De top 10 vetste game villains - De meest memorabele vijanden

  Slechteriken, vaak nog meer aanbeden dan de helden van een spel. Een echt goede villain kan een game tientallen keren beter maken. Wij zetten de top 10 vetste game villains voor je op een rijtje!

  10. Dr. Wilhelm 'Deathshead' Strasse – Wolfenstein: The New Order

  Dr. Wilhelm ‘Deathshead’ Strasse; de slechterik in Wolfenstein: The New Order. Deathshead jaagt je de stuipen op het lijf. Met zijn misvormde gezicht en nog veel raardere trekjes is hij een waardige vijand voor je. Hij is ziek in zijn hoofd en dat is nog zacht uitgedrukt.

  Hoe gek Deathshead is, daar kom je al snel genoeg achter in de game. In het eerste level krijgt de SS-generaal jou en je groep te pakken, waarna jij de keuze moet maken van wie Deathshead de ogen mag uitsnijden. Allemaal voor de wetenschap natuurlijk. Gruwelijk!

  "Captain Blazkowicz, I've heard a lot about you. We have the same name, you and I. Wilhelm, William, but you call me "Deathshead". I don't like it. I'm a happy man, you see? It doesn't sound right in English. Say it...correctly. Toten...kopf."

  9. Bowser – Super Mario-franchise

  De vijand die iedere gamer misschien wel het vaakst heeft moeten verslaan: Bowser. De mega Koopa met hoorns op z’n rug zal Mario hoe dan ook altijd dwarszitten en zal daar voorlopig ook niet mee ophouden! Gelukkig maar, want wat is een Mario game zonder Bowser.

  Bowser staat in ons lijstje dus op plek negen van vetste villains, maar vet of niet, het is wel een hele erge badguy. Al sinds jaar en dag wordt Princess Peach ontvoerd door Bowser, maar onze Italiaanse loodgieter weet haar altijd weer terug te winnen. Even de tactieken aanscherpen dus, King Bowser! Anders wordt de beeldschone prinses nooit van jou.

  8. Origami Killer - Heavy Rain

  Wie o wie is deze Origami Killer nou? De brute moordenaar die zijn kleine slachtoffertjes laat verdrinken, teistert een gedeelte van de Verenige Staten. Aan jou de taak om er in Heavy Rain achter te komen wie de duistere moordenaar is. Zoals bijna elke hedendaagse seriemoordenaar laat de moordenaar een handelsmerk achter.

  Ook in Heavy Rain is dit het geval; de moordenaar 'versiert' zijn slachtoffers. Een origami in de rechterhand, op de borst een orchidee en het gezicht helemaal besmeerd met modder. Angstaanjagend en geen fijne gedachte, maar bruut is het wel. En bruut is vaak toch wel wat we willen zien bij een villain, toch? Een waardige badguy voor in de top 10 vetste game villains dus.

  7. Handsome Jack – Borderlands 2

  Zit je net zo lekker in je vel, komt die vervelende Jack je weer eens belachelijk maken. Irritant zeg, zo’n gozer die je zelftvertrouwen naar beneden haalt! Desalniettemin is Jack, op zijn eigen manier, ook wel charmant. Maar vergis je niet, hij is en blijft pure evil!

  De bijnaam van Jack, Handsome Jack, zegt eigenlijk al genoeg. Jack is arrogant, maar niet alleen dat. Hij is ook wreed; zo vertelt hij af en toe een leuk verhaaltje aan je. Bijvoorbeeld dat hij een keer de ogen van iemand eruit heeft gehaald met een lepel. Waarom ook niet?

  6. Sephiroth - Final Fantasy VII

  Je wordt verafgood door de hele planeet vanwege je exceptionele kwaliteiten op het gebied van, ja op het gebied van alles eigenlijk. Maar dan kom je erachter dat je leven het resultaat is van een experiment en keer je je tegen de gehele mensheid. Dat is Sephiroth.

