De top 5 beste games van 2014 volgens Laura de Fluiter

  Laura de Fluiter verstevigt sinds dit jaar de XGN redactie en dat doet ze met een aanpak van 300 procent. Even gamen bij Sony? Laura wil graag heen. Een filmviewing? Laura gaat er naartoe. En ook heeft ze meteen al een paar snoepreisjes naar het buitenland gemaakt! Kortom, we zijn erg blij met Laura en met haar gamesmaak zit het ook wel goed! Dit zijn haar beste games van 2014.

  5. Halo The Master Chief Collection

  Ik ben een Halo-fan, vandaar dat deze game in het rijtje staat. Anders had Halo The Master Chief Collection waarschijnlijk de vijfde plek niet gered. Ik was (en met mij waarschijnlijk duizenden, dan wel niet miljoenen Halo-fans) aardig teleurgesteld in de beroerde matchmaking van het spel. De multiplayer van Halo The Master Chief Collection heeft enorm veel potentie: alle maps van de vier Halo-games zijn speelbaar. Het is dus enorm zonde dat het spel zo'n slechte launch had op het gebied van matchmaking.

  De campaigns zijn gelukkig wel te spelen, en met vier campaigns in één game ben je ook wel een tijdje zoet. Vooral Halo 2: Anniversary is geweldig om te spelen, met de prachtige geüpdate graphics. Met de enorme waslijst die je aan achievements kan halen ben je ook wel een tijdje bezig. Ook biedt het spel behalve de campaigns en de multiplayer nog andere content zoals de Nightfall-serie. Daarom staat dit spel, ondanks alle problemen die zich bij en na de launch voordeden, toch in mijn rijtje 'de beste games van 2014'.

  4. The Last Of Us: Remastered

  Ik had de originele The Last of Us nog nooit gespeeld, dus besloot ik het spel deze zomer maar eens aan te schaffen toen de Remastered-versie uitkwam. Wat een pret. Een sterk verhaal, toffe gameplay, een vette soundtrack en mooie graphics zorgden ervoor dat ik in augustus dagenlang achter de PS4 zat. Zonnen? Nee, ik had betere dingen te doen. Clickers neersteken bijvoorbeeld.

  3. Pokémon Alpha Sapphire

  Nog maar een maand uit en toch al in het lijstje 'beste games van 2014'. Nu ben ik als Pokémon-fan misschien een beetje bevooroordeeld, maar het is gewoon zo’n fijn spel. De originele game uit 2003 is nog steeds mijn favoriete spel voor op de Gameboy Advance. Ik kon dus mijn geluk niet op toen ik hoorde dat dit spel een remake zou krijgen.

  Ik heb ‘m nog niet helemaal uitgespeeld, maar tot nu toe is het spel alles wat ik ervan hoopte: het oude vertrouwde Pokémon Sapphire, in een mooi nieuw grafisch jasje gestoken, met gave nieuwe features uit voorgaande games, zoals wonder trades en het GTS. Ook de geüpdatete secret bases vind ik heel vet. Het maken van de perfecte secret base was altijd een van mijn favoriete dingen om te doen in de originele versie, dus ik ben blij dat deze er nu ook weer in zitten. Ook is het gewoon vet dat je nu via Streetpass secret bases van mensen over de hele wereld naar je spel kan brengen.

  2. Destiny

  Dit spel heb ik echt maandenlang elke dag gespeeld. Met mijn drie characters heb ik dan ook heel veel uren in dit spel gepompt. Trouw deed ik elke dag de dagelijkse missies, en elke week de wekelijkse strikes. Ook waagde ik me elke week trouw aan de Raid, op zoek naar de beste loot.

  Op het moment heb ik wat minder interesse in Destiny, want er zijn de laatste tijd enorm veel nieuwe spellen uitgekomen, en na 30+ keer dezelfde strike of missie spelen komt dit ook wel een beetje je neus uit. Toch wist Destiny mij maandenlang te boeien, vandaar dat het spel op nummer twee in mijn lijst staat.

  1. Titanfall

  Dit spel was de grootste reden waarom ik mijn Xbox vanuit het buitenland importeerde. Mijn Engelse vriend speelde het spel al ver voordat er in Nederland ooit een Xbox One zou verschijnen, en ik wist een ding zeker: ik moest en zou het spel (en de console) ook hebben. Dus annuleerde ik mijn Nederlandse bestelling en bestelde ik de Titanfall bundel, en ik heb er geen spijt van gehad.

  Een paar maanden lang was dit dan ook het enige spel dat ik op de Xbox One speelde, omdat het wat lastig was om aan de games te komen hier in Nederland. Ik vind dit het beste spel van 2014, met name door de vernieuwingen die het spel bracht.

  Het is een shooter, maar niet iets wat al tig keer gedaan is zoals Call of Duty of Battlefield (niet dat ik wat tegen deze spellen heb, maar ze zijn niet echt origineel). Titanfall bracht echt wat nieuws naar het genre: free-running, grote exoskeletons genaamd titans en gave originele spelmodi, zoals een groot titan-gevecht waarbij jouw team pas wint wanneer alle vijandige titans vernietigd zijn, of het kinderspelletje 'de vloer is lava!' in Titanfall-stijl.

  Het spel wordt nog steeds veel geüpdate om het leuk te houden voor de spelers. Ook ondervond ik tijdens het spelen van Titanfall ook weinig problemen met servers of matchmaking. Daarom staat deze game bij mij op nummer 1 in het lijstje van de beste games van 2014.

  Halo: The Master Chief Collection

  Verkijgbaar vanaf 11 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.