6 leuke platform games voor 2015!

  2014 was weer puur genieten voor de platformliefhebber met nieuwe LittleBigPlanet, LEGO, Donkey Kong en Kirby games. We moeten alleen niet al te lang blijven hangen in het verleden. Het is namelijk tijd om te kijken wat 2015 ons voor moois gaat brengen. Dit zijn 6 leuke platform games om in 2015 in de gaten te houden!

  6. Mighty No. 9

  Toen Mega Man bedenker Keiji Inafune stopte bij Capcom en drie Mega Man projecten geannuleerd werden, zagen fans van de blue bomber het somber in. Gelukkig kwam Inafune toen met de kickstarter voor Mighty No. 9, die meer dan genoeg geld ophaalde voor een release op de PC, Nintendo 3DS, PS3, PS4, PS Vita, Wii U, Xbox 360 en de Xbox One. De gameplay gaat net zo worden als die van de klassieke Mega Man games en zal fungeren als een soort spiritueel vervolg op deze klassieke game serie.

  Mighty No. 9 komt in april 2015 naar de PC, Nintendo 3DS, PS3, PS4, PS Vita, Wii U, Xbox 360 en de Xbox One.

  5. Ratchet & Clank

  In tegenstelling tot Mega Man is Ratchet & Clank een serie die de laatste paar jaar stevig aan de weg timmert. Velen van ons hebben nog steeds veel goede herinneringen aan de platformserie van Insomniac Games en het zal ze goed doen dat één van de originele ontwerpers van het eerste deel meewerkt aan deze remake. Naast de film die volgend jaar is er één ding zeker: Het kan niet beter zijn voor Ratchet & Clank fans!

  Rachtet & Clank komt in 2015 naar de PS4.

  4. Ori and the Blind Forest

  De Xbox One heeft hard exclusives nodig en Ori and the Blind Forest vervult de de wensen van de Xbox One eigenaar perfect. Deze indie game is al bijna vier jaar in de maak en er werkt onder andere een ex-blizzard medewerker mee aan deze game. Ori and the Blind Forest zal vooral veel inspiratie nemen van de Rayman en Metroid games. In andere woorden: Ori and the Blind Forest is een titel om naar uit te kijken voor platformliefhebbers!

  Ori and the Blind Forest komt in 2015 naar de Xbox One, Xbox 360 en PC.

  3. Mario Maker

  Mario Maker is niet een standaard platformer, omdat je in deze game je eigen Mario levels kan maken! Het is waarschijnlijk de droom van veel gamers sinds ze voor het eerst een controller oppakten en er komen zeker weten een heleboel supergave levels die gemaakt zijn door gamers thuis.

  Er kan gekozen worden tussen de klassieke pixelgraphics van Super Mario Bros, Super Mario Bros. 3 en Super Mario World en ook de 2.5D graphics van de New Super Mario Bros. games. Het lijkt erop dat deze game een waar walhalla gaat worden voor de Mario fan!

  Mario Maker komt in 2015 naar de Wii U en 3DS.

  2. Kirby and the Rainbow Paintbrush

  Het nieuwste avontuur van de schattige roze blob volgt de gameplay stijl van Kirby: Power Paintbrush, die in 2006 voor de Nintendo DS uitkwam. Het doel is om Kirby veilig door de levels heen te loodsen met het oude vetrouwde touchscreen. Combineer dat met 4-speler co-op en je krijgt een titel waar Wii U gebruikers zeker naar uit zullen kijken!

  Kirby and the Rainbow Curse komt eind 2015 naar de Wii U.

  1. Yoshi's Woolly World

  Net als Kirby's Epic Yarn op de Wii tilt Yoshi's Woolly World de term schattig naar een compleet nieuw niveau. De wereld van Yoshi gemaakt van wol is de perfecte combinatie. Yoshi kan naast de trucs die hij in de Yoshi's Island serie toepast zoals vijanden opslikken zichzelf ook nog transformeren in van alles en nog wat. Kortom: Yoshi's Woolly World laat ons allemaal wegkwijnen van de schattigheid.

  Yoshi's Woolly World komt begin 2015 naar de Wii U.

  Yoshi's Woolly World

  Verkijgbaar vanaf 26 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.