5 leuke RPG's voor 2015!

  In het jaar 2015 staan er weer erg veel RPG's gepland. Een uitgestelde The Witcher 3, het langverwachte Bloodborne en Kingdom Cove die wordt gefinancierd door een Kickstarter-project. Ook lichten we The Elder Scrolls Online en Fable Legends nog even uit, want ook dat zijn leuke RPG's voor 2015.

  Bloodborne

  Bloodborne speelt zich af in de verlaten stad Yharnam, waar je als reiziger naartoe gaat. De stad Yharnam is bekend vanwege een geneesmiddel dat daar te krijgen zou zijn. Echter zijn vele reizigers hier al heen gegaan om dit geneesmiddel te vinden en zich van hun kuren te voldoen.

  Zo ook jij die als reiziger naar de stad Yharnam gaat. Eenmaal in de stad aangekomen staat er toch een andere verassing te wachten dan een geneesmiddel en dat zijn gevulde straten met allerlei vervloekte inwoners die gewelddadig en gestoord zijn. Op de stad Yharnam rust een vloek die ervoor gezorgd heeft dat alle inwoners zich tegen je zullen keren en jij er alles aan moet doen om te overleven.

  Bloodborne is een RPG die exclusief uitkomt op de PS4, ontwikkeld door From Software en uitgegeven door Sony Computer Entertainment. Bloodborne is op Sony's Electronic Entertainment Expo in 2014 getoond in een trailer. De game staat gepland voor een release in maart 2015.

  The Witcher 3 Wild Hunt

  The Witcher 3 Wild Hunt draait een witcher met de naam Geralt of Rivia. Het verhaal over deze witcher is in de eerste twee delen van The Witcher al te volgen en gaat in The Witcher 3 Wild Hunt verder. Geralt of Rivia is de good guy en gaat in deel 3 in The Witcher-franchise op een persoonlijke missie, die op een moment begint dat de wereldorde verandert.

  Geralts persoonlijke missie begint eigenlijk op het verkeerde moment, omdat zijn missie in donkere tijden van start gaat en er op dat moment een mysterieus leger met de naam Wild Hunt de Nothern Kingdoms binnenvalt. Het leger Wild Hunt laat alleen maar bloed en verderf achter en het lijkt er op dat alleen The Witcher hier een eind aan kan maken. Wat we wel al weten is dat Ciri, een zwaardvechter met magische krachten te spelen is in The Wicther 3 Wild Hunt.

  "Ciri als een speelbaar karakter opent een aantal mogelijkheden voor het team, en daarnaast is Ciri ook een belangrijk karakter, die niet op dezelfde manier speelbaar is als Geralt. De game gaat nog steeds over hem, zijn verhaal, en hoe jij, als de speler, kiest welke keuzes en ontmoetingen je aangaat in de game."

  The Elder Scrolls Online

  The Elder Scrolls Online is iets wat we in The Elder Scrolls-franchise nog niet eerder hebben gezien. Het is volledig online te spelen en is sinds 4 april 2014 al beschikbaar voor Windows en Mac OSX. De game is net als als World of Warcraft ook een MMORPG.

  Je kiest in het begin van de game een karakter waar je de hele game mee gaat spelen. Je hebt onder andere de keuze uit de Dragon Knight, Templar, Sorcerer en Nightblade. Spelers die bekend zijn met games als Oblivion of Morrowwind kennen deze karakters kennen hun specificaties waarschijnlijk wel.

  De Dragon Knight is de echte warrior die gebruik maakt van zwaarden en schilden en echt gebruik maakt van fysiek geweld, waarnaast de Templar weer een variant is op de Dragon Knight en naast zwaarden en schilden ook gebruik maakt van magische krachten.

  Verder hebben we nog de Sorcerer die we ook wel als wizard kunnen zien, en alleen gebruik maakt van magische krachten. Eigenlijk een Templar maar dan zonder zwaarden en schilden. Als laatste hebben we nog de Nightblade die een soort van rogue is. Hij kan vooral sluipen en de kern van dit karakter is het sluipen en niet zien aankomen.

  Deze klassen kunnen allemaal gekozen worden in combinatie met de volgende facties: de Aldmeri Dominion, Daggerfall Covenant en het Ebonheart Pact. Naast deze bekende karakters kun je in The Elder Scrolls online bijna heel Tamriel bezoeken en bevat het spel dus een groot aantal gebieden. Een grote wereld vol met missies dus.

  The Elder Scrolls Online is een MMORPG, ontwikkeld door ZeniMax Online Studios en uitgegeven door Bethesda Softworks op 4 april 2014 voor Microsoft Windows en OS X. De game komt naar de PlayStation 4 en Xbox One.

  Fable Legends

  Fable Legends is anders dan de andere delen uit de trilogie. Het speelt namelijk een paar honderd jaar voor de gebeurtenissen in de trilogie af. De periode tot aan de trilogie zit vol met magie, mythologie waarin de mensheid nog allerlei dingen moet ontdekken.

  De meeste mensen leven in kleine dorpjes en zijn te bang om naar buiten te gaan in de enge wereld van Fable. Er zijn wel helden, maar die hebben nog geen gilde gevormd en moeten meer op elkaar vertrouwen om succes te krijgen. Op de Gamescom in Keulen is er een de quest getoond die een oud artefact met de naam "De maan op een stok" laat zien. De kinderen van Albion hadden hier een wens naar en met de helden in Fable Legends ga je op zoek naar dit oude artefact.

  De game wordt ontwikkeld door Lionhead Studios en wordt uitgegeven door Microsoft Studios voor de Xbox One. Fable Legends staat gepland voor een release in 2015.

  Kingdom Cove Deliverance

  Kingdom Cove is een first-person realistische open-wereld RPG die voortgekomen is uit een Kickstarter-project. Het speelt zich af in Medieval Europa in een tijd van grote onrust en strijd. Een bescheiden en jonge smid verliest alles in de oorlog en als hij probeert de laatste wens van zijn vader te vervullen, gooit Fate hem in het hoogtepunt van een samenzwering om de ontvoerde koning te redden en te weerhouden van een bloederig conflict.

  Jij mag de wereld bewandelen, als vechtende knight, als loerende rogue in de schaduwen, of het overtuigen van mensen met behulp van de Bard' Charm. Je zal terecht komen in een meeslepend, episch, non-linear verhaal van Daniel Vávra, een prijswinnende designer van de Mafia-series.

  Een uniek, first-person vecht systeem zorgt ervoor dat je gebruik kan maken van een zwaard of boog in beide één tegen één skirmishes en grote gevechten. Dit alles en meer is tot leven gebracht met next-gen graphics in de Cryengine.

  The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

  Verkijgbaar vanaf 9 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.