De tofste Assassin's Creed merchandise op een rijtje!

  Assassin's Creed is een serie met een gigantische populariteit, en bij grote populariteit hoort een groot scala aan merchandise. Wat zijn de interessantste merchandise artikelen die je echt in huis moet halen? XGN weet raad met je centen; een goede voorbereiding op Assassin's Creed: Unity is bovendien niet verkeerd.

  De meeste merchandise uit deze special is te koop via de twee officiele Ubisoft winkels: de Ubishop en de Ubi Workshop. Maar veel spullen zijn ook elders te koop. Prijzen hebben we dan ook niet opgenomen, want het verschilt nogal waar je een product aanschaft en wat je daarvoor betaalt.

  5. Assassin's Creed x Minecraft T-shirts

  Deze t-shirts mixen twee geliefde game franchises: Assassin's Creed en Minecraft. Je favoriete Altaïr, Ezio of Connor maken hun opwachting in blokkenvorm op jouw borst. Als je niet kan kiezen is er ook een t-shirt waar ze allemaal opstaan, plus een paar honden. Nu hoef je niet meer te kiezen tussen een t-shirt van de ene serie of de andere serie.

  4. De boeken

  De boeken zijn uitbreidingen van de spellen, alleen dan zonder Desmond of het hele gedoe rond de First Civilization. Sommige boeken volgen het verhaal vrij trouw, zoals Assassin's Creed Renaissance. Andere boeken gaan veel dieper in op personages of gebeurtenissen die niet toegelicht worden in het spel, zoals in Forsaken, waarin het verleden van Haytham Kenway aan het licht komt. Inmiddels zijn er ook boeken uitgekomen met originele verhalen, zoals de Secret Crusade, waarin Altaïr een nieuw avontuur beleeft.

  3. De stripboeken

  Er zijn meerdere stripboekreeksen van Assassin’s Creed, sommige zijn uitbreidingen op de spellen, maar de meeste zijn nieuwe verhalen met nieuwe personages. The Fall en het vervolg The Chain volgen Russische assassin Nikolai Orelov en zijn nazaat Daniel Cross. Het is dezelfde Daniel Cross die zonder veel uitleg in Assassin’s Creed III verschijnt. Het nieuwste stripboek, Brahman, introduceert weer nieuwe personages en een nieuwe locatie: India.

  2. Hoodies

  Elk spel brengt een nieuwe hoodie met zich mee: van een replica van Desmonds hoodie tot een geheel nieuw design voor Assassin's Creed: Unity. Een klassieker blijft toch een wit-met-rode hoodie met een gebogen capuchon à la Ezios kledij. Of de hoodies ook het vermogen geven om ongemerkt in groepen op te gaan betwijfelen we, maar ze zien er wel heel stijlvol uit.

  1. Arno’s Phantom Blade

  Het is nog even wachten tot Assassin’s Creed: Unity uitkomt, maar we hoeven ons niet alleen te verheugen op het spel: deze schoonheid verschijnt ook 28 oktober. Deze replica van Arno's wapen is op ware grootte en bevat een verborgen mes en intrekbare kruisboogarmen. Blijkbaar werkt zowel het mes als de kruisboog ook nog eens echt, dus mocht je besluiten om iemand te vermoorden: doe het dan gelijk ook maar in stijl.

  Assassin's Creed: Brotherhood

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.