De samenvatting van het Xbox Kinect event

Article
maandag, 14 juni 2010 om 17:30
xgn google image
Microsoft heeft deze ochtend om vier uur zijn Project Natal event gehouden. Het event speelde zich af achter gesloten deuren maar dat betekent niet dat alles geheim is gebleven. We zetten alle gebeurtenissen eens op een rijtje.
Cirque de Soleil
Microsoft had Cirque du Soleil en andere bekendheden als Michael Cera ingehuurd om voor animatie te zorgen tijdens het Project Natal event. Het werd voor de aanwezigen al snel duidelijk dat het een speciale show zou worden. Iedereen werd namelijk gedwongen om een speciale poncho te dragen die verzwaard was met elektronica. In het begin hield Cirque de Soleil een dansshow met heel wat spektakel, waarna de speciale poncho's licht gaven in groene en paarse kleuren. Na het spektakel waren het de artiesten van Cirque du Soleil die aan de slag gingen met Project Natal op het grote scherm.
kinect event
Xbox Kinect
Na de show kwam er vlak voor het podium een reusachtig Xbox logo uit de grond en werd het al snel duidelijk dat Project Natal een nieuwe naam krijgt die niemand verwacht had. Het nieuwe toestel van Microsoft heet vanaf nu officieel de Xbox Kinect. Kinect combineert de woorden 'connect' en 'kinetic'. Een logische combinatie die duidelijk maakt dat je een verbinding zal vormen met je console via bewegingen. Momenteel zijn er weinig positieve reacties over de nieuwe naam, maar het is iets waar we toch aan moeten wennen. De release zal een maand later zijn dan verwacht, want de hardware staat nu gepland voor november.
Nieuwe games
Er zijn geen nieuwe games echt aangekondigd, maar er werden wel beelden getoond van sommige spellen. Zo verscheen Darth Vader, het bekende Star Wars personage, op het scherm waarna een artiest van Cirque du Soleil het tegen hem opnam met de Xbox Kinect. Kameo, het populaire spel van Rare, was ook duidelijk zichtbaar maar het is niet bekend of het om een nieuwe game gaat. Microsoft zou net zo goed duidelijk hebben willen maken dat oude games ook gebruik zullen maken van Kinect.
Verder werden er nog enkele minigames getoond waaronder een game waarin je moet hardlopen en een spel waarin je bepaalde dansbewegingen moet nadoen. Er werd ook getoond hoe je je à la Minority Report een weg kunt banen door je dashboard en DVD menu's.
Conclusie
Erg veel werd er niet getoond op het pre-E3 event van Microsoft. De Xbox Kinect is een feit en ook het Star Wars spel zag er interessant uit. Microsoft wilde de aanwezige pers dan ook vooral een voorproefje geven van Project Natal en toonde dankzij de animatie van Cirque du Soleil dat alles voor honderd procent om beweging zal draaien. De meeste leden van de pers kwamen dan ook verward buiten, omdat de verwachtingen van het event hoger lagen. Microsoft houdt vanavond om zeven uur haar officiële E3 persconferentie en daar zal nog heel wat nieuws worden aangekondigd.
Kinect's Final Hardware Revealed