De top 5 beste games van 2014 volgens Mike Witteman

  Mike is een jongen die vroeger niet weg was te denken achter zijn PlayStation 3 en opeens ging de beste jongen voor drie maanden op wereldreis. Niets geen consoles. Maar toen hij terugkwam vond hij toch weer zijn oude liefde terug: videogames. Dit is zijn top 5 van 2014!

  5. South Park The Stick of Truth

  Het fenomeen van games gebaseerd op films of tv-series bestaat tegenwoordig niet echt meer. Maar onze herinnering aan dit soort type games zijn eigenlijk bijna altijd slecht. Gelukkig hebben de makers van South Park de handen ineen geslagen met ontwikkelaar Obsidian Games om dit stigma te doorbreken.

  Het idee was om een game te ontwikkelen, waar jij als gamer echt door South Park heen kan lopen. Door de nauwe samenwerking van de ontwikkelaar met de makers, Matt Stone en Trey Parker, betekent dit in feite dat de karakters en humor precies hetzelfde zijn als in de tv-serie. Vervolgens heeft Obsidian Games voor een vermakelijke turn-based gameplay gezorgd en wat je overhoudt is een geslaagde South Park RPG.

  4. Middle-earth Shadow of Mordor

  Tijdens de ontwikkeling van Middle-earth Shadow of Mordor bleef het vrij stil onder gamers wat hype de betreft, totdat deze game ineens hele sterke previews ontving na evenementen als de E3. Vanaf dat moment kwam Middle-earth Shadow of Mordor met recht in de schijnwerpers te staan. Waarom? Vanwege het innovatieve Nemesis-systeem, waardoor iedere speler een andere ervaring heeft met de verschillende orks.

  Ik was zelf de gelukkige redacteur die Middle-earth Shadow of Mordor mocht reviewen en daar heb ik uiterst van genoten. Samen met Talion liep ik door Mordor alsof het niets is en slachtte ik orks links en rechts af. Uiteindelijk nam ik orks over en gaf ik ze een plek als Warchief, enkel voor mij eigen gewin: Muhahaha. Ja ik kan wel concluderen dat ik heb genoten van dit avontuur in Middle-earth.

  3. The Crew

  Na het spelen van de bèta waren toch veel mensen erg negatief over The Crew. Ik heb zelf de bèta niet gespeeld, dus ik startte de game met een neutrale mening op voor de review. Wat ik daar aantrof sprak mij enorm aan! Neem alleen al de gigantische wereld, eentje die je nog nooit eerder in een andere racegame hebt gezien.

  Het grootste pluspunt voor mij is overigens dat je blijft doorspelen. Bij de meeste racegames heb ik wat meer pauzes nodig, om een game te blijven spelen, maar bij The Crew had ik dat totaal niet. Nou heeft dit ook te maken met de RPG-elementen van de game en dan met name de skills missies. Als echte perfectionist bleef ik sommige missies herhalen tot ik goud haalde, wat voor een enorme voldoening zorgde.

  2. The Last of Us Remastered

  Eigenlijk wilde ik The Last of Us al spelen op de PlayStation 3, maar dat is er nooit van gekomen. Misschien gelukkig maar, want daardoor kon ik extra genieten van The Last of Us Remastered. Als je deze game nog niet hebt gespeeld, dan is het verhaal echt prachtig om te kunnen ervaren. Je creëert een hechte band met Joel en Ellie, en die houd je vast tot het einde van de game.

  Tussentijds was het even aan wennen aan de manier van spelen van The Last of Us. Zo kon je in deze game niet simpelweg knallen tot je ons weegt. Munitie is zeldzaam, dus gebruik liever andere methodes waardoor je kogels bespaart. Met dit in het achterhoofd heb ik stilletjes veel vijanden met plezier de nek omgedraaid, letterlijk en figuurlijk.

  1. Dragon Age Inquisition

  Dragon Age Inquisition is de enige game dit jaar, die mij ongeduldig heeft gemaakt. Meestal kan ik met alle geduld wachten tot een game uitkomt, maar voor Dragon Age Inquisition was ik net weer een klein kind op pakjesavond. Het duurde maar tot hij eindelijk in de brievenbus viel, maar eenmaal daar voldeed hij aan alle verwachtingen en meer.

  Ikzelf ben een rogue dwerg met een sterke baard en een snor waar je 'U' tegen zegt. Samen met mijn companions leid ik de Inquisition en vecht tegen demonen, ondoden en gewoon je alledaagse slechteriken. Dankzij mij is Thedas een plek waar je gelukkig kunt wonen, ondanks alles wat gebeurd in deze wereld. Enige niet gerelateerde Dragon Age zin die ik je kan geven, is pak deze game op, want hij is fenomenaal en terecht mijn nummer één van 2014.

  Dragon Age: Inquisition

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.