Beste mobile games van 2018 - Uren spelplezier in je handpalm

  Het jaar zit er alweer bijna op en dus is het tijd om de balans op te maken. Er is voor consoles en handhelds veel uitgekomen waar we spelplezier aan kunnen beleven, maar ook op mobiel is er genoeg vertier te vinden. Wij zetten de tien beste mobile games van 2018 op een rijtje!

  10. Man or Vampire

  We trappen deze lijst met beste mobile games van 2018 af met een toffe dungeon crawler. In de strategische dungeon crawler ga je op pad in Paradise. Het klinkt als een leuke plek, maar dat is het niet. Paradise is een mysterieuze wereld waar de zielen van de doden bij elkaar komen. Paradise is echter in gevaar, want vampiers dreigen de boel over te nemen.

  Alleen de koning van Paradise kan de wereld redden, maar die is er niet. Dus begint je missie om de koning te worden en de wereld van de ondoden veilig te stellen. Talloze kerkers moeten doorzocht worden, waarbij gevechten regelmatig voorbij zullen komen. Naarmate je vordert worden de kerkers moeilijker, kom je kameraden tegen die met je mee zullen vechten en ontwikkel je je karakter tot een heuse koning.

  Man or Vampire is gratis te downloaden voor iOS via de App Store of Android via de Google Play Store.

  9. Shadowgun Legends

  RPG’s zijn er genoeg op mobiele platformen, maar shooters ook. Neem bijvoorbeeld Shadowgun Legends, een geweldige actievolle shooter om je vingers bij af te likken. De gratis shooter van ontwikkelaar Madfinger Entertainment gooit je middenin een strijd tussen mensen en aliens. Meer dan 200 missies verdeeld over vier planeten wachten op je!

  Shadowgun Legends biedt je ruim 500 wapens en 1000 stuks aan verschillende uitrusting en is daarmee een van de meest uitgebreide shooters op mobiele platformen tot op heden. Op welke manier je een alien dan ook af wil maken, het zit ongetwijfeld in de game. Ook als je je karakter aan wil passen met qua kleur of cosmetische items zit je bij deze game goed.

  Neem daarnaast deel aan raids met andere spelers of ga de strijd aan in de Player versus Player gevechten die de game je biedt. Dit is met recht een van de beste mobile games van 2018!

  Shadowgun Legends is is gratis te downloaden voor iOS via de App Store of Android via de Google Play Store.

  8. Asphalt 9: Legends

  Een lijst met de beste mobiele games moet een racegame bevatten. Onze mobiele telefoons lenen zich namelijk uitermate goed voor dit soort spellen. Zoals de voorgaande Asphalt games dit al deden biedt Asphalt 9 je weer tal van nieuwe bolides om het wegdek onveilig te maken. Meer dan 50 scheurmonster uit de garages van Porsche, Ferrari, Lamborghini en meer staan op je te wachten in deze game die je op hoge snelheid laten racen.

  Alle bolides zijn aan te passen naar eigen wens. In de carrièremodus kun je je weg banen naar de top in ruim 60 seizoenen met meer dan 800 races. Daarnaast kun je online spelen tegen maximaal zeven rivalen van over de hele wereld. Asphalt 9: Legends is een fantastische racegame die je racershart sneller doet kloppen!

  Asphalt 9: Legends is gratis te downloaden voor iOS via de App Store of Android via de Google Play Store.

  7. Pokémon Quest

  Dit jaar is er dan geen nieuwe Pokémon Go game gekomen voor mobiele apparaten, maar de kleine monstertjes van zakformaat zijn wel op een andere manier voorbij gekomen op smartphones. Pokémon Quest is uitgekomen en laat je op een unieke manier een avontuur doorlopen en alle Pokémon vangen. In Pokémon Quest is namelijk alles helemaal met blokjes vormgegeven.

  Je komt aan op een hoekig eiland waar je je basiskamp opzet. Al snel komt de eerste hoekige Pokémon aangewandeld en daarmee ga je op pad om andere hoekige Pokémon in real time gevechten te verslaan. Gaandeweg je vordert kun je meer Pokémon bemachtigen door ze naar je kamp te lokken én je huidige Pokémon sterker maken door ze te trainen.

  Pokémon Quest is een tof avontuur waarin je als vanouds kennis maakt met de wereld van Pikachu, Eevee, Charmander en hun vrienden.

  Pokémon Quest is gratis te downloaden voor iOS via de App Store of Android via de Google Play Store.

  6. Final Fantasy XV Pocket Edition

  Final Fantasy XV is terug op je mobiele telefoon. Kruip in de huid van Noctis Lucis Caelum en ga met zijn vrienden op avontuur in de enorme wereld van Final Fantasy XV. Geheel in chibi stijl vormgegeven is het avontuur nu volledig beschikbaar voor mobiele apparaten. De game is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, waarvan het eerste hoofdstuk gratis te downloaden is.

  Let wel op, want als je eenmaal aan het ontdekken slaat en de eerste real time gevechten erop hebt zitten ben je verkocht aan zowel de grafische stijl als het meeslepende verhaal dat Square Enix je biedt. De game is geheel aangepast om met een touch screen te bedienen. De wereld van Final Fantasy hoort simpelweg in deze lijst met de beste mobile games van 2018 terecht.

  Final Fantasy XV Pocket Edition is voor 22 euro te koop voor Android in de Play Store en voor iOS in de App Store

  5. Dragon Ball Legends

  Als je na Dragon Ball Xenoverse en Dragon Ball FighterZ nog niet genoeg hebt van Dragon Ball kun je ook op je mobiele telefoon met de vechtersbazen aan de slag. Met meer dan 45 vechters, los van de verschillende vormen die ze aan kunnen nemen, kun je aan de slag in deze mobiele vechtgame. Denk aan de standaardgezichten als Goku, Vegeta en Frieza, maar ook aan minder vaak voorkomende personages als Broly en Demon King Piccolo.

