5 toffe free to play shooters van dit moment

  Je hoeft niet altijd centen neer te leggen om een leuke game te spelen. Er zijn genoeg gratis schietspellen te spelen en sommigen hebben een fanbase waar andere games bij verbleken. Hier is een lijstje met 5 toffe free to play shooters van dit moment!

  PlanetSide 2

  De eerste van 5 toffe free to play shooters die we noemen is PlanetSide 2. Dit is een sci-fi shooter waarin grote gevechten plaatsvinden met enorme aantallen spelers. De game bevat drie facties waar je uit kan kiezen, te weten Terran Republic, New Conglomerate en Vanu Sovereignty. Elke factie heeft een eigen kleurpatroon waaraan deze te herkennen is. De Terrans zijn rood-zwart, de New Conglomerates geel-blauw en de Vanu’s donkerpaars-cyaan.

  Wat PlanetSide 2 uniek maakt is de enorme schaal van de gevechten en dat de game geen rondes kent, waardoor de strijd daarom nooit ophoudt. Er is ook een dag-nachtcyclus aanwezig en je kan naar vier verschillende continenten toe. Helaas is de game vrij gevoelig voor lag door het grote aantal spelers dat op de kaart rondloopt, maar gelukkig heb je daar met een redelijke PC niet meteen zoveel last van.

  Warframe

  Een andere sci-fi shooter is Warframe. De game van Digital Extremes heeft een third-person perspectief en speelt zich af binnen een alternatieve versie van ons zonnestelsel. Je kan op planeten als de aarde, Venus, Jupiter en verschillende missies volgen. Binnen het zonnestelsel heerst een oorlog tussen de menselijke factie Tenno en de overige facties Grineer, Corpus, Orokin en Sentiens.

  Alleen de Tenno is speelbaar in Warframe. Deze groepering bestaat uit mensen die pakken, genaamd Warframes, dragen. Je kan veel naar eigen smaak aanpassen. Met een ruime keuze uit wapens, krachten en pakken kan je de game spelen zoals je zelf wil. De shooter gameplay doet bovendien denken aan de Mass Effect serie.

  Paladins

  Deze free to play shooter voelt aan als een kruising tussen Overwatch en Team Fortress 2. Paladins heeft gevechten van 5 versus 5 waarbij je doelen moet halen om te winnen. De kleurrijke game heeft een progressiesysteem waarmee je kaarten voor boosts vrij kan spelen die je bijvoorbeeld meer damage geven. De personages zijn bovendien onderverdeeld in vier klassen, namelijk Frontline, Damage, Support en Flank, waardoor er een vleugje tactiek en samenspel bij komt kijken.

  Op dit moment zijn er drie modi aanwezig: Onslaught, Payload en Siege. Onslaugt is een mix tussen de bekendere team deathmatch en king of the hill. Payload draait puur om een vracht explosieven waarbij het ene team aanvalt en de vracht naar de vijandige basis brengt en het andere team verdedigt. In Siege speel je een combinatie van beide modi.

  Fortnite Battle Royale

  Fortnite kwam afgelopen zomer naar de Xbox One, PS4 en PC als early acces game. Epic beschrijft de game als een mix tussen Minecraft en Left 4 Dead. Je speelt met maximaal drie anderen en moet overleven te midden allemaal zombies. Om je te kunnen verdedigen zit er een craftingsysteem in de game waarmee je complete forten kan bouwen. De volledige game heeft een release in 2018 en is gratis.

  Deze maand kwam de standalone modus Fortnite Battle Royale uit. Het doet sterk denken aan PlayerUnknown’s Battlegrounds, waar Bluehole overigens niet blij mee is. De games hebben eenzelfde opzet waarbij spelers in een open wereld worden gedropt en min of meer hetzelfde doen. Bovendien draaien ze allebei op de Unreal Engine 4 van Epic Games, maar is Fortnite Battle Royale dus gratis.

  Team Fortress 2

  Na ruim tien jaar is Team Fortress 2 nog steeds een game met veel spelers. Valve heeft een prima first-person teamshooter neergezet met over de top personages en wapens. Het tempo ligt hoog dus je zal er niet ontspannen bij zitten, maar het kan voor heel wat plezier zorgen wanneer de granaten, raketten en kogels je om de oren vliegen.

  In TF2 nemen twee teams het tegen elkaar op, een blauwe en een rode. Er zijn verschillende modi te spelen, waaronder Capture the Flag, Control Point, Arena en King of the Hill. Personages zijn aan te passen met legio hoofddeksels, wapen skins en attributen. De humoristische stijl is een dragende kracht van de game.

  Zijn er nog games die jij bij deze 5 toffe free to play shooters vindt horen? Laat het ons weten in een reactie.

  PlanetSide 2

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.