Deze klassieke films moet je gezien hebben

Article
zondag, 20 mei 2018 om 10:00
deze klassieke films moet je gezien hebben 131561
Iedereen heeft wel een mening over welke film nou eigenlijk het beste is. Maar bij deze tien klassieke films kan iedereen zich wel aansluiten over het feit dat deze tijdloos zijn en altijd goed zullen zijn. Daarom moet je ze ook zeker kijken.

10. Jaws (1975)

Dit is een van de klassieke films die bijna iedereen wel een keer heeft gezien of in ieder geval van gehoord. Jaws werd geregisseerd door Steven Spielberg en werd uitgebracht in 1975. Jaws was de eerste film die meer dan 100 miljoen dollar opbracht in Noord-Amerika.
Het verhaal speelt zich af op Amity Island, de fictieve badplaats waar sheriff Martin Brody de bezoekers van het strand wil beschermen tegen de grote witte haai die daar rondzwemt. De gemeenteraad is het niet eens met de sluiting van het strand, zo lopen ze namelijk geld mis.
De gemeente besluit het strand weer te openen, wat een slechte keuze blijkt te zijn aangezien er binnen een paar dagen twee bezoekers door de witte haai zijn aangevallen en gedood. Brody, zeebioloog Matt Hooper en visser Quint gaan op zoek naar de enorme haai om hem te vangen voordat hij nog meer mensen verwond en vermoord.
131562

9. Breakfast Club (1985)

De film 'The Breakfast Club' gaat over vijf tieners die een lange tijd moeten nablijven. Allemaal hebben ze totaal andere karakters, zo gaat het van een crimineel die mishandeld wordt door zijn vader, naar een nerd die in de stress schiet op het moment dat hij een lager cijfer heeft dan een 10.
Na enkele tijd begint de groep stiekem het gebouw in te zwerven, waar onder andere ook geblowd wordt. Ze komen er achter dat ze allemaal worstelen met volwassen worden en problemen hebben met serieus genomen worden. Al is er een sterke vriendschap ontstaan, ze twijfelen of deze stand zou houden als ze niet meer na hoeven te blijven. Wel zijn er twee romances ontstaan in het groepje.
131568

8. Forrest Gump (1994)

Deze film gaat over Forrest Gump, een simpele ziel met een laag IQ. Hij heeft beenbeugels gekregen omdat hij problemen heeft met lopen, maar hierdoor wordt hij wel veel gepest.
Hij raakt bevriend met Jenny, wat zijn grote liefde wordt. Forrest gaat kijken wat hij allemaal fysiek kan doen ondanks zijn lastige positie in het leven. Zo neemt hij deel in American football en belandt hij in het leger.
131570

7. Titanic (1997)

De Titanic gaat uiteraard over het schip de Titanic. In deze film worden Rose en Jack verliefd op elkaar, maar ze leiden totaal andere levens. Rose komt uit een superrijke familie, terwijl Jack in de laagste klasse verblijft. Hierdoor wordt het vrij onmogelijk voor de twee om een relatie hebben, ook omdat Rose al verloofd is met de agressieve 'Cal'.
De Titanic vaart tegen een ijsberg aan, waardoor het einde voor het 'onzinkbare' schip in zicht is. Er zijn te weinig reddingsboten, waarop de paniek op de boot helemaal uitbreekt. Jack en Rose zijn elkaar even kwijt voor een moment, maar wanneer Rose op zoek gaat naar Jack die zich nog op de boot bevind, vinden ze elkaar terwijl het schip langzaam maar zeker zinkt.
131591

6. The Godfather (1972)

Don Vito Corleone staat aan het hoofd van de maffia familie in New York. Op een gegeven moment begint een gangster van een ander familie met het verkopen van drugs, waar Don Vito tegen is.
Hij doet een poging tot het vermoorden van de gangster. Vlak daarna wordt een van Don zijn adviseurs ontvoerd zodat zijn zoon wel goedkeuring voor de drugsverkoop moet geven.
The Godfather is een echte klassieker. Het is dan ook de beste Netflix film op basis van wereldwijde recensies.
131606

5. Schindler's list (1993)

Oskar Schindler is een Duitse zakenman met zijn eigen fabriek. Tijdens het nazi-regime heeft hij hier veel Joodse werknemers in dienst, welke hij probeert te beschermen tegen de nazi's door hen onmisbaar voor zijn productie te maken. Hierdoor weet hij tijdens de oorlog 1100 Joden van de gaskamer te redden.
Schindler's List is een veelgeprezen film met acteur Liam Neeson in de hoofdrol. De regie was in handen van Steven Spielberg. Ook doordat de film (vrijwel) geheel in zwart-wit is weet extra bij te dragen aan de ervaring.

4. The Shining (1980)

Jack Torrance is een schrijver met een writer's block, hij heeft dus even geen idee mee wat hij precies in zijn boek moet schrijven. Jack krijgt een baan aangeboden om huismeester te worden van het afgelegen Overlook Hotel en ziet dit als perfecte kans om wat meer inspiratie op te doen voor zijn boek, daarbij is het ook de perfecte plek om samen met zijn vrouw Wendy en zoontje Danny tot rust te komen.
Na aankomst hoort Jack verhalen over kwaadaardige krachten die in het hotel zouden zijn, evenals het lugubere verhaal van de vorige huismeester, maar hij negeert het allemaal. Helaas wordt dit ook voor hun realiteit.

3. The Sixth Sense (1999)

Dr. Malcom Crowe is een kinderpsycholoog en probeert een jongetje genaamd Cole te helpen die geesten ziet. In het begin is hij een beetje sceptisch over het feit dat Cole geesten ziet, maar dit veranderd snel. Door de gave van Cole heeft hij veel problemen op school en met zijn moeder, die nog niets weet over zijn geheim.
Door Cole te helpen hoopt Crowe zijn verleden een beetje te reinigen, aangezien hij eerder te maken had met iemand als Cole. Alleen was dit helaas minder goed afgelopen.
131611

2. The Green Mile

Paul Edgecomb denkt terug aan zijn dagen in de gevangenis als cipier wanneer hij in het bejaardentehuis zit. Hij zat in een depressie wanneer hij een bijzondere band kreeg met een van de gevangenen die op de 'Dodengang' zat.
De grote reus John Coffey werd beschuldigd op de verkrachting en moord van twee kleine meisjes, maar heeft dit niet gedaan. Er is nog iets heel bijzonders met John aan de hand wat de twee dichter bij elkaar brengt.
131621

1. The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption gaat over Andy Dufresne, die beschuldigd wordt van moord op zijn vrouw en haar minnaar. Andy houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt desondanks toch twee keer levenslang.
In de gevangenis raakt hij bevriend met 'Red', die voor iedereen spullen van buiten de gevangenis kan regelen. Er zijn nog twee dingen die Andy op de been houden: een poster van Rita Hayworth en wat hoop om toch te ontsnappen.

De tien klassieke films die je gezien moet hebben

Deze tien klassieke films moet je dus zeker gezien hebben. Natuurlijk zijn er nog een hele boel meer, maar deze klassiekers kun je niet gemist hebben.
Nog niet genoeg aan de klassieke films? Bekijk hier de 10 beste actiefilms op Netflix. Ben je benieuwd naar welke films je nog kan uitkijken? Deze films komen uit in de zomer van 2018!