Top 3 beste Apple Event aankondigingen om alvast voor te sparen

Article
dinsdag, 22 maart 2016 om 8:58
xgn google image
Gisteren had Apple wederom één van zijn befaamde keynotes, waar ook deze keer weer nieuwe producten werden getoond. Zo kwam er een prijsverlaging voorbij, een nieuwe iPhone en een nieuwe iPad. XGN zet voor jou de top 3 beste Apple Event aankondigingen op een rijtje.

3. Prijsverlaging Apple Watch

Het belangrijkste nieuws voor de mensen die nog er nog geen hebben, is de Apple Watch prijsverlaging. Het goedkoopste model van de serie is vanaf nu verkrijgbaar voor 369 euro. Het grotere model heeft ook een prijsverlaging gekregen en kost nu 419 euro.
Apple maakte niet alleen de mensen blij die nog geen Apple Watch bezitten, maar hadden ook wat voor de Apple Watch-bezitters zelf. De techgigant liet namelijk ook een grote lading aan nieuwe bandjes zien. Niet alleen zijn dit nieuwe kleuren voor de reeds bestaande bandjes, maar ook nieuwe bandjes die gemaakt zijn van nylon. Deze nylonbandjes kun je makkelijk verwisselen met het bandje wat al op je Apple Watch zit.
De nieuwe Apple Watch-bandjes zijn al vanaf vandaag te bestellen via de Apple Store. De nieuwe kleurenbandjes kosten 59 euro, wat ook geldt voor de nylonbandjes.Apple Event aankondigingen maart 2016

2. Nieuwe iPad Pro aangekondigd

Apple kondigde ook een nieuwe iPad Pro 9.7-inch release aan. De nieuwe iPad Pro wordt wat kleiner dan de originele iPad Pro, maar heeft hetzelfde formaat als de iPad Air. De iPad Pro 9.7-inch zal een helderder scherm hebben dan de voorgangers en dit scherm is ook ook minder reflecterend, wat voor de consument natuurlijk veel fijner kijken is.
Net als de iPad Pro heeft ook de iPad Pro 9.7-inch vier speakers, zodat het geluid uit de tablet een stuk beter is. Daarnaast zit er ook de A9X-chip in, die voor veel kracht moet zorgen. Zoveel kracht zelfs, dat deze iPad Pro een laptop moet kunnen vervangen en volgens Apple krachtiger is dan een Xbox 360.
Een nieuwe feature komt er in de vorm van True Tone Display. Deze feature meet met een sensor welk licht in jouw directe omgeving is en voelt aan welke kleurtemperatuur de iPad Pro moet geven.

Meer geheugen en betere camera in iPad Pro 9.7-inch

Natuurlijk is de iPad Pro 9.7-inch geen directe kopie van diens voorganger. Het nieuwste model heeft namelijk een betere camera van twaalf megapixel en op de voorkant zit zelfs vijf megapixel. Bovendien zit er ook een LED-flitser ingebouwd, wat het fotograferen in het donker een stuk makkelijk maakt.
De iPad Pro 9.7-inch is verkrijgbaar met 32GB, 128GB en 256GB opslag en komt in vier verschillende kleuren: goud, rose goud, space gray en zilver. Vanaf april is de iPad Pro 9.7-inch verkrijgbaar in Nederland en België vanaf 689 euro. Hieronder een kort overzicht van alle modellen met alle prijzen:
  • iPad Pro 9.7-inch 32GB met Wifi - 689 euro
  • iPad Pro 9.7-inch 128GB met Wifi - 869 euro
  • iPad Pro 9.7-inch 256GB met Wifi - 1049 euro
  • iPad Pro 9.7-inch 32GB met Wifi en cellular - 839 euro
  • iPad Pro 9.7-inch 128GB met Wifi en cellular - 1019 euro
  • iPad Pro 9.7-inch 256GB met Wifi en cellular - 1199 euro
Apple Event aankondigingen - iPad Pro 9.7 inch

1. iPhone SE aankondiging

Het moment suprême van de Apple keynote van gisteren was natuurlijk de aankondiging van de nieuwste iPhone, de iPhone SE. Het opvallendste aan de SE is dat Apple weer terugvalt op een 4-inch scherm. Het bedrijf heeft dit gedaan voor de mensen die het scherm van de iPhone 6S te groot vinden en voor mensen die simpelweg een mooi handzaam toestel willen. De SE ziet er dan ook uit als een iPhone 5S, maar met nieuwe technologie die rechtstreeks uit de iPhone 6S komt.
Het enige wat de iPhone SE niet heeft, is ondersteuning voor 3D Touch. Onder de motorkap zit een 64-bit A9 processor en een M9-motion co-processor. Hierdoor is de iPhone SE 50% sneller dan de iPhone 5S en ondersteunt het 4G-netwerk snelheden tot 150 Mbps.
Apple Event aankondigingen - iPhone SE release en prijs

iPhone SE vervangt iPhone 5S

Ook heeft Apple de camera een flinke boost gegeven. De iPhone SE bezit een twaalf megapixel camera, die bovendien wordt ondersteund door de nieuwe True Tone Flash techniek. Tevens kun je Live Photo's maken met het toestel en heeft de SE een tweekleurige flitser.
Apple heeft met de aankondiging van de iPhone SE release, de iPhone 5S uit zijn online winkels verwijderd. De iPhone SE moet het oudere toestel dus gaan vervangen. De SE moet vanaf begin april verkrijgbaar zijn in Nederland en België, met een adviesprijs vanaf 489 euro. Voor dat bedrag bezit je een 16GB iPhone SE, en voor honderd euro meer (589) kun je een iPhone SE met 64GB kopen. Apple heeft dus geen 32GB versie aangekondigd.

Populair Nieuws