Strange Brigade gameplay hands-on [Gespeeld op E3 2017]

  Een Egyptisch decor is hot. Denk aan de nieuwe Assassin’s Creed: Origins. Terug naar waar het allemaal begon, dat moet ook ontwikkelaar Rebellion gedacht hebben. De jaren ’30 maar dan met Egyptische tintjes. Lees er alles over in deze Strange Brigade gameplay hands-on.

  Hordes aan vijanden

  Als je denkt aan Rebellion, denkt menig gamer aan slechte games. Maar dat is helemaal niet terecht! Want een dijk van een co-op game is Zombie Army Trilogy, werkelijk een pareltje dat ondergesneeuwd is geraakt. Hoewel de setting met zombie nazi’s totaal niet in de buurt komt van het meer exotische en Indiana Jones aanvoelende Strange Brigade is er wel één overeenkomst: hordes aan vijanden!

  In Strange Brigade bestaan levels uit diverse stukken met waves om te verslaan. Klinkt saai, maar dat is het totaal niet. Want je moet best wat skills hebben om verder te komen en het voel vooral intens aan. Precies zoals Zombie Army Trilogy dat ook deed!

  Vallen plaatsen

  Om al die verschillende vijanden, in allerlei vromen en maten, de baas te kunnen, kun je schieten. Maar enkel je arsenaal aan wapens gebruiken is niet voldoende. Zelfs niet al je granaten gooien is genoeg. De kunst is om gebruik te maken van allerlei vallen. In Zombie Army Trilogy had je diverse vallen die op voorhand kon selecteren, zoals een trip mine, een frag grenade en meer. In Strange Brigade is dat nu ietsje anders.

  Wel heb je weer granaten in de hand. Maar verder is al voor je bepaald waar de vallen staan. Die moet je alleen zelf nog wel even activeren. Daardoor is tactisch inzicht vereist. Zo speelden we tijdens E3 een stuk waarbij een rondraaiend ding allemaal messen in zich had. Je kunt je voorstellen als daar vijanden in lopen dat het één blender wordt van stukken vlees en heel veel bloed. Juist: vooral die kant oplokken dus! Of wat dacht je van spijkers die uit de grond komen? Strange Brigade belooft een hoop ‘gezelligheid’!

  Hoe het speelt?

  En dan vraag je je misschien af: hoe speelt Strange Brigade nou? Ja, prima eigenlijk. We zullen eerlijk zijn. Het is geen triple A game. Het is niet de nieuwe Ghost Recon van Ubisoft. Maar dat hoeft ook niet. Rebellion weet de laatste paar jaar namelijk wel vermaak te bieden. Zo was Sniper Elite 4 ook alles behalve vervelend! Onze sessie op E3 speelde dan ook prima weg. Eén tip: gebruik je dodge knop. Want daarmee ontwijk je een hoop vijanden!

  Co-op

  We zeiden het net al even: co-op. Hoewel we Strange Brigade tijdens onze E3 sessie helaas (!) alleen hebben gespeeld, draait deze game om de co-op. Niets is leuker dan met drie man kont schoppen. Dat was het al in Zombie Army Trilogy en dat wordt het straks ook weer. Dan kan de een mooi die ene val activeren, terwijl de ander vijanden in de rug schiet. Samenwerken zal hoe dan ook beloond worden! De game kan online gespeeld worden. Helaas niet in split-screen offline.

  Strange Brigade gameplay elementen

  Tot slot vraag je je misschien af: moet ik alleen doden? Nee, zeker niet. Strange Brigade biedt een combinatie aan van vijanden verslaan, een piepklein beetje op avontuur gaan en puzzels oplossen. Natuurlijk staan de waves en vele vijanden voorop. Maar het leuke is dat we in onze sessie ook een klein puzzelelement hadden zoals we niet eerder gezien hebben bij Rebellion.

  Dat je meerdere stukken van vijanden vrij moet maken, om zo een deur te activeren. Bij een X-aantal duren wordt de ‘grote’ deur geopend. Niet ingewikkeld, maar wel een fris element voor als je bekend met met Rebellion games! De game komt in 2018 uit voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  Strange Brigade

  Verkijgbaar vanaf 28 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.