  Helaas voor de mensheid dus, want Sephiroth is nou net degene die je niet tegen je wil hebben. De supersoldaat wordt met de dag kwader en keert zich uiteindelijk tegen alles en iedereen. Sephiroth heeft dan ook een doel: het worden van een god.

  5. Wesker - Resident Evil

  Wesker was een dubbelagent die onderdeel was van de Umbrella Corporation, maar trok na een tijdje toch zijn eigen plan om de wereld over te nemen. Het is als double agent alleen niet zo makkelijk om je eigen plan te trekken. Dus, wat doe je? Precies, je zet je eigen dood gewoon in scène! Want werelddominantie, welke villain wil dat nou niet voor zichzelf?

  Hoewel de man met zijn sexy zonnebril en zijn zwarte pak nu verleden tijd is in de Resident Evil games, blijft hij een hele memorabele villain. Daarom staat hij in de top 10 vetste game villains op nummer vijf!

  4. Ganondorf - The Legend of Zelda-franchise

  Als duisternis een vak op school zou zijn dan was Ganon daarin de onbetwiste nummer één. Ganon, in menselijke vorm Ganondorf, is de vijand die bekend is uit de Zelda-games. De tovenaar kan alles en iedereen manipuleren en heeft alles in huis om je te verslaan.

  Er was eigenlijk vrij weinig bekend over wie Ganon nou eigenlijk is, maar in The Legend of Zelda: A Link to the Past kom je veel over deze villain te weten. Ganon is meer dan je standaard slechterik en heeft als een van de weinigen ook succes in zijn plan om de wereld over te nemen.

  3. Joker – Batman Arkham-reeks

  Eén ding is zeker: Batman heeft meer goede vijanden dan vrienden. En dat is opzich niet erg, zeker niet als je Batman heet. Maar één vijand is wel heel vervelend om tegen je te hebben: The Joker.

  Het psychologische meesterbrein met zijn bloedrige rode lippen, witte clowsgezicht, groene haren en zijn paarse pak lijkt in de verste verte nog niet op Batman. Maar zoals The Joker zelf ook zegt: "Take a hint old boy, we may have had our differences, but you and me. We're made for each other."

  En zo is het, geen Batman zonder Joker en geen Joker zonder Batman!

  Valve Corporation

  2. GLaDOS – Portal

  Genetic Lifeform and Disk Operating System. Dat is GLaDOS. Een vriendelijk en grappig computersysteem dat je het leven flink zuur wil maken. Of zeg maar gerust wil vermorzelen. Klinkt goed, toch?

  Iemand die je wil vermorzelen is natuurlijk alles behalve vriendelijk tegen je, maar GLaDOS wel hoor, want als jij alle tests van GLaDOS doorstaat dan zul je een taart van haar krijgen. Of er naast de geur van de taart ook een ander luchtje aan zit, dat is aan jou om uit te zoeken!

  1. Vaas - Far Cry 3

  "Did I ever tell you the definition… of insanity?" Ja, Vaas, dat heb je al een keer verteld. Maar doe het gerust nog een keer, want een vettere catchphrase is er simpelweg niet.

  Hoewel Far Cry 3 in 2012 vooral bekend stond als de game met fantastische graphics en een schitterende open wereld, trok Vaas al snel alle aandacht naar zich toe. Deze badguy, gespeeld door Michael Mendo, zal er alles aan doen om jou en je groep te dwarsbomen. En hoe die dat doet? Fantastisch, gruwelijk, bruut en ga zo maar door. Hulde!

  Onze top 10 vetste game villains - Mis jij een badguy?

  Dit zijn volgens ons de meest memorabele tegenstanders die je in recentere jaren tegen het lijf hebt kunnen lopen in games. Ben je het eens of oneens met onze lijst? Welke villains moet hoger staan en welke lager? Laat het hieronder weten!

  Wolfenstein: The New Order

  Verkijgbaar vanaf 5 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.