De Sims 3: Wereldbundel - Twee kleine extra's

Article
dinsdag, 16 juli 2013 om 12:00
xgn google image
De Sims 3: Wereldbundel klinkt als een grote, epische verzameling van zo’n beetje iedere uitbreidingspakket dat de laatste tijd verscheen is voor deeltje drie van De Sims – dat is slechts een schijn die de naam voorhoudt. Wanneer je Wereldbundel voor twee tientjes aanschaft, krijg je twee al wat oudere ervaringen: De Sims 3: Hidden Springs en De Sims 3: Monte Vista. De add-ons kwamen respectievelijk in 2011 en 2012 uit en zijn nu dus als bundel te koop.
Omdat het hier om twee losstaande oudere delen gaat, bespreken we ze ieder beknopt. Vervolgens trekken we de conclusie of het de moeite waard is om 19,95 euro neer te leggen voor De Sims 3: Wereldbundel.
Hidden Springs
Relaxen is hetgeen dat centraal staat in Hidden Springs. Om dat te realiseren is de stad duidelijk opgesplitst in twee delen: het centrum en het woongedeelte. Dat centrum laat jouw Sims optimaal tot rust komen met bijvoorbeeld kuuroorden, fonteinen en dergelijken. De woonhuizen bevinden zich dit keer tussen al het groen van de bossen die de stad rijk is. Verwacht geen standaard onderkomen zoals je dat gewend bent. De bewoners van de nieuwe buurt wonen in houten chalets. Op loopafstand vinden ze faciliteiten als speeltuinen.
Electronic Arts (EA) probeert naast ontspanning ook magie op je over te brengen. Zo komt het met de fontein van de eeuwige jeugd. Een leuk object, absoluut. Dit is echter één van de weinige zaken die Hidden Springs meelevert. Al met al is deze expansie een leuke, ietwat karige titel. We spelen veel liever het recent verschenen , dat ons op een andere manier veel beter laat relaxen.
Monte Vista
Heel wat anders is de tweede add-on die in Wereldbundel zit: Monte Vista. In deze stad eet je – jawel – pizza. Natuurlijk liet je die al eens bezorgen voordat je deze plaats betrad. Echter Monte Vista vond zijn inspiratie in Italië. Zodoende kun je het heerlijke Zuid-Europese gerecht ook zelf thuis bereiden met behulp van een houtgestookte pizzaoven.
To the point. Monte Vista is veel meer dan alleen lekker eten. Het is een hele verademing in vergelijking met Hidden Springs. De meegeleverde content is dik in orde – de nieuwe wereld is formidabel. Het landschap kreeg een lik van het oude Italië, wat resulteert in muren rondom de stad met de nagenoeg perfecte combinatie van heuvels, gras, bomen en water. Dit is dan ook één van de fijnste verblijven die je Sims kunnen wensen.
Gebundeld
Werelden die al een tijd bestonden bundelen en op de markt brengen klinkt als een onnozel idee. Toch was het geen onaardig plan van EA. Hidden Springs is als standalone niet een aanrader, terwijl Monte Vista dat zeker wel is. Als je dan voor een zacht prijsje toch van het relaxen in Hidden Springs kan proeven, is dat mooi meegenomen. Bovendien kun je de twee verblijven combineren met andere expansies zoals , wat frisse ervaringen oplevert. Mocht je deze twee Sims nog niet in huis hebben, kun je met een gerust hart twee tientjes neerleggen. Als verzameling is Wereldbundel een dikke aanrader.

Populair Nieuws