De Netflix Original series die je moet kijken

  Netflix doet het steeds beter in Nederland, en behalve een hoop series en films van derde partijen heeft het kanaal ook zijn eigen originele programmering. Voor enkele series wordt er zelfs uitvoerig reclame gevoerd op de 'normale' televisie. Welke originele series van Netflix zijn een poging waard om te kijken? XGN raadt de volgende vijf series aan.

  Netflix is sinds 2012 bezig met het maken van originele series, Netflix Originals. Deze series worden ook wel gezien als het grote verkooppunt van Netflix, aangezien deze series nergens anders te zien zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor Arrested Development, maar deze doet helaas niet mee aan deze lijst, omdat alleen het vierde seizoen een Netflix exclusive is. De serie vond het leven in de eerste drie seizoenen op het Amerikaanse kanaal Fox, en niet op Netflix. Dus gaan we door met de top 5!

  5. Hemlock Grove

  Hemlock Grove is dé horror drama in de Netflix Original line-up. De serie wordt geproduceerd door Eli Roth, de maker van Hostel en Hostel: Part II, dus met het horroraspect van de serie zit het wel snor. Hemlock Grove vertelt het verhaal van het gelijknamige stadje, waarin alle inwoners zo hun eigen duistere geheimen hebben. Een jonge weerwolf arriveert in de stad, en wordt prompt beschuldigd van een gruwelijke moord op een jong meisje.

  Hemlock Grove is een gruwelijke horror serie, met één van de meest ranzigste weerwolf-transformaties die je ooit zult zien. De serie werd niet goed ontvangen door critici, maar het publiek smult van deze serie, getuige de ratings op Metacritic. Hemlock Grove is thriller die je op het puntje van je stoel zal houden, met een unieke inval qua monsters.

  4. Orange is the New Black

  Orange is the New Black draait om Piper, die voor 15 maanden in een gevangenis terechtkomt omdat ze jaren geleden drugsgeld voor haar inmiddels ex-vriendin smokkelde. Buiten de gevangenis heeft ze haar verloofde, ouders, en beste vriendin, binnen de gevangenis komt ze een bont stel aan figuren tegen, die ieder hun eigen verhaal hebben.

  De serie berust heel erg op de interactie van de karakters voor de loop van het verhaal. Het eerste seizoen draait geheel om Piper, in het tweede seizoen wordt de serie meer een ensemble show, waarin de karakters ongeveer even veel tijd krijgen. Veel actie zul je niet te zien krijgen in deze serie, maar wel aangrijpende verhalen en vermakelijke interactie tussen de bajesklanten.

  3. Lilyhammer

  Lilyhammer is de eerste Netflix Original serie, over een New York City maffioso genaamd Frank Tagliano, die dankzij een getuigenbeschermingsprogramma een nieuw leven start in het kleine Noorse stadje Lillehammer. Tagliano vervult dan ook de rol van een fish out of the water in deze comedy/crime/drama serie. Het duurt dan ook niet lang voor Tagliano op zoek is naar nieuwe manieren om misdaad te plegen.

  Lilyhammer valt het best te omschrijven als The Sopranos in Noorwegen, maar de serie is alles behalve een goedkope imitatie. Tagliano's pogingen tot misdaad zijn interessant om naar te kijken, en veel van de humor draait om Tagliano die moet wennen aan het leven in het plattelandse Noorwegen, wat simpel maar toch hilarisch doeltreffend is.

  2. Fargo

  Fargo wordt in de Verenigde Staten uitgezonden op tv, maar voor de rest van de wereld is Fargo een Netflix Original serie. Fargo is afgeleid van de film Fargo uit 1996, geregisseerd door Joel en Ethan Coen. Fargo de film gaat over geënsceneerde kindapping gone wrong, Fargo de serie gaat over Lester Nygaard, een sullige autoverkoper in een sullig stadje in Minnesota. Nygaard raakt betrokken met Lorne Malvo, een buitenstaander die recent in de stad is aangekomen. Dat leidt tot een hele hoop bizarre met bloed vergoten gebeurtenissen.

  Fargo is, net als de film, een bizar maar uiterst vermakelijke misdaad-comedy-drama, met een knap staaltje acteerwerk. Martin Freeman, bekend van BBC Sherlock, neemt de rol van Nygaard op zich, en zet deze nerd gone to the bad side op een overtuigende wijze neer. Billy Bob Thornton is uiterst charismatisch als Malvo, en vrijwel perfect gecast. Tel daar ook nog eens een goed geschreven doch grappig script bij op, en Fargo is een serie om te kijken.

  1. House of Cards

  House of Cards is de bekroonde serie die Kevin Spacey terug op de kaart zette in Hollywood. Spacey speelt Frank Underwood, een chief whip die de positie van Minister van Buitenlandse Zaken beloofd was door de, mede dankzij Underwood, nieuw gekozen president van de Verenigde Staten. Als de positie naar iemand anders gaat, belooft Underwoord wraak te nemen.Dit doet hij door meesterlijk te manipuleren achter de schermen van Capitol Hill.

  House of Cards is een serie met een krachtig script, die vol zit met ijzersterke acteerprestaties en politieke intriges. De serie is een remake van de Briste serie met dezelfde naam, maar weet toch een geheel eigen draai te geven aan het concept, mede dankzij de Amerikaanse setting. De fourth wall wordt briljant gebroken door Frank Underwood, en voor hem zul je doorgaan met het kijken van deze serie.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.