De top 5 beste games van 2014 volgens Stefan Stuursma

  Stefan is een jongen die vol passie zich overal op stort. Voetballen? Prima, hij móet winnen. Al houdt hij er wel een gebroken neus aan over als een tegenstander een schijnbeweging maakt. Gamescom? Stefan moet mee! Ja, onze Stefan steekt zijn liefde voor games niet onder stoele en banken en presenteert hier zijn top 5 van 2014!

  5. Ibb & Obb

  Er zijn dit jaar een heleboel grote titels verschenen, maar soms mogen mensen wel wat meer aandacht schenken aan alle minder bekende pareltjes die deze industrie voortbrengt. Een goed voorbeeld daarvan is de indie game Ibb & Obb.

  In de game ontrafel je samen met een co-op partner vele puzzels, waarmee je wel een aantal uren zoet bent. De game richt zich voor de volle 100 procent op de co-op en juist vanwege die interessante keuze verdient Ibb & Obb een heleboel respect. De rustige achtergrondmuziek zorgt ervoor dat je helemaal wegdroomt en pas na een paar uur weer wakker wordt.

  4. Watch Dogs

  Wellicht is niet iedereen het eens met de bovenstaande titel, maar toch heb ik wel kunnen genieten van Watch Dogs. Ik geef toe, de game kampte met een aantal irritante problemen tijdens de launch, en het geheel viel toch een beetje tegen in vergelijking met vooraf getoond materiaal. Dat betekent echter niet dat het avontuur met hacker Aiden Pearce de moeite waard is.

  Stoplichten hacken, bankrekeningen plunderen, jagen op de grootste criminelen, stiekem blijft het allemaal wel heel erg leuk. Chicago is een grote interactieve speeltuin waarin jij de hoofdattractie bent. Ondanks dat de game volgens velen dus niet perfect is, raad ik desondanks gewoon aan iedereen aan. Plezier staat voorop en het totaalplaatje bezorgt je dat zonder twijfel.

  3. Sniper Elite 3

  Sniper Elite 3 laat je afreizen naar de hete woestijnen van Afrika. De game speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en jij moet voor de Amerikanen op moffenjacht. Sniper Elite 3 is niet alleen de eerste game uit de serie waarin je Europa ontvlucht, ook kon je voor het eerste de campagne in co-op doorkruisen.

  De game is sowieso een groot feest voor de multiplayerfanaat. Je kunt online competitief tegen andere spelers aan de slag, je kunt samen de eerderegenoemde campagne doorkruisen, er is uren aan content aanwezig. Tel die coole bullet cam animaties bij op en je vermaakt je kostelijk.

  2. Tales From The Borderlands

  Telltale Games is bij de meeste gamers bekend vanwege The Walking Dead. Het avontuur met het kleine meisje Clementine is door velen gespeeld en bij velen geliefd. Zo treurig als die serie is, zo onserieus en grappig is Tales From The Borderlands. In deze nieuwe serie van de ontwikkelaar reis je af naar Pandora om daar wat ongein uit te halen.

  Het verhaal in de eerste episode is precies zoals je die zou verwachten van een Borderlands titel. De humor is volop aanwezig, maar toch voel je die Telltale vibe. De karakters zijn goed doordacht, het verhaal is interessant en boeiend, en bovendien speelt het geheel makkelijk weg. Zeker een aanrader als je fan bent van het werk van Telltale!

  1. Child of Light

  Mijn nummer een is een game die bij mij een hele unieke indruk heeft achtergelaten. Child of Light is ontwikkeld door een klein team binnen de kantoren van Ubisoft en is wereldwijd met veel lof ontvangen. Het avontuur met Aurora lijkt in eerste instantie een simpel sprookje, maar wie zich in de game verdiept merkt dat er meer achter de titel schuilt.

  Child of Light is een Role-playing game waarin je turn-based met diverse vijanden de strijd aangaat. De graphics omarmen het sprookjesachtige thema van de game compleet, en de rijmende dialogen zijn de kers op de spreekwoordelijke taart. Child of Light is een parel van formaat die elke gamer eigenlijk gespeeld moet hebben.

  Ibb & Obb

  Verkijgbaar vanaf 26 may 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.