5 Final Fantasy 7 Rebirth tips voor een vliegende start

Article
zaterdag, 02 maart 2024 om 9:00
final fantasy vii rebirth mvrxf1708945430
Final Fantasy 7 Rebirth is hier en velen gaan hun avontuur met Cloud en zijn vrienden flink spelen. Om ervoor te zorgen dat je avontuur goed start, hebben we alvast wat Final Fantasy 7 Rebirth tips verzameld. Zo weet je zeker dat Cloud, Tifa en de rest van je groep het goed op kunnen nemen tegen Sephiroth.

1. Ontgrendel de skill cores

In Final Fantasy 7 Rebirth kun je verschillende Skill Cores ontgrendelen in het Folio-menu. Dit zijn nieuwe vaardigheden die je losstaand van Magic kunt gebruiken, waardoor je dus geen MP hoeft uit te geven. Deze vaardigheden hebben vaak elementale variaties en dienen dus als vervanger van Fire of Blizzard.
Er zit alleen een tweede voordeel aan het gebruiken van de Skill Core-aanvallen. Als je de Skill Core-aanvallen gebruikt, vergaren de Materia met hetzelfde element-type experience. Op die manier level je je Materia dus zonder MP te gebruiken.

2. Wissel de Party af

Het is meer dan logisch dat je tijdens het spelen van de game drie personages gaat vinden die je het liefst tijdens de gevechten gebruikt. Toch kun je via het menu drie teams samenstellen en het valt dan ook aan te raden om een aantal verschillende combinaties vast te stellen. Het is vooral slim om bij ieder van de samenstellingen één personage centraal te stellen met wie je goed kunt spelen.
Je kunt namelijk gemakkelijk tussen de verschillende teamsamenstellingen wisselen door R1 of L1 te gebruiken. Zo kun je bij lage HP van je ene party schakelen naar de volgende, waarbij overlap van één personage uiteraard kan voorkomen. Dan speel je weer met een bezetting vol personages die fris en fruitig kunnen vechten.
Daarnaast heeft de game bepaalde secties waarin je geforceerd met bepaalde opstellingen moet spelen. In die gevallen is het handig dat je al eens met die personages gespeeld hebt. Met iedere samenstelling leun je in het tweede deel namelijk al meer op alle drie de personages per party om daadwerkelijk vijanden op slimme wijze uit te schakelen.

3. Tifa is de Stagger-koningin

Zo is er bijvoorbeeld Tifa. De jeugdvriendin van Cloud is een absolute koningin in Final Fantasy 7 Rebirth als je een vijand via Stagger tijdelijk tegen de vlakte werkt. Wanneer vijanden gestaggered zijn, wil je namelijk altijd met Tifa klappen uitdelen.
Met de vaardigheid Unbridled Strength kan Tifa namelijk (na tweemalig gebruik) een stuk sneller de damage multiplier van vijanden omhoog krijgen. Dit via de aanvalscombinatie van Rise and Fall, Omnistrike en Whirling Uppercut.

4. Grijze gebieden opklaren

Een ander belangrijke tip voor Final Fantasy 7 Rebirth is dat de open wereld, als je op de kaart kijkt, enorm grijs is. Wanneer je torens van Chadley beklimt, zou je verwachten dat die grijze mist opklaart. Dat is alleen niet het geval. Het wordt doelbewust niet gedaan, dus moet je deze gebieden nog bezoeken als je die rook weg wil laten trekken. Als je dit doet, kom je vaak op een Chase-locatie uit of een plek waar een Chocobo wat kan opgraven.
final fantasy 7 rebirth sephirothf1708617610

5. Zoek voor het “stipje” in het Command Menu

Als laatste is er een handige tip tijdens het vechten die specifiek te maken heeft met het vergaren van nieuwe krachten. Cloud, Barret, Tifa en de rest van de groep kunnen namelijk allemaal vaardigheden leren afhankelijk van de wapens die ze gebruiken.
Nieuwe vaardigheden die nog niet op het maximale level zitten, herken je aan een klein stipje linksonder bij de naam van de aanval in het Command Menu. Gebruik deze aanvallen zoveel mogelijk, want als je aanvallen mastered kun je deze gebruiken onafhankelijk van welk wapen je equipped hebt.