De top 5 beste games van 2014 volgens Tom Boshouwers

  Tom zit al jaaaaren bij XGN en zet elk weekend voor jullie de rubriek online: 'Wat heb jij deze week uitgespeeld of gekocht?' Daarnaast is Tom een echte allround gamer, met liefde voor Nintendo, alsook andere games! Dit is zijn lijst met beste games van 2014.

  5. The Wolf Among Us

  Telltale Games heeft er in mij een levenslang fan bij na het eerste seizoen van The Walking Dead. Dat tweede seizoen wist helaas minder indruk achter te laten, maar de nieuwe serie The Wolf Among Us deed dat wel. Het is nou eenmaal leuk als sprookjes die je al jaren kent opeens tot leven komen in een grimmig avontuur. Echt een topper!

  4. Pokémon Omega Ruby/Pokémon Alpha Sapphire

  Pokémon blijft een leuke franchise en ook de laatste remakes in de serie zijn top vermaak. De uren vlogen in hoog tempo voorbij waardoor de game inmiddels alweer lang en breed is uitgespeeld. Maar ik zal net als in X en Y door blijven spelen tot de Pokédex compleet is. Gotta catch 'em all!

  3. inFamous: Second Son

  Bij toeval kon ik dit jaar nog aan de slag met inFamous: Second Son. Ik ben zo blij dat dat gebeurd is, want anders had ik Second Son pas kunnen spelen wanneer ik zelf een PlayStation 4 zou hebben gekocht. Net als de vorige delen in de serie vond ik het erg tof om chaos te stichten met mijn awesome superkrachten.

  2. Shovel Knight

  Shovel Knight is een van mijn favoriete indiegames die ik de afgelopen jaren gespeeld heb. Vroeger, in een tijd zonder grafische krachtpatsers, vermaakte ik mij als kleine Tom ontzettend met allerlei platformers. Die platformers op de NES en SNES brengen nog steeds goede herinneringen op. Dat ik met Shovel Knight die tijd nog eens kan beleven, maar dan met de technieken van nu, is fantastisch.

  1. Mario Kart 8

  Een nummer 1 kiezen voor 2014 was niet zo moeilijk. Mario Kart 8 zit al maandenlang in mijn Wii U genesteld en tot nu toe heeft de game die plek nog niet hoeven opgeven. Perfectie is een groot woord, maar in een verder redelijk teleurstellend 2014 wil ik die titel Mario Kart 8 best opplakken.

  The Wolf Among Us

  Verkijgbaar vanaf 11 october 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.