De nieuwe Pokken Tournament DX vechters [Gespeeld op E3 2017]

  Tijdens de recente Pokémon Direct werden fans van de franchise verrast met de onthulling van Pokken Tournament DX voor de Nintendo Switch. Op de E3 zijn we al even met deze game aan de slag gegaan en hebben we een eerste blik gekregen op de nieuwe Pokken Tournament DX vechters. We bespreken ze hier!

  Pokken Tournament DX is een geüpgradete versie van Pokken Tournament, een vechtgame in Pokémon-stijl die afgelopen jaar voor de Wii U verscheen. De DX versie komt uit voor de Nintendo Switch en bevat niet alleen nieuwe Pokémon om mee te vechten, maar ook nieuwe support Pokémon. Daarnaast zorgt de mobiliteit van de Nintendo Switch natuurlijk voor nieuwe manieren om de game te spelen; zo kun je nu ook onderweg met je favoriete vechtmonsters aan de slag.

  Verder zitten er nieuwe spelmodi in de game verwerkt, zoals een nieuwe Team Battle modus waarbij je met een team van verschillende Pokémon het gevecht aan kan gaan, in plaats van slechts met één Pokémon. Een nieuwe Group Match modus laat je het opnemen tegen je vrienden in een soort toernooi en de nieuwe Replay modus geeft je de mogelijkheid om je favoriete gevechten op te nemen en te delen. Genoeg nieuws om naar uit te kijken dus, maar hoe zit het eigenlijk met die nieuwe Pokken Tournament DX vechters?

  pokken tournament dx vechters

  Nieuwe Pokken Tournament DX vechters besproken

  De arcadeversie van Pokken Tournament (alleen in Japan) werd uitgebreid met vier vechters die niet in de Wii U versie beschikbaar waren: Croagunk, Empoleon, Darkrai en Scizor. Deze vier Pokémon zijn nu ook allemaal te vinden in de DX versie van de game, samen met een compleet nieuw karakter: Decidueye. Deze Pokémon is afkomstig uit de zevende (en tevens meest recente) generatie Pokémon games, waar de nieuwe titels Sun & Moon onder vallen. Wij gaan in dit artikel dieper in op deze vijf vechters, om te beginnen met Darkrai!

  Darkrai is een Dark-type legendarische Pokémon die voor het eerst beschikbaar was in de vierde generatie Pokémon games (Diamond en Pearl). Deze monsterlijke Pokémon werd afgelopen zomer toegevoegd aan de arcadeversie van Pokken Tournament, samen met drie andere vechters die bij release van de Wii U versie geïntroduceerd werden: Garchomp, Braixen en Shadow Mewtwo. De Technical vechter Darkrai kan vijanden om de tuin leiden door zichzelf te klonen en beschikt daarnaast over speciale aanvallen zoals Dark Pulse, Nasty Plot en Shadow Claw.

  Scizor

  De Bug en Steel-type Pokémon Scizor kregen we voor het eerst onder de knoppen in de tweede generatie Pokémon games (Gold en Silver). Deze Pokémon werd op 20 oktober toegevoegd aan de arcadeversie van Pokken Tournament en vormde de eerste Bug-type Pokémon in de game. De Burst Move van Scizor laat deze Pokémon evolueren in zijn mega evolutie, namelijk Mega Scizor, om zo een hoop schade aan te richten. Bovendien kan deze Pokémon een krachtige Hyper Beam inzetten om vijanden vanaf afstand te vernietigen.

  Croagunk

  Croagunk is een Poison en Fighting-type Pokémon, die net als de eerder besproken Darkrai voor het eerst geïntroduceerd werd in de vierde generatie Pokémon games (Diamond en Pearl). Croagunk vormde eind vorig jaar een vrij aparte toevoeging op het Pokken Tournament roster, omdat deze giftige kikker eerder al in de game voorkwam, maar dan in de rol van support Pokémon.

  Croagunk maakt vooral gebruik van veel snelle aanvallen, waarbij vooral een hoop klappen worden uitgedeeld. De Burst Move van Croagunk laat deze Pokémon Double Team gebruiken om zo een vijand klem te zetten met behulp van klonen en vervolgens een krachtige Toxic aanval op de tegenstander af te vuren.

  Empoleon

  Ook Water en Steel-type Empoleon is een Pokémon die we voor het eerst tegenkwamen in de vierde generatie games (Diamond en Pearl). Deze reusachtige pinguïn werd afgelopen december aan de arcadeversie van de game toegevoegd. Empoleon kan zijn grote, scherpe vleugels inzetten om vijanden te hacken en slashen.

  Daarnaast kan Empoleon de aanal Ice Beam gebruiken om vijanden te bevriezen, of om de grond te bevriezen zodat de Pokémon een snelheilds boost kan krijgen. De Burst Move van Empoleon roept een Whirlpool op die de tegenstander klem zet, zodat Empoleon hem kan raken met een krachtige Tackle.

  Decidueye

  Ten slotte zijn we aangekomen bij Decidueye, een gloednieuwe vechter in Pokken Tournament DX. Deze Grass en Ghost-type Pokémon is de nieuwste Pokémon in de game, aangezien we voor het eerst met deze grote vogel aan de slag konden in de zevende generatie Pokémon games (Sun en Moon). Decidueye maakt gebruik van zijn grote vleugels om zijn vijanden te raken, samen met vlijmscherpe veren die als pijlen op tegenstanders worden afgeschoten.

  Naast deze vijf nieuwe vechters zijn ook alle bekende vechters uit de Wii U versie in Pokken Tournament DX te vinden. Het roster bestaat in totaal uit 21 verschillende Pokémon.

  Pokken Tournament DX verschijnt op 22 september voor de Nintendo Switch.

  Pokken Tournament DX

  Verkijgbaar vanaf 22 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.