gesloten restaurant, wat nu een enge attractie is geworden. De bezeten animatronics zijn er echter nog en dat levert weer de nodige spannende momenten op. Je zult dan ook stalen zenuwen moeten hebben wil je het vijf nachten volhouden!
82287

2.The Flock (PC)

Een game van Nederlandse bodem mag hier niet ontbreken natuurlijk. The Flock is een multiplayer game die ontwikkeld is door Utrechtse studenten. Het is een donkere game waarbij je in de huid kruipt van een buitenaards ras dat uit aan het sterven is. Letterlijk. De game bevat namelijk een teller, die het aantal levende wezens aangeeft.
Als die teller op 0 staat is de game helemaal afgelopen en dan deze niet meer gekocht worden. Er is één zaklamp in het spel en alleen de speler die deze heeft kan winnen. De speler met de zaklamp verandert echter in een langzamer wezens tussen alle snellere monsters. En dan wordt er dus op je gejaagd.
82288

1. Until Dawn (PlayStation 4)

Natuurlijk kan deze cinematische game niet ontbreken in deze lijst. Until Dawn is een op en top horrorgame waarin jij het lot van iedereen bepaalt. Een groep vrienden gaat een jaar na een afschuwelijke gebeurtenis terug naar het berghuisje waar ze ieder jaar samenkomt. Vervelend genoeg is er iets niet helemaal pluis op de berg.
Daarbij worden de tieners achterna gezeten door een moordenaar, terwijl er geen weg van de berg af is. Ze moeten dus tot de ochtend zien te overleven. Afhankelijk van jouw keuzes doen ze dat ook. Als je deze game speelt, mag je je klaarmaken voor een ongezonde dosis schrikmomenten en regelrechte horror!