De MSI Vector 17HX heeft alles wat het hartje van een gamer begeert

Article
zaterdag, 02 maart 2024 om 10:00
msi vector 17hx 1f1708605776
Wil je een gaming laptop in huis halen waarmee je niks hoeft in te leveren op je favoriete games? Dan is de MSI Vector 17HX daar een uitstekende optie voor.
Tegenwoordig heb je geen game PC meer nodig om optimaal te genieten van games. Waar de performance van gaming laptops vroeger namelijk een stuk lager lag in vergelijking met hun niet-mobiele tegenhangers, is dat anno 2024 helemaal niet meer het geval.
Dat komt doordat gaming laptops nu ook de volledige kracht van videokaarten en processors kunnen benutten. Heb je een model met een dikke GPU en CPU erin, dan kan je dus genieten van de mooiste graphics gepaard met een heerlijk hoge framerate.

Laptop met spierballen

Aan dat laatste voldoet de nieuwe MSI Vector 17HX zeker. De gaming laptop is namelijk uitgerust met een Nvidia RTX 4080, één van de krachtigste videokaarten van het moment. Bovendien kan je ook profiteren van de voordelen van Nvidia’s suite aan features. DLSS 3 zorgt niet alleen voor upscaling met behulp van AI, de technologie zorgt er zelfs voor dat complete frames gegenereerd kunnen worden.
En ook op het gebied van de processor heeft MSI gezorgd voor een indrukwekkend staaltje hardware. De Vector 17HX huisvest namelijk een Intel Core i9-14900HX. Het is momenteel de snelste processor die beschikbaar is voor gaming laptops en dat is niet zonder reden. De CPU is pas net in januari gelanceerd door Intel. De Cooler Boost 5-technologie van MSI zorgt ervoor dat die top of the line hardware lekker koel blijft en niet inlevert op de prestaties.
Op de andere specificaties heeft MSI ook niet bespaard. De gaming laptop heeft namelijk 32GB aan DDR5 geheugen, waardoor je naar hartenlust allerlei mods kan installeren voor je games en 4K texture packs. Bovendien heb je met de 1TB SSD genoeg opslagruimte voor je favoriete games.
msi vector 17hx 2f1708605986

Razendsnel scherm

Met de hardware in de MSI Vector 17HX heb je meer dan genoeg vuurkracht om de mooiste beelden te genereren, maar dan heb je natuurlijk ook een goed scherm nodig om er daadwerkelijk van te kunnen genieten.
Gelukkig heeft MSI op dat gebied kosten noch moeite bespaard. Voor het 17-inch grote scherm heeft de Taiwanese fabrikant er namelijk voor gekozen om een QHD IPS-display erin te zetten met een refresh rate van maar liefst 240Hz. Zelfs browsen op het internet zal er extreem smooth uitzien.
Doordat er niet gekozen is voor een 4K-scherm, heb je ook de mogelijkheid om 240 frames per seconde te behalen. Dat betekent overigens niet dat je pixels kan gaan tellen. 2560x1600 is namelijk meer dan scherp genoeg op een 17-inch scherm en je krijgt bovendien meer verticale ruimte ten opzichte van een standaard 1440p-resolutie. Niet alleen handig tijdens het gamen, maar ook als je de Vector 17HX voor je werk of studie wil gebruiken.
msi vector 17hx 3f1708606203

Kleurrijk en slim

Voor een mooie show kan je tijdens het gamen niet alleen kijken naar het scherm, maar ook iets daaronder. Voor het toetsenbord heeft MSI namelijk samengewerkt met Steelseries om een volledig RGB-keyboard af te leveren.
In de software van MSI of Steelseries kan je het toetsenbord helemaal naar eigen smaak aanpassen. Wil je bijvoorbeeld elke toets een ander kleurtje geven, een regenboog-effect instellen of alles uniform maken? Ga je gang!
De software van MSI zorgt overigens niet alleen voor het aanpassen van de RGB-verlichting, maar ook voor een hoop andere opties. Zo is de MSI Vector 17HX uitgerust met een nieuwe AI Engine, die ervoor zorgt dat de hardware perfect uitgerust is voor de taak waarmee je bezig bent. Je hoeft dus niet in de instellingen te duiken om de gaming laptop af te stellen voor de beste prestaties en accuduur tijdens het gamen, werken of simpelweg browsen.
Dit artikel is in samenwerking met MSI.