  De cel-shaded stijl die de game kent zorgt ervoor dat het lijkt alsof je een interactieve aflevering van de animeserie aan het kijken bent. Los daarvan is de snelheid die Dragon Ball Legends je biedt ongekend hoog. Ieder gevecht voelt intens aan, of je nou de Story modus of de Versus modus aan het spelen bent.

  Doordat Dragon Ball Legends tegen spelers van over de hele wereld te spelen is blijft de game uitdagend en vermakelijk. Een vechtgame die een welverdiende vijfde plek tussen de beste mobile games van 2018 krijgt van ons!

  Dragon Ball Legends is gratis te krijgen in de App Store voor iOS en in de Play Store voor Android.

  4. Harry Potter Hogwarts Mystery

  Ondanks de vele gebreken die Harry Potter Hogwarts Mystery kende en die wij in de Hogwarts Mystery review noemden bij de release is dit een game die, zeker voor Harry Potter fans, een must play is. In Hogwarts Mystery speel je eens niet als Harry Potter of zijn kameraden, maar maak je je eigen karakter. Daarna duik je in een verhaal vol magie. De game laat je kamers van Zweinstein verkennen die nooit eerder voorbij gekomen zijn en die eeuwenoude mysteries bevatten.

  Leer spreuken van niemand minder dan Perkamentus, Sneep en de andere leraren en duelleer met rivaliserende tovenaars. Een Harry Potter game zou niet in het Harry Potter universum passen als je daarbij niet mocht kiezen voor welke afdeling je uit wil komen. Kies jij Zwadderich, Griffoendor of toch een van de andere afdelingen?

  Harry Potter Hogwarts Mystery is gratis te krijgen in de App Store voor iOS en in de Play Store voor Android.

  3. Alto’s Odyssey

  In de endless runner Alto’s Oddyssey glijd je op je snowboard niet door de sneeuw, maar door een woestijn. In deze woestijn is niet alleen zand aanwezig, maar kom je de meest mooie omgevingen tegen. Denk aan een tempel op de achtergrond of een berglandschap. De wereld is daarbij niet grauw of grijs maar vorm gegeven in de meest mooie kleuren die van je scherm af spatten.

  Onderweg moet je springen om verder te komen en zo obstakels als enorme stenen, ballonnen en zelfs meren overwinnen. Alto beleeft zijn tweede avontuur in deze game voor iOS en Android. Zijn eerdere avontuur werd al overladen met lof. In dit tweede deel doet ontwikkelaar Noodlecake Studios er nog een schepje bovenop. Eerlijk is eerlijk: Alto’s Odyssey is meer van hetzelfde, maar de game is geweldig!

  Alto's Odyssey is voor 5,50 euro verkrijgbaar in de App Store voor iOS en in de Play Store voor Android.

  2. Florence

  Op nummer twee in deze lijst met beste mobile games van 2018 staat Florence. De game neemt je mee door het verhaal van Florence Yeoh. Ze voelt zich niet gelukkig en lijkt gevangen te zitten in een eindeloze routine van werk, slapen en te veel sociale media. Daarbij vraagt haar moeder steeds weer of ze intussen al een vriendje heeft. Dan ontmoet ze een jongen genaamd Krish en lijkt haar hele wereld te veranderen.

  Als speler maak je de romance tussen Krish en Florence mee via een interactief verhaal. Flirt met elkaar, maak ruzies tussen de twee mee en help te twee dichter naar elkaar te groeien. Hoewel de game niet lang is, zo'n 40 minuten, weet de game een boeiend en meeslepend verhaal te vertellen dat je nog lang zal heugen. De stijl van de game die middels getekende graphics, met een prachtige soundtrack en interactieve delen op je mobiele scherm voorbij komt is geweldig en maakt het een game die met recht op een tweede plek in deze top tien terecht komt!

  Florence is voor 3,49 euro te koop in de App Store en voor 2,99 in de Play Store.

  1. Dandara

  De absolute topper in deze lijst is Dandara. Deze metroidvania game neemt je mee naar een wereld waarin de zwaartekracht geen waarde kent. Toen de wereld van Salt onderdrukt werd en op de afgrond van de vernieling stond is een held ontwaakt: Dandara. Deze heldin is de enige hoop die Salt heeft om een zonnige toekomst tegemoet te gaan.

  Dandara gaat niet op een traditionele manier te werk. Deze dame gaat al springend van muur tot muur (en plafonds) en ontdekt zo de geheimen in de wereld. Dandara heeft naar haar acrobatische toeren wapens tot haar beschikking om zo af te rekenen met de talloze vijanden in de wereld. Spring en schiet jezelf een weg door de enorme wereld, reken af met de vijanden en eindbazen van de game en los de talloze puzzels op die de game je voor de voeten werpt. Dandara is een geweldige game die je urenlang kan vermaken op je mobiele telefoon!

  Dandara is voor 14,99 te koop in de Play Store en voor 13,99 in de App Store.

  Beste mobile games van 2018 volgens jullie?

  Dit zijn volgens ons de beste mobiele games die het afgelopen jaar heeft gekend. Er zijn natuurlijk nog veel meer mobiele games uitgekomen en het kan dus zomaar zijn dat je favoriete titel niet in deze lijst staat. Laat ons in de reacties hieronder weten welke game jou aan je mobiel gekluisterd heeft gehouden?

  Shadowgun Legends

  Verkijgbaar vanaf 26 february 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.