De tofste auto's in DriveClub!

  DriveClub staat op het punt om uit te komen en zit boordevol vette wagens. Natuurlijk is het gebruikelijk voor een racegame dat er vette bolides in zitten, maar er is altijd baas boven baas. Vandaar hier vijf van de vetste bakken in de game.

  DriveClub kent een heleboel wagens die opgedeeld zijn in een aantal klassen. Toevallig zijn het vijf klassen, namelijk Hot Hatches, Sports, Performance, Super en Hyper. In iedere klassen heb je de beschikking over een aantal vette scheurijzers met elk zijn eigen specificaties.

  Wij hebben in deze special de vetste bolides uit iedere klasse van de racegame geselecteerd en vertellen je wat deze onder de motorkap heeft. We beginnen rustig in de Hot Hatch klasse en scheuren daarna retesnel door naar de Hyper auto's.

  Hot- Hatch klasse in DriveClub: De Audi A1 Quattro

  De eerste wagen in deze special is een auto uit de stal van Audi, namelijk de A1 Quattro. Deze bak haalt vanuit stilstand de 100 kilometer per uur in slechts 5,7 seconden en heeft een topsnelheid van 257 km/u. Het verbruik van deze Hot- Hatch is 8,6 liter per 100 kilometer en met een vermogen van 256 pk kom je wel ergens.

  De Audi A1 Quattro is een auto die je niet standaard in DriveClub tegenkomt. De bolide is een toevoeging die je alleen via PlayStation Plus kunt gebruiken. Het is dan ook een van de snellere auto's in de Hot-Hatch klasse die over het algemeen niet bijster snel aanvoelt.

  Natuurlijk is dit de eerste klasse die je tegen komt in de game en daarmee een redelijk rustige start, maar bedenk dat er hierna nog een heel aantal klassen komen waarin de snelheid behoorlijk stijgt.

  Sports klasse in DriveClub: De Lotus Evora Sports Racer

  In 2013 kwam Lotus met een speciale editie van de Evora, namelijk de Evora Racer. Het verschil tussen de Lotus Evora en de Sports Racer zit in de zwarte onderdelen en het feit dat de Sports Racer alleen in Europa te krijgen is, maar in DriveClub kent de bolide een wereldwijde release.

  Deze gestroomlijnde sportwagen is voorzien van een V6 motor en trekt op tot 100 km/u in 5 seconden. De maximale snelheid die dit scheurijzer haalt is 260 km/u. De auto weegt 1382kg en heeft een vermogen van 280pk.

  In DriveClub is de Lotus Evora Sports Racer is een bolide die standaard vrij te spelen is in de Sports klasse en een van de wat meer sportieve modellen. De auto is naast bijvoorbeeld de Mercedes-Benz CLA 45 AMG en de Audi TT RS Plus een van snellere in zijn klasse, maar wel de kleinste wagen die erbij zit.

  Performance klasse in DriveClub: Spyker C8 Aileron

  In de Performance klasse komen we een Nederlandse auto tegen en dan kunnen we bijna niet anders dan deze in de spotlight zetten. Het betreft de Spyker C8 Aileron. Deze bolide is ook weer behoorlijk gestroomlijnd en je kunt er dan ook heerlijk mee scheuren.

  De C8 Aileron accelereert vanuit stilstand tot 100 km/u in 4,5 seconden en heeft een maximale snelheid van 300km/u. Dit is natuurlijk ook niet heel gek als je bedenkt dat er maar liefst 400pk aan ten grondslag ligt.

  De Spyker C8 Aileron is in DriveClub een van de snellere bolides in de Performance klasse, maar vooral ook een genot om te rijden. Alle auto's in de game rijden lekker, maar je merkt ook in de game dat je een flinke berg paardekrachten onder je kont hebt.

  Super klasse in DriveClub: De Marussia B2

  Bij de Super klasse aangekomen lichten we een wellicht wat onbekendere bolide toe. De Marussia B2 is van Russische afkomst. De wagens zijn de eerste Russische sportwagens die gebouwd werden en hebben een vermogen van 420pk.

  De topsnelheid ligt op 320km/u en dit bakkie trekt ook nog eens lekker op. Van 0 tot 100 redt deze Russische wagen al in 3,8 seconden

  De Marussia B2 is in DriveClub niet alleen een pracht om naar te kijken, maar ook een van de snellere wagens in zijn klasse. Je hebt slechts enkele wagens die het sneller weten te doen in de Super klasse. Let met de Marussia echter wel op, op dergelijke snelheden heb je niet heel veel grip in de bochten en deze bak is daar sowieso al geen uitblinker in.

  Hyper klasse in DriveClub: Pagani Huayra

  En als je het dan toch over problemen met de grip wil hebben of over extreme snelheden, kunnen we in de Hyper klasse onze lol op. Hier zitten namelijk de echte monsterlijke bakken verstopt. Neem bijvoorbeeld de Pagani Huayra, een bolide die een maximum snelheid heeft van 370km/h en een vermogen van maar liefst 700 pk.

  Kracht onder je kont? Check! Je merkt dat deze auto's willen scheuren en dat doen ze ook. Je moet alleen wel oppassen dat je je auto niet aan gort rijdt en dat al helemaal op topsnelheid. Maar goed, als je in de hogere klassen aangekomen bent van DriveClub, weet je intussen wel een bochtje te nemen of hoe je moet driften in een bocht.

  DriveClub

  Verkijgbaar vanaf 8 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.